Asus RT-AX82U Router  

Online oyunlarda internetin ne kadar önemli olduğunu eminim  herkes tahmin edebiliyordur. Bir anlık gecikme yüzünden oyunları kaybetmeye kadar giden sonuçlarla hepimiz en az bir kere karşılaşmışızdır. Bu sebeple oyun oynarken internetin, altyapının kaliteli olması son derece önemli. Diğer önemli etken ise altyapı kalitesinden en yüksek şekilde faydalanabilmek için iyi bir router’a sahip olmak. Bu kapsamda bizler de Asus’un öne çıkan router  cihazlarından biri kabul edilen RT-AX82U’u test merkezimizde ağırladık.  

Asus Router’ı günümüzde 1899 TL’ye satın alabiliyoruz. Wi-Fi 6’yı desteklemesi ile birlikte piyasasına göre mütevazı fiyata sahip. Böylece, sadece oyun severlerin değil internet bağlantısını güçlendirmek isteyen herkes için ideal alternatiflerden. Böylece, model sayesinde geleneksel 802.11ac yönlendiricilerden çok daha iyi hıza sahip bir router karşımızda.  

 


İlginizi Çekebilir: Asus TUF A15


 

Oyuncular için Tasarım

Tasarımına baktığımız zaman hemen anlaşılacağı üzere Asus, bu cihazı oyuncuları düşünerek hazırlamış. Tasarım konusunda Asus’un diğer ROG (Repuclic of Gamer) ürünlerinden eksiği bulunmayan bu router; keskin açılara sahip tasarıma ve arka panelinden çıkan dört adet antene sahip. Ön panelinde bir çift “göz” olarak hitap edebileceğimiz iki küçük LED panel bulunuyor. Bu panelde çeşitli renk dizileriyle yanıp sönen ışıklarında RGB desteği bulunuyor. Bu sayede kullanıcılara Asus Router uygulamasından ışıkları istendiği gibi ayarlama imkanı sunulması hoş bir özellik.  

Bu router 5.4 Gbps hızı ve 1899 TL fiyatı ile piyasadaki en iyi router’lardan biri olarak tanımlanıyor. 802.11ax standartı olarak bilinen ve Wi-Fi 6 destekli bir router’da modem özelliği bulunmuyor. Bu sebepten dolayı router’ı kullanmaya başlamadan önce modeme bağlamak gerekmekte. Aynı zamanda 4 tane ek Gigabit Ethernet bağlantı noktası da var. Bunlardan biri, bağlı olduğu cihazlara göre öncelik oyun bağlantı noktası olarak belirlemiş. Bu da bant genişliğini yazılım üzerinden yapma zahmetinden sizi kurtarıyor. Fiziksel olarak kendinize ait kanalı kısa yoldan seçebiliyorsunuz. 

 

AiProtection

Mobil cihazlarınız için Asus Router uygulamasını indirerek Boost modunuz aktifleştirdiğiniz andan itibaren mobil cihazlarınızda da internet performansınızı iyileştirebilirsiniz.  

USB 3.1 bağlantı noktası ile evinizdeki depolama diskini bağlayarak da hızlı erişim sağlayabilme özelliği var. Router’da AiProtection adında ağınızın bilgisayar korsanlarının girişimlerine karşı koruyan bir güvelik özelliği bulunması ile kullanıcıları son derece memnun etmekte.  

Bu Router’ı kullananların yorumlarına baktığımız zaman olumsuz yorumlarla karşı karşıya gelmedik. Aksine 4K çözünürlüğe sahip 50 GB bir videoyu birkaç dakika içerisinde kolaylıkla indirebilmesi ile ilgili övgülerin olduğunu gördük. Daha öncesinde yaşanan takılma ve donmaların tamamen yok olduğunu ve son derece oyun keyfi verdiğini de söylemeden edemeyeceğiz.  

 

Artılar: 

Tasarım 

Performans  

Fiyat 

Exit mobile version