YouTube Gizli Mod Nedir?

YouTube gizli mod nedir, ne işe yarar, nasıl açılır? İşte video paylaşım hizmetindeki gizli moda dair merak edilen soruların yanıtı!

YouTube gizli mod nedir, ne işe yarar, nasıl açılır? Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan video paylaşım platformunda yer alan özelliğin nasıl kullanıldığını ve ne işe yaradığını açıkladık.

Popüler video paylaşım hizmetinde çok sayıda özellik bulunuyor. Bu özellikler bir tanesi de gizli moddur. Peki, gizli mod ne anlama geliyor? Kullanıcılar gizli modu açtığı takdirde platformda ne gibi değişiklikler oluyor? Yazının devamında bu soruların yanıtını bulacaksınız.

YouTube Gizli Mod Nedir? Ne işe Yarar?

Gün içerisinde internet üzerinden en fazla kullanılan hizmetlerden bir tanesi YouTube’dur. Video paylaşım hizmetinde gizli mod dahil birçok özellik yer almaktadır. Hesap ayarlarına göz atan kullanıcılar, gizli mod ile karşılaştıklarında bu özelliğin ne olduğunu ve ne işe yaradığını merak etmektedir.

Video paylaşım platformunda yer alan gizli mod, Google Chrome tarayıcısında yer alan gizli pencere özelliğine oldukça benzer. Gizli modu aktif hale getirdiğiniz takdirde YouTube hesabınız üzerinden yaptığınız arama ve izleme geçmişi kaydedilmez.

Normalde platform içerisinden yaptığınız aramalara ve izlenen videolara ayarlar sayfası üzerinden erişebilirsiniz çünkü hizmet üzerinden gerçekleştirilen aktiviteler kaydedilir. Bu durumu internet tarayıcıları gibi düşünebilirsiniz. Tarayıcılarda da yaptığınız aramalar ve gezindiğiniz siteler kayıt altına alınır fakat gezinme işlemini gizli pencere üzerinden yaparsanız arama ve geçmiş kayıt altına alınmaz.

YouTube Gizli Mod Nedir-1

YouTube uygulaması, gizli mod isimli özelliği etkin hale getirmeniz halinde hesabınıza giriş yapmamışsınız gibi davranır. Örneğin, gizli modu aktifleştirdikten sonra arama kutusuna “oyun videosu” yazıp, sonuç listesinden herhangi bir videoyu seçerek izlediniz. Bu durumda söz konusu mod aktif olduğu için hem yaptığınız arama hem de izlediğiniz video kaydedilmez.

Gizli modu kapatmanız halinde söz konusu özellik etkinken izleme geçmişiniz ve aramanız otomatik olarak temizlenir. Yani normal oturumdaki gibi kayıt altına alınmaz. Bu, gizli mod açıkken izlediğiniz ve yaptığınız aramaların hesap ayarlarında görünmeyeceği anlamına gelir.

YouTube Gizli Mod Açma Nasıl Yapılır?

Video paylaşım platformundaki gizli modu etkin hale getirmek için akıllı telefonunuzda bulunan YouTube uygulamasını açın. Daha sonra profil simgesine dokunun. Açılan penceredeki “Gizli modu aç” seçeneğine basın.

Exit mobile version