AirPods’a Rakip Kulaklıklar

Kablosuz kulaklık devriminin başlangıcına işaret eden ilk AirPods’tan günümüze kadar aralıksız büyüme kaydeden segment, artık rekabette en üst noktaları yaşatıyor. Teknoloji ve inovasyon meraklılarını farklı detayları ile şaşırtmaya devam eden üreticiler, hem birbirlerine hem de en büyük rakipleri, yani Apple’a kafa tutuyor. Bizler de bu yarışa tanıklık eden uzmanlar olarak Huawei, OPPO, Samsung gibi mobil cihaz geliştiren üreticilerin yanı sıra Sennheiser’dan JVC’ye ses teknolojilerinin öncü markalarının yer aldığı ‘amansız rekabette’ öne çıkanları derledik.

Sennheiser CX 400BT True Wireless

Gündelik hayat her gün farklı olabilir ama üstün ses her zaman aynı olmalıdır. Sennheiser‘ın lider ses teknolojileri ile üretilen yeni CX 400BT True Wireless kulaklık sıradışı bir ses deneyiminde tüm kontrolü size bırakıyor. Kullanım kolaylığı ve rahatlığıyla öne çıkan Sennheiser CX 400BT True Wireless, çıkarılabilir kulaklık uçlarıyla geliyor. Sennheiser’ın amiral gemisi kulaklığı olan Momentm True Wireless 2 ile aynı ses teknolojilerini kullanan CX 400BT, uzun süreli pil ömrü ve gün boyu kullanıma uygun konforlu yapısı ile sana mükemmel bir seçenek sunuyor.

İster sakinleştirici melodiler ister heyecan verici ritimler arzuluyor olun, yeni CX 400BT True Wireless’ın dinamik sürücüleri, derin bas, doğal orta sesler ve net, ayrıntılı bir tiz ile yüksek kaliteli ses sunar. Ayrıca, size özel olarak tasarlanmış inanılmaz ses kalitesinin keyfini çıkarmak için yerleşik ekolayzer seçeneklerini kullanarak dinleme deneyiminizi kişiselleştirebilirsiniz.

1.799 TL

Bose SoundSport Free

Bose SoundSport Free kablosuz kulaklıklar en ideal alternatiflerden. Hafif yapısı ve kulağa tam oturması itibarıyla Bose SoundSport’u kullanırken herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmıyorsunuz. Turuncu, siyah gibi pek çok renk seçeneği bulunan Bose kulaklıkların özellikle Midnight Blue rengi harika görünüyor.

 

Ürün, kesinlikle rahatlığı ve şık renk seçenekleri ile dikkat çekici. Net ve güçlü sesi elde edebildiğiniz modelde maksimum Bluetooth sinyal gücü için anten konumunun değiştirildiğini belirtelim. Sonuç mu? İster elinizde ister kolunuza sarılı, akıllı telefonunuz nerede olursa olsun net ve yüksek seviyede ses kalitesine sahip oluyorsunuz.

 

2.299 TL

 

Jabra Elite Active 65t

Bir diğer kablosuz kulaklık alternatifi de Jabra Elite Active 65t. Bu kulaklıkla ilginç bir detaydan söz ederek başlayalım; birçok küresel yayın tarafından neredeyse şaşmaz bir şekilde 10 üzerinden 9 puan aldı. Yani bu segmentin en iyilerinden. Suya dayanıklı tasarımıyla öne çıkan Jabra Elite Active 65t’nin en önemli avantajı aktif bir yaşantıyla uyumluluk. İster outdoor gezilere çıkın, ister bolca tatil yapan biri olun her koşulda dayanıklı. Ses kalitesi ve kullanım kolaylığı da fark yaratan avantaj noktalarından.

