2021’in Merakla Beklenen Oyunları

Outriders

2 Şubat’ta çıkacak olan Outriders, Doom ve Mass Effect karışımı bir yapım olacak. People Can Fly (Gears Judgment / Bulletstorm) tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan yepyeni bir IP olan Outriders, çaresiz bir insanlığa karşı karanlık, uğursuz uzaylı güçleri konu ediniyor. Ama bir fark var, insanlık Enoch adında yeni bir gezegende yaşamaya çalışıyor, ancak Anomali dedikleri garip bir enerji fırtınası hepsine güçlü yetenekler kazandırmış durumda.

Hitman 3

20 Temmuz 2021’de çıkacağı açıklanan yeni Hitman oyunu, World of Assassination üçlemesinin son yapımı. Ajan 47’nin “kariyerinin en samimi ve profesyonel sözleşmesinde” yer aldığı söyleniyor. Bir PlayStation blog gönderisinde, “risk yüksek ve her şey söylendiğinde ve yapıldığında, Ajan 47 ve etrafındaki dünya bir daha asla aynı olmayacak” diyor. Görünüşe göre dramatik bir oyun bizi bekliyor.

Deathloop

Dishonored serisinin arkasındaki geliştirici tarafından sunulan Deathloop, ortadan kaldırılması gereken sekiz hedef ve iki rakip suikastçının bir zaman döngüsü ile rekabetini konu ediniyor. Pek çok doğaüstü güce sahip suikastçınız ile fps türünde zorlu bir serüven sizi bekliyor. İlk olarak PS5’te çıkacak olan yapım, devamındaki aylarda da PC’ye gelecek.

Rainbow Six: Quarantine

Başarılı Rainbow Six Siege’den sonra gelecek olan bu yeni ve biraz da doğaüstü yapım, sizi insan ırkına bulaşan tamamen yeni bir uzaylı parazit türünü öldürme göreviyle sınıyor. Hala bir Rainbow Six operatörü olarak oynuyorsunuz. Bu oyunda, çevrenin bu yeni, ürkütücü, oldukça hızlı hareket eden düşmanlarla dolu PvE maçlarında oynayarak üç kişilik takımlar halinde çalışacaksınız.

Kena: Bridge of Spirits

Ember Lab stüdyosunun kurucuları ve kardeşleri Josh ve Mike Grier, Sony’nin gösterimi sırasında PS5’e gelecek olan Kena: Bridge of Spirits oyunlarını tanıttı ve bu oyun kesinlikle büyüleyici görünüyor. Sevimli ve tüylü yaratıklarla tamamlanan güzel dünyası ile Kena: Bridge of Spirits, ilgimizi anında çekti. Henüz oyun hakkında çok fazla şey bilmiyor olsak da yapım, “keşif ve hızlı savaşların esasını oluşturduğu hikaye odaklı bir aksiyon-macera oyunu” şeklinde tanımlanıyor.

Far Cry 6

Tropik Yara adasında geçen Far Cry serisinin bir sonraki oyununda, ülke üzerindeki diktatörlüğe karşı bir direnişe liderlik eden gerilla savaşçısı Yaran Dani Rojas olarak oynuyorsunuz. “Zamanda sıkışmış” bir yer olduğu söylenen adayı zalim lideri Anton Castillo’dan (Giancarlo Esposito) kurtarmak için savaşçı arkadaşlarınıza liderlik ediyorsunuz.

The Lord of the Rings: Gollum

Yüzüklerin Efendisi evreni, birçok insanın hayranlıkla okuduğu, izlediği ve oynadığı bir evren. Yeni nesil oyun deneyimiyle bizlere merhaba diyecek olan serinin yeni oyunu The Lord of The Rings: Gollum 2021 yılında çıkış gerçekleştirecek. 

Battlefield 6

Birinci Dünya Savaşında geçen Battlefield 1 ve İkinci Dünya Savaşında geçen Battlefield 5’in ardından, Battlefield 6’nın hangi dönem ve hikâye ile bizi karşılayacağını henüz bilmiyoruz. Ama şu kesin; Battlefield 6, ikonik serinin gücünü ardına alarak konsol ve PC platformunda 2021’de oynanabilir olacak. Heyecan tavan!

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo’nun 2021’de PS5’e geleceği resmen onaylandı, ayrıca fps türünde olacağını gösteren bazı oyun görüntüleri de gördük. Korku türündeki oyun, Japonya’nın Tokyo şehrinde geçiyor. Şehir, garip olaylar nedeniyle yıkılmış durumda ve nüfusun büyük kesimi de aniden ortadan kaybolmuş. Bu puslu şehirde özel güçleriniz sayesinde kötü ruhları keşfedip onlardan kurtulmaya çalışıyorsunuz. En nihayetinde Ghostwire Tokyo, sürükleyici, oyun meraklılarına doğaüstü bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

PES 2022

Konami, 2020’de PES 2021’i çıkartmak yerine PES 2020’ye sezon güncellemesi çıkartmayı tercih etmişti. Bu durum her ne kadar oyuncuların hayal kırıklığı yaşamasına neden olduysa da Konami’nin PES 2022’yi üzerine titreyerek PS5 için ‘özel olarak’ hazırladığı artık kesinlik kazanmış oldu.

