YouTube TV Reklam Süresi Uzatılıyor!

YouTube TV reklam süresi uzarken videoda reklam gösterme sıklığı azaltılıyor. Bu yeni düzenleme tüm kullanıcılara sunulmaya başlandı.

YouTube TV Reklam Süresi Uzatılıyor!

YouTube TV reklam süresi için yapılan düzenleme uygulamaya geçiriliyor. YouTube’un TV sürümünü kullananlar artık videoyu bölen reklamların azaldığını fark edebilir. Bunun nedeni, YouTube’un TV’de daha az reklam çıkmasını sağlamak için uygulamaya geçirdiği düzenleme fakat kullanıcılar, bunun karşılığında reklamları daha uzun bir süre izlemek zorunda kalacak.

Video paylaşım platformları arasında muhtemelen en çok ziyaret edilen platform olan YouTube, TV uygulamasında görüntülenen reklamlardaki değişikliği birkaç aydır test ediyordu. Bu değişiklik artık TV uygulamasını kullanan tüm kullanıcılar için geçerli hâle getiriliyor.

YouTube TV Reklam Süresi Uzayacak

Bu değişiklik, ekranın sağ alt köşesinde reklamların tamamının bitmesine ne kadar süre kaldığını veya ne zaman atlayabileceğinizi gösterecek yeni bir geri sayımı içeriyor.

YouTube daha önce ekranınızın sol üst köşesinde araya kaç reklamın dahil edildiğini ve her bir reklam için bir geri sayım gösteriyordu. Platform, yeni reklam uygulaması ile birlikte Shorts’taki reklamları TV’lere de getiriyor. Kullanıcılar, mobil ve web sürümünde olduğu gibi, TV sürümünde de artık Shorts videolarını izlerken reklamlar görecek.

TV uygulamasında Shorts videoları arasında geçerken reklam görmek kullanıcıları pek mutlu etmeyecek olan düzenleme olsa da uzun videolarda reklam aralıklarının kısaltılması birçok kişi için olumlu bir gelişme. Yine de gösterilen reklamların süresinin uzatılmasının seyir deneyimini olumsuz etkilediği söylenebilir.

Öte yandan şirket, tüm platformlarda reklam engelleyicilere savaş açmış durumda. Atlanamayan reklamlardan kurtulmak isteyenlere ise YouTube Premium’u almaları öneriliyor.

Exit mobile version