2021 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nin kazananları belli oldu 

Afrikalı Viktoryen/Tamary Kudita

Sony’nin her yıl verdiği Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri‘nin bu yılki kazananları belli oldu. Dünyanın farklı noktalarından katılımın olduğu ve toplamda 330 binden fazla başvuru yapıldı. Yarışmada birinciliği Zimbabve’den “Afrikalı Viktoryen” portresi ile Tamary Kudita kazandı.  

Yılın Fotoğrafçısı

İngiltere’den belgesel fotoğrafçısı Craig Easton, Bank Top projesiyle Yılın Fotoğrafçısı ödülünü aldı. Ayrıca , 25 bin dolarlık nakit ödülün yanı sıra Sony’nin ekipman kiti de kazandı. Easton, İngiltere’nin kuzeyinde yer alan küçük bir topluluğun fotoğraflarını çekti. Fotoğrafçı Bank Top projesiyle mahallenin tarih boyunca karşılaştığı zorukları konu aldı. Ayrıca sömürgeciliğin tarihsel mirasını ve bu mirasın bıraktığı sorunları anlatmayı hedefliyor.  

Easton Bank Top/ Family

 


Göz atmak isteyebilirsiniz; Sony’nin Yeni Kablosuz Kulaklığı: WF-1000XM4


Ayrıca, 10 kategori birincisi ve Profesyonel yarışmada 2. ve 3. sırayı kazananları belli oldu. Ayrıca serbest Dalda, Öğrenci ve Gençlik yarışma bölümlerinin genel galipleri de açıklandı.

Brais Lorenzo

Yılın Öğrenci Fotoğrafçısı

Yarışma, bugüne kadarki en yüksek katılım sayısı elde etti. Ayrıca genç ve öğrenci kategorilerinde de ödüller verildi. Üstelik, Stellenbosch Tasarım ve Fotoğrafçılık Akademisi öğrencisi Coenraad Heinz Torlage (Güney Afrika), 2021 Yılı Öğrenci Fotoğrafçısı seçildi. Ayrıca, okulu adına 30 bin Euro değerinde fotoğrafçılık ekipmanı kazandı.

Coenraad Heinz Torlage

Yılın Genç Fotoğrafçısı

Yılın genç fotoğrafçısı ödülünü ise “Gerçekten kaçış yok” adlı fotoğrafıyla, Hindistan’dan 19 yaşındaki Pubarun Basu kazandı.

Gerçekten Kaçış Yok/Pubarun Basu

Olağanüstü Katkı

Bu yılki Fotoğrafa Olağanüstü Katkı Ödülü’nü, ünlü Meksikalı fotoğraf sanatçısı Graciela Iturbide kazandı.  

Graciela Iturbide

Profesyonel yarışmada galibiyet elde eden fotoğrafçılar ise ayrıca, uzman jüri üyelerinden oluşan bir heyet tarafından seçildiler. Üstelik, tüm kategori birincilerine Sony’nin dijital görüntüleme kiti hediye ediliyor. Ayrıca, profesyonel yarışmada ise Birleşik Krallık’tan Julia Fullerton-Batten ikinci oldu.    

Julia Fullerton-Batten

Kazananları, Dünya Fotoğraf Organizasyonu törensel bir video ile açıkladı. Ayrıca kazanan ve finale kalan işlerin yer aldığı bir sanal sergi, özel bir belgesel ve 2021 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri kitabı da kamuoyuna paylaştı. Üstelik, yarışmayı İngiliz sanat tarihçisi Jacky Klein ve şovmen Nish Kumar sundular. Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri 2021’den Fotoğraflarla Bir Yıl, belgeseli, ayrıca, dünyanın en büyük fotoğraf yarışmalarından birinde dereceye giren fotoğrafçıların eserlerini gözler önüne seriyor. 

Exit mobile version