2018’in En İyi MacOS Oyunları

İyi bir Mac kullanıcısı ve oyun meraklısı mısınız? İşte size bu yılın seçme Mac oyunları.
Oyunlar ve Mac bilgisayarları her zaman en iyi şartlarda buluşmuyorlar. Birçok kişi, en iyi PC oyun deneyiminin Windows tabanlı bir makine ile geldiğine inanıyor ve zamanlarını bir Mac için harcamıyorlar. Bu argüman genellikle Mac’lerin güçlü bir GPU’sunun olmaması ve kısıtlayıcı donanım tasarımlarıyla başlıyor ve bitiyor.
Mac’te oyun oynama seçenekleri Windows PC’lerle karşılaştırıldığında sınırlı olsa da, Mac oyun kütüphanesi de uzun bir yol kat etti. Son zamanlarda, pek çok A sınıfı oyun, Mac aracılığıyla da oynamak için geliştirildi ve Apple sever oyuncuların gözdesi oldular. Özel bir oyun bilgisayarı olmadan Life is Strange ve Civilization VI gibi çok sayıda büyük oyunu oynayabilirsiniz. Tüm Apple tutkunları için, en iyi Mac oyunlarının dar bir listesini sunuyoruz.

Stardew Valley ($15)


Bir zamanlar çok sevdiği Harvest Moon çiftliği serisinin yarattığı hayal kırıklığının ardından, ilk kez oyun geliştiren Eric Barone, oyunun kendi versiyonunu yaratmak için, muhteşem bir retro-ilham ruhunu, büyüleyici karakterleri, evlilik, mücadele ve lansman sonrası pek çok desteği birleştirdi. Oyunun yayıncısı Chucklefish, oyun başlangıçta taraftarlara sunulduğunda online çok oyunculu özellik için söz vermişti ve özellik kısa bir süre içinde “farmhands” şeklinde oyuna gelecek: çiftliğinizi çalıştırmada size yardımcı olan üç arkadaşınız olabilecek ve hatta oyunda evlenebilecekler.
Ancak Stardew Valley, sadece bir çiftlik simülatöründen daha fazlasıdır. Bu aynı zamanda, balıkçılık ve madencilik gibi alanlarda seviye yükseltme, meslekleri özelleştirme, yeni alanları açığa çıkarma, canavarlar ve eserlerle dolu tehlikeli bir mağarayı keşfetme gibi özellikleri olan bir rol yapma oyunudur – Animal Crossing oyunlarındaki gibi, daha sonra bunları yerel müzeye bağışlayabilirsiniz, ancak dikkatinizi kendi kişisel mülkiyetinize vermek isterseniz, kırsal bir cennet yaratmak için evinizi ve çevresindeki çiftliğinizi tamamen özelleştirebilirsiniz.

Starcraft II: Wings of Liberty ($20)


Starcraft, 1998’de piyasaya sürüldüğünde küresel bir fenomen haline geldi ve devamı Starcraft II: Wings of Liberty  geleneği 2010’da sürdürdü. Güney Kore’de bile o kadar çok oynandı ki, bazıları onu ülkenin ulusal sporu ilan ettiler. Bu, yayıncı Blizzard’ın gerçek zamanlı strateji destanı için büyük bir övünç kaynağıdır, bunu da hak ediyorlar. Oyunda üç ayrı grubun kontrolünü ele geçirebilirsiniz: Terran, Zerg ve Protoss. Wings of Liberty’nin ana hikayesi Terran’ın komutasını üstlenmeniz üzerineyse de, çok oyunculu oynarken üç gruptan biri olarak oynayabiliyorsunuz.
Görevleri yakından kontrol eder ve çeşitli sorumlulukları üstlenmiş şekilde oynarken  gelişirseniz, Starcraft II’yi oynamayı sürdürmek isteyeceksinizdir. Kaynaklarınız, mevcut birimleriniz ve düşmanlarınız üzerinde keskin bakışlarınızı gezdirmek, herhangi bir eşleşmede dövüş şansına sahip olmak için kilit önemdedir. Yanlış zamanda yanıp sönüyorsanız, binlerce Zerg yeni gelişen evinizi yerle bir eder. O zamandan beri, iki kritik takdir edilen genişleme  (Heart of the Swarm ve Legacy of the Void) sunuldu, bunları da edinebilirsiniz.

