Zyxel NBG6604 Dual-Band kablosuz router

Kurulduğu 1989 yılından beri ağ çözümlerinde hatırı sayılır bir yeri olan ve birçok teknolojik ilke imza atarak adından her sene bahsettirecek ürünler çıkaran Zyxel, NBG6604 Dual-Band Kablosuz Router ile karşımızda.

Hemen hemen her ağ çözümünde sayısız modelde ürünü olan Zyxel, 4 antenli ağ yönlendiricisi NBG6604’ü piyasaya sürdü. Son dönemin gerçeklerinden biri olarak hayatımıza dönen, yüksek hızlı bağlantı standardı olan 5GHz bandını ve standart ağ bandı olan 2.4GHz bandını destekleyen çift bantlı bir model var karşımızda. 802.11ac olarak tanımlanan 5GHz bandı, yüksek hızda ama görece dar kapsama alanında hizmet veriyor. Özellikle HD görüntü aktarımında, data paketlerinde gecikme istenmeyen çevrimiçi oyunlarda ve cep telefonlarından görüntü aktarımlarında yüksek hızlara ihtiyaç duyuyorsanız, 5GHz bandı sizin için elzem hale geliyor. Fakat bu bağlantı hızında en çok kapsama alanı sorunları ile karşılaşıldığından olsa gerek,  Zyxel bu ağ yönlendiricisinde 4 adet anten tasarlamış. 867Mbps hızında bağlantı vadeden 5GHz bandının da, 300Mbps hızında bağlantı vadeden 2.4GHz bandının da ikişer adet anteni mevcut. Her frekans için tahsis edilmiş ikişer antene sahip olan NBG6604, her iki bandı da eşzamanlı kullanarak yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyan HD uygulamalarının en iyi Wi-Fi performansını almasını sağlıyor. Multimedya çözümlerinde hız azalması yaşandığında görüntüde parazitlenmeler olur fakat Zyxel bu ağ yönlendiricisinde bant karışmalarından dolayı hızın azalmasına engel bir teknoloji kullandığını belirtiyor. 64 adet cihaza kadar bağlantı sağlayabilen NBG6604, misafir ağı özelliğine de sahip. Böylece kendi ağ bilgilerinizi ve hızınızı paylaşmadan misafir kullanıcılarınıza kendi ağlarını sunabilirsiniz. Özellikle işyeri gibi çok ziyaretçisi olan yerler için gayet yararlı bir özellik bu. Üstün kablosuz özelliklerinin yanı sıra NBG6604, 4 adet 10/100 Mbps Ethernet portu ile ağa kablo ile bağlanan cihazları da destekliyor. Ağ yönlendiricisi üzerinde WAN bağlantısı için de ayrıca bir adet 10/100 ethernet girişi yer alıyor.

Kutu içeriğinden NBG6604’ün yanında güç adaptörü, Ethernet kablosu ve hızlı başlangıç kılavuzu gibi standart parçalar çıkıyor. 280gr ağırlığındaki NBG6604, gövdesindeki duvara asma kısımları ile evinizdeki herhangi bir duvara asılabiliyor. Yönlendirilebilir 4 anteni ile NBG6604 yönlendiriciyi evinizdeki istediğiniz herhangi bir duvara asıp, maksimum WiFi performansı ve kapsama alanı sağlamak için duvardaki yönlendiriciyi yüksek yerlerde konumlandırma özgürlüğü elde edebilirsiniz. Gövdesindeki simetrik hava kanalları ile ısınma sorununu en aza indirgeyen NBG6604, kullanıcısı için kurulum derdini de çok basite indirgemiş. Öyle ki ağ yönlendiricinizi kurmak için bir bilgisayara dahi ihtiyacınız yok. Mobil uygulaması ile herhangi bir akıllı telefonla kurulumu sağlamak mümkün. “One connect” isimli uygulamasını indirdiğinizde tüm kurulum adımlarını kolayca kontrol etmeniz mümkün. Kurulumunun 5 dakika kadar sürdüğünü ve gayet kolay olduğunu da hatırlatalım.

Fiyatı: 198 ₺

Artıları:

 

Eksileri:

 
Yazan: Kemal Metin


Bu yazı, Newtech dergisinin Haziran sayısından alınmıştır.

Exit mobile version