Zoom Terörle Mücadele Grubuna Katıldı

Video konferans platformu Zoom, daha önce Facebook olarak bilinen Meta Platforms Inc ve Microsoft Corp dahil olmak üzere büyük ABD teknoloji şirketleri tarafından oluşturulan bir terörle mücadele organizasyonuna katıldı.

 Zoom, büyük ABD teknoloji şirketleri tarafından oluşturulan bir terörle mücadele organizasyonuna dahil oldu.

Terörle Mücadele için Küresel İnternet Forumu (GIFCT), üye şirketlerin sitelerinde terörizm ve şiddet içeren aşırıcılıkla mücadele etmek için bilgi paylaştığı bağımsız bir grup.

Zoom Video Communications Inc, platformundaki içeriğin ve suistimallerin nasıl denetleneceği konusunda incelemeye alındı. GIFCT’nin kurucu üyeleri Facebook, Microsoft, Twitter ve Alphabet’in YouTube’uydu.

GIFCT Üye sayısı, bu yıl katılan beş yeni platformla 18 şirkete yükseldi. Forum, 2022’de daha fazlasını planladığını söyledi.

Teknoloji şirketleri, şiddet içeren faaliyetleri engelleyemedikleri için uzun süredir eleştirilere maruz kaldı. Ancak ifade özgürlüğü konusunda da endişelerle karşı karşıya kaldılar.

GIFCT, Paris ve Brüksel’deki bir dizi ölümcül saldırının ardından 2017 yılında ortaya çıktı.

May 6, 2020 San Jose / CA / USA – Zoom headquarters in Silicon Valley; Zoom Video Communications is a company that provides remote conferencing services using cloud computing

Üye şirketlerin hizmetlerinden kaldırılan orijinal içerik parçalarının benzersiz sayısal temsillerini “karmalar” paylaşabilecekleri bir karma paylaşım veritabanını yönetir. Diğer şirketler, aynı içeriği belirlemek ve materyali incelemek veya kaldırmak için bu karmaları kullanma yetkisine sahiptir.

Zoom’un güven ve güvenlik genel danışmanı Josh Parecki de açıklama yaptı. Parecki “Kullanıcılarımızı desteklemek ve onları çevrimiçi tehditlere karşı korumak bizim sorumluluğumuzdur.” dedi.

“Sektördeki diğer liderlerle işbirliği yaparak, dijital dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz.”

Koronavirüs Sırasında Zor Duruma Düştüler

COVID-19 sırasında Zoom, içerik denetleme sorunlarıyla karşı karşıya kaldı.

Bunlar, davetsiz kullanıcıların başkalarının nefret söylemi ve ırkçı, şiddet içeren veya pornografik içerik paylaşma çağrılarını çökerttiği “zoombombing” gibi suistimallerden, ABD’deki bir Filistinli grubun üyesi Leila Khaled’in yer aldığı sanal bir etkinliği iptal etmesi gibi kararlara kadar uzanıyordu.

GIFCT İcra Direktörü Nicholas Rasmussen de açıklamada bulundu.  Nicholas Rasmussen Zoom’u aralarından görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

GIFCT, bazı insan hakları ve dijital haklar savunucularından aşırı geniş sansür konusunda eleştirilere maruz kaldı.  Ayrıca daha fazla şeffaflık çağrısı yaptı.

Temmuz ayında örgüt, hash paylaşım veritabanının kapsamını saldırgan manifestolarını ve Birleşmiş Milletler inisiyatifi Terörle Mücadele Teknolojisi tarafından işaretlenen diğer yayınları ve URL’leri içerecek şekilde genişletti. Ayrıca, veritabanını ses dosyalarının veya belirli sembollerin karmalarını içerecek şekilde genişletmeye devam edeceğini söyledi.

GIFCT ayrıca yaptığı açıklamada, yıllık katkılarla yeni bir üyelik yapısı tasarladığını söyledi. Üyeliğin bir şirketin gelirine bağlı olmadığını söyledi.

Diğer üyeler arasında Meta’nın Instagram ve WhatsApp, Pinterest, Amazon.com, sohbet platformu Discord ve dosya paylaşım hizmeti Dropbox yer alıyor. Reddit ve Snapchat sahibi Snap gibi diğer şirketler de karma paylaşım veritabanına erişme imkanına sahip.

Exit mobile version