Fenomen olmak özellikle Z kuşağının öncelikli hedeflerinden biri. Bununla birlikte çok geniş bir yaş aralığının deneyim, bilgi veya yetenek odaklı ışıltılarını videolarda sergileyip kitlelere erişmek istediği de bir gerçek. YouTube’da video yayınlamaya karar verme süreci çoğu kişi için son derece kolay. Özellikle ‘mükemmeliyetçi’ yaklaşımlara sahip kimseler ise karar aşaması ile aksiyona geçme safhası arasında uzun haftalar, aylar, hatta yıllar kaybedebiliyor. Oysa ki Youtuber olmak sanıldığı kadar zor değil.
Öncesinde ne yapmak istediğinize karar veriyor ve akıllı telefonunuzun karşısına (sadece ellerinizle bir şeyler inceleyecekseniz ve gizemli kalmayı tercih ediyorsanız da elbette altına) geçiyorsunuz.
Benzer İçerik: YouTuber Başucu Klavuzu
Orta segment ve üzeri akıllı telefonlar, sahip oldukları video kaydı ve mikrofon özellikleri ile tatmin edici sonuçlar çıkarmanızı sağlayabilir. iPhone 12, Huawei Mate 40 Pro gibi Premium modellerle sofistike videolar kaydedersiniz. Bununla birlikte özellikle ses tarafında beklentileri daha iyi şekilde karşılamak isteyebilirsiniz. Ayrıca basit tripod ve ışıklandırmalar kullanarak seviyeyi daha da yukarı çekmeniz mümkün.
Bu tip gereksinimler, geniş bir fiyat skalası üzerinden temin edilebiliyor, böylelikle hemen her YouTuber adayı, kendi bütçesine göre çözümlere ulaşıyor. Bizler de buradan hareketle mütevazı fiyatlı ve bir miktar hardcore ürünlerin olduğu bir ‘ekipman listesi’ oluşturduk. Haydi birlikte inceleyelim…
Hlypro 135 cm Alüminyum Tripod Telefon Tutucu
Bu model, çekimlerinde aydınlatma ihtiyacı duymayan kullanıcılara hitap ediyor. Yani üzerinde herhangi bir LED aydınlatma yok. Birkaç parçadan meydana geliyor ve kısa sürede bunları birleştirip hazır hale getiriyor, akıllı telefonu yerleştirerek çekimlere başlıyoruz. Son derece mütevazı fiyatlı bir tripod çözümü. 100 TL civarı fiyat etiketine sahip.
Kyrotech Ring Light LED Sürekli Işık 10″ Youtuber Tripod
Hlypro’ya göre bir miktar daha yüksek fiyatlı bir model. Artısı ise LED ışık kaynağı ile gelmesi. USB çıkışlı bir LED aydınlatması bulunuyor, prize ya da bir laptopa takıp çalıştırabiliyoruz. 4 farklı modu ve her mod için birkaç adet kısma-ışık gücünü artırma fonksiyonu sunuyor. Tüm akıllı telefonları güvenle taşıyabileceğiniz ideal bir tripod.
Joby GripTight PRO TelePod
Tripod’da en iyisi diyebileceğimiz bu modelde ayaklar ve genel aksam birinci sınıf sağlamlıkta. Dilerseniz ayaklarını açmadan vlog için de kullanabiliyorsunuz. Pratik kullanım ve güçlü yapısıyla güven veriyor. 1000 TL’ye yaklaşan fiyatı ise düşündürücü.
Boya By-M2 Yaka Mikrofonu
En çok tercih edilen mikrofon seçeneklerinden biri olan Boya By-M2, 6 metrelik kablosuyla dikkat çekiyor. Cızırtısız bir ses elde edeceğiniz modelin diğer artısı da gürültü engelleme özelliği. Net bir şekilde sesi kaydedebiliyorsunuz. Özellikle kablo uzunluğunun yaka mikrofonu seçiminde önemli olduğunu da hatırlatalım. Zira 2 metre uzunluktaki modellerde konfora dair sorunlar yaşayabiliyoruz.
Adobe Premiere Pro
Adobe Premiere Pro, her ne kadar profesyonel video programı ve kullanımı da hayli zor şeklinde bir bilinirliğe sahip olsa da esasen kısa sürede öğrenilebilen benzersiz video montaj çözümleri arasında. Ücretsiz deneme sürümünü indirebilir ve ardından da 130 TL/ay şeklindeki fiyatlandırma ile kullanıma devam edebilirsiniz.
OBS Studio
OBS Studio, bir yayın açma yazılımı. Oyun oynarken video çekmenize yarıyor. Pratik arayüzüyle dikkat çeken OBS, özellikle oyun tarafında bir şeyler yapmak isteyenler için olmazsa olmazlar arasında.