Apple Katlanabilir iPhone’u 2023’te Geliyor

Apple, sağlam kaynaklara göre 2023 yılında katlanılabilir bir iPhone piyasaya sürmek için çalışmalara başladı. Ming-Chi Kuo’ya göre, 8 inçlik bir ekrana sahip olacak bu telefon için yatırımlar yapılıyor.

Kuo’ya göre, bu model 8 inç büyüklüğünde QHD+ esnek bir ekrana sahip olacak. Aynı zamanda Kuo, telefonun gümüş nanotel dokunmatik ekran teknolojisine sahip olacağını da ekledi. Bunun da Apple’ı rakiplerinden avantajlı bir konuma sokacağını düşünüyor.

Apple, yeni modeliyle rakiplerinin önüne geçecek

Gümüş nanotel dokunmatik ekranın en önemli özelliği, ekranın birden fazla yerden katlanabilmesi. Şuan mevcut olan modeller sadece tek bir noktadan katlanıyor. Fakat Apple’ın yeni modelleri geldiği zaman bu değişecek gibi. Bu yüzden de muhtemelen rakiplerinin önüne geçecek.

Ek olarak Kuo, bizim de tahmin ettiğimiz gibi, ileri yıllarda katlanabilir dokunmatik telefonların olmazsa olmaz olacağını düşünüyor. Son zamanlarda neredeyse her markanın üretmeye başladığı bu telefonlar, ilerde hepimizin elinde de olacak gibi.

Kuo’nun söylediklerine göre şirket, 2023 yılında katlanabilir bir telefonu piyasaya sürebilir. Tabii bu telefonun çıkış zamanının Apple’ın seri üretim sorunlarını nasıl çözeceğine göre değişme ihtimali var.

Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2032 yılında 15 ile 20 milyon arasında sayıda katlanabilir iPhone satacağını da tahmin ediyor. Ek olarak, bu kategoride Apple’ın öne çıkacağı da tahminleri arasında.

Samsung Galaxy Z Fold 3 ile ilgili bazı özellikler sızdı

Katlanabilir iPhone ne zaman gelecek?

Fakat bu konuda henüz resmi bir açıklama veya ipucu yok. Apple’dan herhangi bir açıklama duymadık. Yani bu söylentiler gerçek olsa bile muhtemelen gerçekten daha uzun bir süre beklememiz gerecek.

Kuo’nun diğer söyledikleri ise şunlar: “Şu anda, katlanabilir akıllı telefonların ürün konumu, esas olarak akıllı telefon ve tableti entegre etmektir. Ancak bu akıllı telefonun tasarımın uygulamalarından sadece biri olduğuna inanıyoruz. Bu cihazların gelecekte akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar arasındaki ürün segmentasyonlarını bulanıklaştıracağını tahmin ediyoruz. Ürünler arası ekosistemleri ve donanım tasarımı avantajlarıyla Apple, yeni katlayabileceğimiz cihaz trendinin en büyük kazananı olacak.”

Beş Büyük Teknoloji Devi Pandemi Döneminde Rekor Kırdı

Exit mobile version