1.499 TL

B&O Beoplay E8 2.0

Danimarkalı Bang & Olufsen’in akustik mühendisleri tarafından geliştirilen ikinci nesil Beoplay E8, olabildiğinde doğal ses için harikulade bir seçim. Kutusundaki beş farklı kulak ucu sayesinde farklı kulak boylarına uygun. Konforlu ve rahat. Deri, alüminyum, paslanmaz çelik ve örgülü tekstil gibi ince malzemelerle tasarlanmış olan modelde konfor, şıklık ve dayanıklılık özenle bir araya getirilmiş. Sezgisel dokunmatik arayüzü kulaklıkla yalnızca bir dokunuşla en sevdiğiniz özelliklerin tümünü etkinleştirmenizi sağlıyor. Bunlar, başlat/durdur, parçaları değiştir, aramaları yanıtla, sesli komutları etkinleştir vb. içeriyor.

2.199 TL

HUAWEI FreeBuds 3i

Kulaklık kullanmak, çoğu kişinin günlük vazgeçilmezleri arasında. Gerçek kablosuz kulaklıklar, sürüş, egzersiz, spor, ev işi gibi her türlü şeyi yapmak için ellerimizi serbest bırakmamıza izin verdiği ve kullanıcılara birçok açıdan büyük kolaylık sağladığı için oldukça popüler.

Teknoloji ilerledikçe, kulaklıklar iyice küçüldü ve şık bir tasarımla birleştirilerek aynı zamanda bir moda öğesi haline geldi. Huawei kısa bir süre önce HUAWEI FreeBuds 3 Gerçek Kablosuz Stereo kulaklık serisinin yeni bir üyesini tanıttı. Yeni bir işlevsellik düzeyi sunan FreeBuds 3i kulaklıklar, olağanüstü gürültü engelleme sunuyorlar.

Müzik dinlerken HUAWEI FreeBuds 3i, 10 mm büyük dinamik sürücü ile optimum ses kalitesi sağlıyor. 32db’ye kadar aktif gürültü engelleme ile birlikte kullanıcılar, bulundukları ortam ne kadar gürültülü olursa olsun, (metro, otobüs, tren istasyonu veya havaalanı gibi), sürükleyici bir müzik deneyiminin keyfini çıkarabilirler.

1.399 TL

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Segmentin zirve noktalarından herkese selam! Türünün en iyileri arasındaki Sennheiser Momentum True Wireless 2, kullanım kolaylığı ve rahatlığıyla öne çıkıyor. Ayrıca çıkarılabilir kulaklık uçlarıyla geliyor. Bu sayede sizi tek bir boyutla sınırlı kılmıyor.

Uzun şarj dayanıklılığı ile öne çıkıyor Sennheiser Momentum True Wireless 2. Ek olarak şarj çantasındayken toplamda 15 saatten fazla kullanım süresi vadediyor.

Sennheiser logolu gümüş plakası ve dokunmatik sensörleriyle gayet iyi. Keskin ve net ses sunumuyla ön planda. Daha gerçekçi ve ayrıntılı sesleri sayesinde genel itibarıyla son derece çarpıcı olduğunu belirtmemiz mümkün.

2.799 TL

Klipsch T5-II

Klipsch, T5 True Wireless’ın T5-II serisi ile birçok yeni özellik ve tasarımsal değişikliği bir arada sunuyor. Uzun bir çalışmanın ardından satışa sunulan ürün, yeni seri standart model, spor modeli ve Aktif Gürülü Engelleme özellikli, yani ANC’li, 3 seçenek halinde raflarda yer alıyor.

Tamamen kablosuz olan T5-II serisinin üç ayrı modelinde de, 8 saat kulaklıklarda ve 24 saat taşıma kutusundaki batarya ile toplamda 32 saatlik özgür bir deneyim imkanı söz konusu. 8 saatlik kullanım süresi ciddi anlamda fark yaratan avantajı, zira birçok modelde 5 saatin üzerine çıkmak bile hayal.

Doğal, detaylı ve dinamik bir ses sunarak her tarzı en iyi şekilde dinleneme imkanı sunan Klipsch T5-II, Klipsch ses kalitesini bir önceki seriye göre daha geniş bir ses sahnesi ile çok daha iyi bir boyuta taşıyor.