Portal 2 ($20)


Portal 2, bağımlılık yapan birinci şahıs bulmaca oyununda oyuncuları Aperture Science’a döndürüyor. Dev Aperture araştırma tesisinden ayrılmaya ve özgürlüğünü talep etmeye çalışırken, Chell rolüyle oynuyorsunuz. Eşsiz bulmacalarla donatılmış çeşitli odalarda çalışmayla görevlendiriliyorsunuz, ikonik portal silahlardan başka hiç bir silahınız yok. Çeşitli nesneleri, ortamları kullanacak ve çoğu zaman tesis içerisinde ilerlemek için kendinizi kullanacaksınız. Portal 2, önceki sürümün başarılı formülüyle genişletildi ve desteklemek için derin bir hikaye eklendi.
Aktörler Stephen Merchant ve J.K. Simmons sesi tekrarlayan karakterler ve oyundaki çalışmaları da tam isabetli. Olay, ciddi bir çatışma ile ilgili olsa da, oyun her fırsatta iyi zamanlanmış komedi ile dolu. Portal 2, oyundaki en eşsiz deneyimlerden biri ve aynı zamanda en komik olanlarından biri.

Sid Meier’s Civilization VI ($60)


Seride önceki oyun biraz hafif bir ilgi uyandırdıktan sonra (Civilization: Beyond Earth), geliştirici Firaxis tam güçle geri döndü. Civilization VI, 2010’un Civilization V’ini öne çıkaran şeyin üzerine geliştirildi, ancak daha güçlü kültür ve bilim ağaçları, daha dinamik seçenekler ve dünya liderlerinin neden belirli bir şekilde hareket ettiğine ilişkin daha fazla tahmin eklendi. Bu, önceki Civilization oyunlarını oluşturmada yılların gelişim ve deneyiminin doruk noktasıdır ve bunu da göstermektedir.
Civilization VI, lansmanından bu yana Aztekler, Persler, Nübyeliler ve Avustralyalılar da dahil olmak üzere, kontrol etmek için önemli miktarda medeniyeti içerdi. Her biri, Aztekler için Montezuma gibi ünlü bir tarihi figürün önderliğinde ve birkaç ayda bir çıkan yeni içerikle, eski oyuncuların yeni oyuna geri dönmeleri ve yeni bir oyun başlatmaları için birçok nedene sahip.

Hearthstone


Blizzard’ın çok oyunculu kart oyunu Hearthstone mobil cihazlarda oldukça beğeni topladı, ama aynı zamanda Mac’inizdeki büyük ekran için de mükemmel bir oyun. Basit, öğrenmesi kolay oyun mekaniği ve hızlı bir oyun süresi ile, tek bir oturumda çeşitli savaşlardan kolayca geçebilirsiniz ve oyunun mükemmel eşleştirme sistemi, benzer yetenekli oyuncularla eşleşmenize yardımcı olur, böylece her oyun birbirine denk güçler arasında ve yoğun geçer.
Hearthstone, Blizzard’ın en ünlü oyunlarından olan Warcraft’ın ünlü karakterleri ve oynanabilir kartlar haline gelebilme yeteneklerinden faydalanıyor. Rakibinize bir Murloc ordusu göndermek istemişseniz, sonunda zafer kazandığınzıı iddia etmeden önce zayıf saldırıların ardından onları yenersiniz, Hearthstone’dan daha iyi bir oyun yoktur.

Gone Home ($20)


Gone Home, oyuncuyu hiçbir bulmaca ve düşman bulunmayan bir çevreye sokan ve sadece keşfetmelerine izin veren nadir oyunlardan biridir. Bir sonuç var elbette, ama oraya nasıl ulaşacağınız tamamen size ve nasıl araştırdığınıza bağlıdır. Yurtdışında bir yıl kaldıktan sonra eve dönüyorsunuz ve ailenizin yaşadığı yere vardıktan sonra bakıyorsunuz evde kimse yok. Oyuncu, ailenin nereye gittiğine ve ne yaptıklarına ilişkin ipuçları için evi gözden geçirir. Oyunun ipuçlarını nasıl bulacağınız ve bunları nasıl bir araya getireceğiniz konusunda tam bir kontrole sahipsiniz.
Eşsiz oyun stili ile Gone Home, baştan sona sizi bilgisayarınıza bağlayacak. Silahsız veya Büyük Babalar olmadan ve daha fazla gizemle Bioshock oyununu düşünün.

Minecraft ($27)


2009’da sunulan temel sürümde Minecraft’ın popülerliği küçümsenmiyor. Bu oyuna silahsız bir şekilde sadece ellerle başladıktan sonra, muazzam, rasgele bir harita üzerinde mutlak özgürlüğe sahip olursunuz. Çöpten yiyecek aramaya başlarsınız ve önce elmas ve altın için zemin seviyesi madenciliğinin de altında olduğunuzu bilin. Arkanıza dikkat edin, zombiler ya da sürüngenler gibi birkaç düşman, karakterinize zarar verebilir ve manzaranızı havaya uçurabilir.
Bu yüzden bağımlılık yaratan bu kadar basit oyun Minecraft, size birkaç dakika içinde gökdelenler ve labirent tarzı maden kuyuları inşa eder. Pikselleştirilmiş, 8 bitlik grafikler bazılarının uzak durmasına neden olabilir, ancak oyun herhangi birini veya tüm oyuncuları memnun etmek için yeterlidir.

