AirPods Pro Satın Almadan Önce Bilmeniz Gereken Her Şey

Apple AirPods’u yıllarca eleştirdik. Kablolu kulaklıkla gelen aşırı tanıdık tasarımın kablosuz hali, çoğu kimse için rahatsızlık vericiydi. Her ne kadar başlı başına bir trend halini alsa da aynıydı işte. Ve nihayet Apple, bir inovasyon hamlesine imza atarak yeni nesil AirPods’u ‘Pro’ takısıyla birlikte sundu. Yüzümüz güldü mü: Evet.

Çünkü yeni Apple AirPods Pro, öncülüne göre çok daha iyi bir tasarım ve performans vadediyor. Apple mühendislerinin modeli geliştirirken işe, konfor kavramının tüm ayrıntılarını en yalın bakış açısıyla tekrar gözden geçirerek başladıklarına şüphe yok. Aktif Gürültü Engelleme özelliği için her kulağa olağanüstü bir uyum sağlayarak kişiye özel kullanım rahatlığı sunan bir kulak içi kulaklık tasarladı Apple. Standartları değiştirecek ve sadece ama sadece müziği hissetmenizi sağlayacak bir kulaklıkla tanışmaya hazır olun.

Kolayca takılıp çıkarılabilen yumuşak ve esnek silikon uçların üç farklı boy seçeneğinden size en uygun olanı seçebiliyorsunuz. İçi konik tasarımlı bu uçlar, kulağınızın şekline uyum sağlayarak AirPods Pro’nun yerine sıkı bir şekilde oturmasına olanak veriyor. Bu mükemmel bir şey.

Basıncı eşitlemeye yardımcı olan havalandırma delikleri sayesinde kulağınızda hiçbir şey yokmuş gibi hissediyorsunuz. Açıkça söylemek gerekirse bu teorik bir şey değil, kesinlikle doğru. Rasyonel bir özellik.

AirPods Pro, kulağınızın şekline ve kulaklık uçlarının yerleşimine sürekli adapte olmayı başarabilen Aktif Gürültü Engelleme özelliğine sahip tek kulak içi kulaklık olmasıyla da dikkat çekici.

Yani sadece dinlediğiniz şeye odaklanabilmeniz için dış dünyayı sessize alıyor. Kapatıyor dışarısını.

Dış kısım mikrofonu, dışarıdaki sesleri algılıyor. Ardından AirPods Pro, eşit derecede anti gürültü üreterek dışarıdaki sesleri siz duymadan önce engelliyor. Konuyu bilimsel argümanlarla anlatmaya kalkmayacağız ama şunu belirtmemize izin verin; iç kısımda bir mikrofon var ve istenmeyen seslere karşı kulağınızın içini dinleyerek bunları anti gürültü özelliği ile ortadan kaldırıyor.

Gürültü engelleme özelliği, sizi sarıp sarmalayan bir ses deneyimi sunabilmek için

sürekli olarak saniyede 200 kez ayarlanıyor. Böylece müziklere, podcast’lere veya telefon görüşmelerine tam anlamıyla odaklanabiliyorsunuz.

Etrafınızda neler olup bittiğini duymak mı istiyorsunuz?

Kulaklığın alt ucundaki kuvvet sensörünü basılı tutarak Aktif Gürültü Engelleme ve Şeffaf Mod arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. Şeffaf Mod, dışarıdaki seslerin kulağınıza ulaşmasına izin veriyor ve etrafınızdaki insanlarla konuşurken doğal bir ses deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

Güçlü baslar…

Yüksek gezinimli ve düşük distorsiyonlu özel bir hoparlör sürücüsü, güçlü baslar elde etmenizi sağlıyor. İç kısım mikrofonu, sesi sizin duyduğunuz şekilde duyuyor. Ardından AirPods Pro, orta ve düşük frekansları düzenleyerek sese ince ayar yapıyor.

Süper verimli ve yüksek dinamik aralığa sahip amplifikatör hem pil ömrünü uzatıyor hem de inanılmaz derecede temiz ve doğal bir ses üretiyor.

Amplifikatör, arka plandaki gürültüyü ortadan kaldırmak için hoparlör sürücüsüne güç veriyor ve H1 çip ile birlikte çalışarak dinleme düzeylerini kontrol ediyor.

Kompakt tasarımında birçok teknolojik özelliği bir araya getiren AirPods Pro, ses deneyiminden Siri’ye kadar her şeye güç veren H1 çipe sahip System in Package tasarımı temel alınarak geliştirildi.

H1 çip ile tanışın

Apple tasarımı H1 çip, 10 adet ses çekirdeği sayesinde inanılmaz derecede düşük bir ses işleme gecikmesi yaratarak gerçek zamanlı gürültü engellemeye olanak veriyor.

System in Package tasarımı; maksimum rahatlık, uyum ve stabilite için her bileşenin insan kulağının şekline göre yerleştirildiği oldukça titiz bir sürecin eseri olarak ortaya çıkıyor.

Kuvvet sensörünü kullanarak müziklerinizi ve aramalarınızı kontrol edebiliyor, Aktif Gürültü Engelleme ve Şeffaf Mod arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz.

Size ayak uyduracak şekilde tasarlanan AirPods Pro, suya ve tere dayanıklı bir yapıya sahip. Üstelik üzerindeki genişletilmiş ağ dokulu mikrofon açıklığı rüzgarlı ortamlarda yapılan telefon görüşmelerinde sesin netliğini artırıyor.

Son olarak size kolay bir sihirbazlık numarası gösterelim…

AirPods Pro da tıpkı AirPods gibi iPhone veya Apple Watch’unuza adeta sihirli bir şekilde bağlanıyor. En sevdiğiniz kişisel asistanınızı çağırmak için “Hey Siri” diye seslenmeniz yeterli. Müzikleri, aramaları, yol tariflerini, ses seviyesini ve çok daha fazlasını parmağınızı bile oynatmadan kontrol edebiliyorsunuz. Dilerseniz Ses Paylaşımı özelliğiyle en sevdiğiniz şarkıları, podcast’leri ve diğer sesli yayınları iki çift AirPods üzerinden paylaşabiliyorsunuz.

Şarj dayanıklılığına ilişkin ‘şaşırtan’ detaylar

Şarj kutusunda birden fazla şarjla 24 saatten fazla dinleme süresi sunuyor,

Tek şarjla 4,5 saate kadar dinleme süresi ve

Sadece 5 dakika şarjla yaklaşık 1 saat dinleme süresi de cabası.

Daha ne olsun?

Öne çıkan yenilikler:

Apple tasarımı H1 çip, 10 adet ses çekirdeği sayesinde inanılmaz derecede düşük bir ses işleme gecikmesi yaratarak gerçek zamanlı gürültü engellemeye olanak veriyor.

Ünlü H1 çip televizyona çıktı bile!

AirPods Pro’daki H1 çip ile konuşma süreleri artıyor. Ayrıca daha süratli şarj mümkün oluyor.


 

Exit mobile version