Yeni kutu ve kulaklık tasarımına sahip T5-II modeli, Klipsch T5 True Wireless’ta olduğu gibi yine patentli oval kulak silikonları sayesinde uzun süre kullanımlarda dahi kulaktan düşmeden, konforlu ve rahat bir kullanım imkânı sunuyor.

2098 TL

OPPO Enco W51

Kablosuz kulaklıkta üstün kalite ve kullanışlılığı bir arada sunan OPPO Enco W51, geçtiğimiz aylarda Türkiye’de satışa sunuldu. Model, oldukça kullanıcı dostu, kutusundan çıkarır çıkarmaz sorunsuz şekilde aktif oluyor. Ancak düşme riskini her zaman yaşattığını da hatırlatalım; işte burada beraberindeki yedek uçları iyi seçmek önemli.

Beraberindeki yedek kulakiçi uçları ile düşme derdini büyük oranda ortadan kaldırıyor. Kendinize uygun ucu belirleyip kullanmalısınız.

Spor ve günlük kullanım için de son derece ideal olan modelde fiyat da gayet makul. Sorunsuz ses iletimi, konforlu tasarımı ve aktif gürültü engelleyici teknolojisiyle öne çıkan model, hem uzaktan çalışanlar için evde verimliliği yükseltecek hem de her an için Spotify’dan YouTube’a birçok multimedya deneyimine ek konfor sağlayacak.

709 TL

Master & Dynamic MW07

Bütçeleri biraz yukarı çekse de performansı ve kalitesiyle baş döndürmeyi biliyor. Sesli komutlarla çalışabilen kulakiçi kulaklık, aynı zamanda Siri haricinde Google Voice desteği de sunuyor. Çelik malzemesi, üst segment tasarımı ve iddialı ses kalitesiyle listenin en iyileri arasında konumlanıyor. Ah keşke daha ucuz olsa…

2.449 TL

Motorola Verve Ones Me+

Oldukça dinamik ve mütevazı fiyatlı bir model var sırada. Motorola tarafından geliştirilen Verves Ones Me+, çarpıcı tasarımı ile ön planda. Ayrıca uzun şarj dayanıklılığı vadediyor; 115 saati bulan bekleme süresi bir hayli şaşırtıcı. Turuncu ya da Lime rengi ile siyah tonlardaki kutusu ve genel tasarımı ele alındığında hareketliliğe çok açık ‘süper-pozitif’ bir seçenek sunduğuna şüphe yok. 700 TL altındaki fiyat etiketi de cabası.

699 TL

İpucu:

Hızlı koşanlar, yürüyenler, çok hareketli insanlar için düşme riski söz konusu olabiliyor. Burada asıl önemli olan zamanlama; zira bu aygıtlar düşmeden önce bunu hissettiriyorlar, yerinden hafifçe çıktıklarını anlıyorsunuz ama bu aşamada ‘bir şey olmaz’ demek en büyük hata, çünkü bu hissin ardından mutlaka yerine itmeniz lazım. Hatta çıkarıp sağlam bir şekilde tekrar takmayı bile düşünebilirsiniz. En nihayetinde kablosuz kulaklıklar hayatı kolaylaştırsa da kullanım açısından dikkatli olmayı ‘zorunlu’ kılıyorlar.

Bir yıldız!

Müzik, dijital yaşamın en önemli mucizelerinden. Akustiğin, sadeliğin, sanatçıların mükemmele ulaşma dürtüsü ve elektronikle dansı, harikulade yetenekli müzisyenlerle eşsiz bir potpuri halini alırken son kullanıcı için talepler de yükseliyor. Bu noktada müziğe en ‘tatlı dokunuş’ şüphesiz kulaklıklarla sağlanıyor.

Çok yetenekliler

Modern çağın multifonksiyonel teknolojileri arasındaki çoğu kulaklık, ses sunumuyla birlikte iletişimi de mümkün kılıyor; görüşmeleri bu aksesuarlar üzerinden gerçekleştirmek gerçekten konforlu. En nihayetinde de çok sayıda kulaklık arasından en iyilerini keşfetmek ciddi teknoloji konuları arasında konumlanıyor.


 

Exit mobile version