Kerbal Space Program ($40)


Kerbal Space Program, sıradışı bir bileşen kombinasyonu sunuyor. Çizgi film unsurlarına ve oyunu dolduran garip, minyon tarzı yaratıklara rağmen, KSP şaka değil. Uçuş simülasyonu hiç bu kadar derin, bu kadar ilgi çekici, ya da çok fazla bağımlılık yapmamıştı ve Kerbal, ciddi roket yapım düşüncelerini dengeleyerek, sonsuz denemeye izin veren affedici bir oyun ile hem sıradan oyuncuya hem de ciddi fizikçiye bir oyun alanı sunuyor. Oyun, sadeleştirilmiş görünümleri ve tatmin edici bir ilerleme hissinden yararlanan hemen hemen her bilgisayarda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ay’a ulaşabilen bir roketin nasıl yapılacağını öğrenmek için sayısız saatler harcayabilirsiniz, ancak sadece ay sınırını denemenin sonuncu olmadığını anlayabilirsiniz. İnanılmaz tekrar değeri ile KSP, hem eğitici hem de eğlenceyi kanıtlayan birkaç oyundan biri.

Firewatch ($20)


Bir bütün olarak video oyunu ayarları, birbirleriyle son derece benzer. İnsanları birbirine karşı mücadeleye çeken savaş ve çatışma alanlarına odaklanmaya eğilimlidirler. Geliştirici Campo Santo, aynı eski ortamları keşfetmekle yetinmedi ve 80’lerin sonlarındaki yoğun Wyoming vahşi doğasında bir oyun seti yarattı. Yeni bir yangın gözcüsü olarak oyunun kahramanı Henry, işinin sıkıcı ve sıradan olduğunu düşünür, ancak olaylar göründüğü gibi değildir.
Firewatch’ı diğer “yürü ve konuş” oyunlarından ayırmaya yardımcı olan şey, biraz kısıtlı özelliklere sahip gerçekçi karakterler ve parlak renkler ile harmanlanan muhteşem sanat tarzıdır. Anlaşılacağı gibi, Campo Santo da gelecekte çok farklı bir proje yapmayı seçse bile, görsellerin burada kalmaya devam edeceğini umuyoruz.

League of Legends


Riot Games’in League of Legends oyunu, milyonlarca oyuncu belirli şampiyonlar ile stratejiler geliştirir ve takımlarıyla koordinasyon kurarken, her gün online olarak mücadele ettikleri küresel bir fenomendir. Oyun nispeten düşük sistem gereksinimleriyle, Mac’lerde de tümüyle oynanabiliyor. İlk başta birkaç şampiyonla karşı karşıya gelmeye hazırsanız, oynamak tamamen ücretsizdir, bu yüzden oyunun sizin için uygun olup olmadığını görmek için testin hiçbir zararı yoktur.

 Dota 2


Biraz daha sert bir şeyle ilgilenen oyuncular, Dota 2 size göredir. Önceki sürümü, hayatına Warcraft III için bir mod olarak başladı, ancak devamı, neredeyse hiçbir şey yapmayan özel MOBA oyuncularının peşine düştü. Sadece tavşan deliğinden aşağı düşerseniz oyunun boş zamanınızın çoğunu işgal edebileceği konusunda uyaralım.

Life is Strange ($20)


Bazen, arkadaşlar arasındaki ilişki, kasıtsız olarak tüm bir şehri yok edecek muazzam bir fırtınaya neden olan zaman yolculuğu yapan süper güçlerinkinden daha ilginç olabilir. Dontnod’un Life is Strange’inde, kahraman Max Caulfield ve onun en iyi arkadaşı Chloe Price, her ikisi de dünyada kendilerine yer bulmak için mücadele ediyorlar. Max’in yeni “geri sarma” yeteneğinin yardımıyla da, bir zamanlar hepimizin başına dert olan “farzedelim” sorusuna yanıt  arıyorlar.
Oyunun karakterleri, son derece yetenekli Ashly Burch’in de dahil olduğu muhteşem ses performanslarıyla hayat buluyor ve lisanslı müziğin mükemmel müziği, en basit hikaye vuruşlarına bile ekstra bir duygu unsuru katıyor. Sadece tanık olduğunuz şeyleri sindirmek için her parça arasına biraz zaman koymanızı öneriyoruz – Life is Strange, acele etmek istemediğiniz bir oyun olacaktır.


Bu yazı, Macline dergisinin Eylül ayı sayısından alınmıştır.

Exit mobile version