FIFA’ya kaybettiği tahtı tekrar ele geçirmek isteyen PES, 2022 serisiyle birlikte önceki serilerden daha iyi oynanış, grafikler ve animasyonla karşımıza çıkacak. Ayrıca oyunculardan aldıkları geri bildirimleri de dikkatlice ve titizlikle incelediklerini söyleyen Konami, geçmişte yaptıkları hataları PES 2022’de yapmayacak gibi duruyor.

Şu çok önemli bir gerçek ki, rekabet kaliteyi doğurur. PES nasıl ki FIFA karşısında kendini geliştirmek için bu kadar uğraşıyorsa, FIFA da aynı şekilde PES’e geçilmemek için en az o kadar emek sarf etmek zorunda. Bu rekabetten doğan kalite de biz oyunculara yarıyor.

Mobil

League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift, popüler MOBA oyunu LoL’ün mobil cihazlar ve konsollar için hazırlanan bir farklı bir versiyonu. Orijinaline kıyasla kontrol ve dinamiklerde bazı değişiklikler de olacak.

Total War: Elysium

Total War serisinden, Magic: The Gathering Arena ve Legends of Runeterra gibi oyunlardan esinlenerek yapılan stratejik bir kart oyunu. Creative Assembly Studio tarafından geliştirilen Total War: ELYSİUM, ücretsiz olarak oyuncularla buluşacak.

Project: Ragnarok

NetEase’den açık dünyaya sahip bir aksiyon RPG oyunu. Ragnarok’ta kendimizi İskandinav mitolojisinden esinlenerek yok olmanın eşiğinde fantastik bir ülkede buluyoruz. Oyun sırasında, görevi kıyameti durdurmak olan ilahi güçlere sahip bir kahraman olarak oynuyoruz.

Naruto: Slugfest

Popüler manga evreninde geçen bir mobil MMORPG olan Naruto: Slugfest’te, oyuncular Naruto’ya Akatsuki’nin organizasyonuna karşı Konohagakure köyünü savunmasına yardım ediyor.

Truck and Logistics Simulator

Truck and Logistics Simulator, bir lojistik şirketinin çalışanı ya da sahibi rolünde oynadığımız bir simülasyon oyunudur. Oyuncular, malların taşınması, yüklenmesi ve filo/altyapının geliştirilmesinden sorumludur. Oyun Simula Games Company tarafından geliştirilmiştir.

Her Majesty’s Ship

Her Majesty’s Ship, bir yelkenli gemiyi kontrol ettiğimiz simülasyon oyunudur. İngiliz Kraliyet Donanması’nın hevesli bir kaptanı olarak, bize verilen görevleri yerine getirmeli, deniz savaşlarında sayısız gemiyi batırmalı, aynı zamanda gemimizin günlük yaşamının da her yönüyle ilgilenmeliyiz. Bir mürettebatın yiyeceği yoksa veya daha da kötüsü rom yoksa, denizciler isyan edebilir ve böylece kariyeriniz anında sona erebilir.

Warhammer: Odyssey

Fantastik Warhammer evreninde yer alan bir mobil MMORPG. Oyun, savaş oyunu ve kartlardan bilinen ikonik kahramanlardan modellenen bir dizi farklı karakter sınıfı sunuyor.  Aynı zamanda Virtual Games ve Games Workshop’un iş birliği içinde çalışmasıyla geliştirilmiş.

Don’t Starve: New Home

Don’t Starve: Newhome, 2014’te ortalığı kasıp kavuran oyunun mobil devamı niteliğinde. Yeni versiyonda bir dizi oyun geliştirmesi bulunuyor ve ayrıca bir co-op modu sunuyor. Geliştirici ise Klei Entertainment.

The Blind Prophet

İyi ve kötü arasında bir denge kurmaya çalışan on iki havariden biri olan Bartholomeus’u oynadığımız bir macera oyunu. The Blind Prophet’de, karanlıklarla dolu Rotbork şehrine seyahat ediyoruz, sakinleriyle konuşuyoruz, hikayenin seyrini etkileyen kararlar veriyoruz ve çeşitli bilmeceleri çözüyoruz.

Lona: Realm of Colors

Hayatındaki sorunları ile mücadele eden genç bir ressamın resimlerinde hapsedildiğimiz sanatsal bir macera oyunu. Oyun, sanatçı Taraneh Karimi’nin sorumlu olduğu eşsiz grafik tasarımı ile göze çarpıyor.

Unreal Life

Dokunduğu nesnelerin geçmişini gören bir kızı oynadığımız macera oyunu. Ancak, karakterimiz amnezi problemiyle mücadele ediyor ve kayıp anılarını yeniden kazanmak istiyor. Bunun için karanlık ve gizemli bir şehre gidiyor. Oyunda nesnelerin geçmişini mevcut durumlarıyla karşılaştırarak mekân keşifleri yapıyor ve bulmacaları çözüyoruz.

One Hand Clapping

Bulmacaları çözmek için kendi sesinizi kullanmanız gereken macera ve platform karışımı bu oyunda ıslık çalarak, şarkı söyleyerek veya mikrofona fısıldayarak bulmacaları çözüyoruz ve oyunu ilerletiyoruz. One Hand Clapping renkli, minimalist grafiklere ve sakin, atmosferik müziklere sahip.


 

Exit mobile version