Dünyanın En İyi Zeka Filmleri

En iyi zeka filmleri listesindeki filmleri izlerken hem eğlenceli vakit geçirin hem de düşünebilirsiniz. İşte size önerdiğimiz en iyi filmler!

En iyi zeka filmleri listesini hangi filmler oluşturmaktadır? Hayatta mutlaka izlenmesi gereken, zekanın ön planda olduğu, ince işlenip sıkı dokunan filmleri sizin için bir arada topladık.

Filmler, eğlence sektörünün vazgeçilmezidir. Birçok insan, film izlemeyi boş zaman aktivitesi olarak görür. Peki, bu gerçekten de böyle midir? Aslına bakılacak olursa hayır, geçmişten günümüze kadar üzerinde uzun uzadıya durup düşünmeyi gerektiren pek çok film yapılmıştır.

Bu filmler özellikle felsefesi ile öne çıkmaktadır. Bu filmlerin amacı zaten izleyicileri eğlendirmek değildir, izleyicilerin düşünmesini sağlamaktır. Bu listedeki filmler de tam olarak bunu yapmaktadır.

Listeye geçmeden önce belirtmek gerekir ki liste, herhangi bir sıralama faktörüne bağlı kalınarak hazırlanmamıştır. Filmlerin sırası rastgele olarak ayarlanmıştır.

En İyi Zeka Filmleri - 1

En İyi Zeka Filmleri Listesi

Yukarıdaki filmlerin konusunu yani ne anlatmak istediğini aşağıdaki listede inceleyelim.

1. Memento Konusu Nedir, İzlenir mi?

Memento, kısa süreli hafıza kaybı yaşamakta olan bir kişinin hikâyesini merkeze alıyor. Leonard Shelby adlı bu kişi, karısının katilinin peşindedir. Gün içinde tanıştığı insanları, yaşadığı olayları unutmamak için not tutmaktadır.

Film, normal akışın aksi bir akış izlemektedir. Olaylar başından sonuna doğru değil, sonundan başa doğru aktarılmaktadır. 2000 yapımı bu filmin IMDb puanı ise 02.01.2022 tarihi itibarıyla 8,4’tür.

2. Inception Konusu Nedir, Ne Anlatıyor?

Film, klasik zihni soyan bir hırsız Dom Cobb’un çevresinde gelişen olayları konu almaktadır. Cobb’un en büyük yeteneği, bir kişinin en zayıf olduğu an yani rüya gördüğü anda o kişinin bilinçaltına sızıp değerli sırları açığa çıkarmaktadır.

Film elbette ki sadece insanların rüyasına giren, onlardan önemli bilgiler çalan bir hırsızın macerasını sunmamaktadır. Bunun yanında insanların dışa yansıtamadığı düşüncelerin davranışlarından nasıl bağımsız oluştuğunu da çok net bir şekilde göstermektedir.

Bu filmin IMDb puanı ise 02.01.2022 itibarıyla 8,8’dir.

3. Matrix Konusu Nedir?

Matrix muhtemelen sinemaya özel bir merakı olup da izlemeyenin olmadığı nadir filmlerdendir. 2021 bitmeden önce dördüncü filmi çıkan serinin temelinde gerçeklik ile sahtelik kavramları bulunmaktadır.

İlk film, bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson’ın gerçeği sorgulamaya başlaması ile birbirini takip eden olaylara odaklanmaktadır. Geceleri Matrix’i araştıran Anderson, Trinity ve Morpheus ile tanıştıktan sonra yaşadığı dünyanın aslında bir simülasyondan ibaret olduğunu öğrenir. Yapay dünyadan kaçmak isteyen Anderson, Morpheus’un verdiği hapı alarak ona katılır.

4. Total Recall Konusu Nedir?

Douglas Quaid, düşleri gerçek anılara dönüştüren bir şirket olan Recall’ın sunduğu hizmetten yararlanmak ister.

Sıradan bir işçi olan Quaid, Recall şirketinin sunduğu hizmetten yararlanmak isteyince yükleme işlemi sırasında bir hata meydana gelir. Bunun sonucunda ise Quaid’in hafızasına aranan bir ajanın anıları yüklenir. Quaid, kendisini bir anda kolluk kuvvetleri tarafından aranan bir kişi olarak bulur.

5. Interstaller Konusu Nedir?

Interstaller, en iyi zeka filmleri listesinin belki de olmazsa olmazıdır. Christopher Nolan yönetilen Interstaller ya da Yıldızlararası, astronotların yeni bir yaşanabilir gezegen bulmaya çalışmasını konu almaktadır.

Film, bilim kurgu açısından diğer bilim kurgu filmlerinde şimdiye kadar görülmemiş pek çok ilke imza atmıştır. Bu da onu çoğu seyircinin gözünde başyapıt haline getirmiştir. Filmin IMDb puanı ise 02.01.2022 itibarıyla 8,6’dır.

Bu listenin dışında izleyecek film arıyorsanız tüm zamanların en çok izlenen filmlerini de inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version