Yüklü Ses Çıkış Aygıtı Yok Hatası Nasıl Çözülür?

Yüklü ses çıkış aygıtı yok hatasının çözümü için hangi yöntemler uygulanmalıdır? İşte çözüm yöntemlerinin listesi!

Yüklü ses çıkış aygıtı yok hatasını çözmek için hangi yöntemler denenmelidir? Pek çok Windows kullanıcısının karşılaştığı problemin çözümü için çeşitli çözüm yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yüklü Ses Çıkış Aygıtı Yok Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Yüklü Ses Çıkış Aygıtı Yok-1

1. Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Sistem açılırken herhangi bir aygıtı ya da çevre birimini çıkarmaktan veya takmaktan kaçınmalısınız. Aygıtları veya çevre birimini sadece Windows tamamen açıldığında takmalı veya çıkarmalısınız. Yaşadığınız sorunun sebebi bu ise bilgisayarı kapatabilirsiniz. Bu yöntem, hatanın çözüme kavuşmasına yardım edebilir.

2. Ses Sorunlarını Gider aracını çalıştırma

Windows 10, kullanım esnasında meydana gelen çeşitli sorunları çözmek için yerleşik bir sorun giderici sunar. Bu aracı kullanarak ses ses ile ilgili sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Söz konusu aracı çalıştırmak için yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

3. Ses Sürücüsünü Güncelleme

Yaygın Windows hataları ile karşılaşmamak için sistemde yer alan sürücüleri güncel tutmalısınız. Güncel sürücüler, sistemin yanı sıra bilgisayara takılan aygıtların da düzgün ve sorunsuz bir şekilde çalışmasına imkân tanır.

Windows 10 işletim sisteminde genellikle güncel olmayan sürücüler nedeni ile söz konusu hata yaşanmaktadır. Bu nedenden dolayı bilgisayarınızdaki ses sürücüsünü güncellemeyi deneyebilirsiniz. Driver güncelleme programı sayesinde bu işlemi otomatik olarak yapabilirsiniz.

4. Kabloları Kontrol Etme

Bir hata ile karşılaşıldığında genellikle kabloları kontrol etmek ihmal edilir. Meydana gelen sorunu çözmek için kabloların doğru bir şekilde takılı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Böylece sorunun kablolardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit edebilirsiniz.

5. Ses Sürücüsünü Kaldırma

Güncelleme işlemi işe yaramadıysa ses sürücüsünü kaldırmayı deneyebilirsiniz. Ses sürücüsünü manuel olarak kaldırmak için yukarıda bulunan adımları uygulayabilirsiniz. Windows 10, sistemi yeniden başlattığınızda sürücüyü otomatik olarak indirecektir.

6. Ses Kartını Kontrol Etme

Yukarıda yer alan yöntemlerin hiçbiri işe yaramadıysa sorun ses kartınızda olabilir. Arızalı ses kartı, söz konusu problemin yaşanmasına yol açabilir. Bu sebepten ötürü ses kartınızın arızalı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Exit mobile version