ASUS BUSINESS ExpertPC D5  

ASUS BUSINESS markası bünyesinde üretilen mini tower kasa ürünü olan ExpertPC D5 D540MA modeli bireysel kullanımın yanında kurumsal müşterileri de hedefleyecek bir şekilde piyasada yerini almıştı. Bizler de kısa süre önce piyasaya sürülen modeli test merkezimizde ağırladık.  

ASUS’un kurumsal alandaki serisi olan ExpertCenter içerisinde yer alan bu model sağlamlık ve uzun ömürlü kullanım için üretilmiş. Kurumsal müşterilerine veri güvenliği, sağlamlık gibi faktörleri sunan ASUS BUSINESS ExpertPC D5 mini tower kasasının özelliklerinin başında uzun ömürlü kullanımı hedeflemesi geliyor.

 


İlginizi Çekebilir: Asus RT-AX82U Router


 

Uzun ömürlü olmasını esas alan oldukça dayanıklı malzemeden oluşuyor. Ayrıca, dayanıklı üretim standartları kapsamında toplamda 6 testten geçmiştir. Uzun kullanım içerisinde oluşabilecek sorunlarla ilgili olarak dayanıklılık unsuru göz önüne alınarak geliştirilmiş durumda. Bu kapsamda düşme, titreşim, nem, sıcaklık, düşük voltaj ve frekans değişimleri ile kasa üzerinde bulunan portların birçok defa kullanımına karşı test edildiği kaydediliyor.  

Cihazın bir diğer özelliği ise herhangi bir araca gereksinim duymadan geliştirme yapılabilmesi. Basit bir tornavida ile kasa içerisinde bulunan donanım parçalarını kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Yüksek Güvenlik Seviyesi

İşletim sistemi olarak Windows 10 kullanılan kasanın işlemci bölümünde Intel’in Coffee Lake serisinde bulunan Core i5-9400 yer alıyor. 6 fiziksel çekirdek ve 6 iş parçacığı bulunan işlemci normal kullanımda 2.90 GHz frekans sağlıyor. Ayrıca turbo kullanımda ise 4.10 GHz frekansını kullanıcıya sağlıyor. Bellek bölümünde 2666 MHz frekansa sahip. Üstelik, 256 GB SSD ile depolama alanı da öne çıkan bir başka özellik. 

Kurumsal alana yönelik kasaların sunduğu özelliklerden birisi de yüksek güvenlik seviyesini kullanıcıya sağlaması. TPM desteğinin yer aldığı bu modelde cihaza özel bir güvenlik aygıtı var. Böylece şifreler, saklanması gereken dosyalar gibi önemli ölçüdeki verileri çalınmasını önlüyor. Bu sayede yüksek seviye veri güvenliğini kullanıcılara sağlıyor.

Görüntüleme bölümünde ise Intel serisinin UHD Graphic 630 grafik kartı mevcut. Bu grafik kartı ile aynı anda 3 farklı monitöre 4K çözünürlüğünde görüntüyü sıkıntısız aktarabilmektesiniz. Bu sayede ekstra herhangi bir VGA kartına ihtiyaç duymadan bu özelliği kullanabiliyorsunuz.

Kasanın ön yüzünde 1 adet USB 3.1 ve 2 adet USB 2.0 portu bulunurken, ayrıca USB-C bağlantısı içinde de port mevcut. Üstelik Ön panelde kulaklık ve mikrofon girişleri de unutulmamış. 

Kasanın arka panelindeyse HDMI portu, VGA ve DVI-D portları yer alıyor. 2 adet USB 3.0 ve 2 adet USB 2.0 portu da yine bu kısımda bulunmaktadır. Ayrıca, USB portlarının hemen altında ise internet bağlantısını sağlamak için Ethernet portunun konumlandırıldığını belirtelim.  

 

Artılar: 

Tasarım 

Performans 

Donanım 

 

Exit mobile version