Opera, masaüstü ve Android tarayıcısının dünyanın muhtemelen sonsuza kadar sevilecek oyununu içeren özel sürümünü duyurdu. Chess.com ile yapılan iş birliği sayesinde Opera’da satranç oynamak mümkün hâle geldi.
Masaüstü tarayıcısının satranç temalı versiyonunda kenar çubuğunda bir Chess.com simgesi bulunuyor. Kullanıcılar, bu simge sayesinde web sitesi için yeni bir sekme açmak yerine paneli sabitleyebilir ve başka web sitelerinde gezinirken bir sonraki hamlelerini planlayabilir.
Opera’da Artık Kesintisiz Olarak Satranç Oynanabilir
Opera, Android’de tarayıcının yeni bir sürümünün mevcut olduğunu belirtti. Özel versiyonu tercih ettiğinizde ana sayfada makaleler ve videolar da dahil olmak üzere satrançla ilgili bir dizi içerik olduğunu göreceksiniz.
Opera, geçmişten bugüne WhatsApp, Instagram, TikTok ve Instagram da dahil olmak üzere çok sayıda hizmeti web tarayıcısının kenar çubuğuna entegre etti. Şirket ayrıca yakın zamanda üretken yapay zekâ hizmeti sunan, GPT tabanlı hizmetleri destekleyen Opera One tarayıcısını da piyasaya sürdü.
Yeni iş birliği sayesinde Opera’nın önemli bir topluluğa daha hitap etmesi mümkün hâle geliyor. Chess hem yeni başlayan hem uzun seneler boyunca satrançla ilgilenen, satrancı hayatının önemli bir parçası olarak görenlerin bir numaralı durağı olarak biliniyor.
Kendilerinin de belirttiği gibi, Chess.com 2005 yılında iki arkadaşın dünyanın daha iyi bir satranç sitesine ihtiyacı olduğuna karar vermesiyle başladı. Sitenin kurucularından Erik, 10 yıl önce tam anlamıyla bir satranç bağımlısıydı. Web sitesinin diğer kurucusu olan Jay ile satranç kulübü başkanı olduğu üniversitede tanıştı.
Oyuna olan tutkuları sayesinde arkadaş oldular. Online oyun oynayabilecekleri yerler vardı ama hiçbiri gerçekten hayallerindeki gibi değildi. Onlara göre güvenli ve samimi bir ortamda oynamak, arkadaşlar bulmak, oyunlarını kaydetmek, fikirlerini paylaşmak ve birbirlerinden öğrenmek için daha iyi bir platforma ihtiyaç vardı.
Jay ve Erik, sonraki birkaç yıl boyunca uyanık olduğu saatlerin çoğunu Chess.com’u geliştirmek için harcadı ve bugün gelinen noktada oldukça büyük bir topluluğa hitap ediyor.
Yorum Yap