Yeni Nissan Qashqai Türkiye’ye Geldi

Dünyada 5 milyon, Türkiye’de 155 binden fazla satış adedine ulaşan Nissan Qashqai’nin üçüncü nesli artık Türkiye’de.

Nissan Qashqai’nin üçüncü nesli bundan böyle artık Türkiye’de.

Nissan Qashqai’de 1.3 litre benzinli 158 beygir gücündeki hafif hibrit motor teknolojili motor var. Ayrıca aracın fiyatı 626 bin TL ile 842 bin TL arasında değişiyor. Ayrıca araçta 4×4 çekiş sistemi ve shift-by-wire özelliği içeren geliştirilmiş XTRONIC CVT şanzıman dikkat çekiyor. Qashqai’de kullanılan CMF-C platformu sayesinde %41 daha dayanıklı, güvenli ve geniş bir yapı vaat ediyor. Ayrıca sürüş keyfi konusunda da çıtayı yükseltiyor. Bu yıl pazarı 700-800 bin adetlerde gören Nissan yüzde 2.5 pay almayı hedefliyor. Sattıkları tüm araçların yaklaşık yüzde 70’i ise özellikle Qashqai olacak.

Konfor Ve Teknoloji

Yeni Qashqai’de Nappa deri koltuklar yolculara maksimum konfor sağlıyor.  Bu özel teknoloji ürünü koltukların üretimi, her bir araç için 25 günde sağlandı.  Ayrıca bu  tercih edildiğinde kullanıcılara ısıtma ve hafıza özelliklerini de sağlıyor. Masaj fonksiyonlu ön koltuklar, 3 farklı masaj seçeneği ile yolculukları keyifli hale getiriyor. 12,3” genişliğindeki tamamen dijital gösterge paneli, sürücünün dijital sürüş deneyimini üst seviyeye taşıyor.

4 Donanım Paketi

Nissan Türkiye ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Emre Doğueri, “Qashqa segmentinde çıtayı yine yukarı taşıyacak. Özellikle dinamik ve şık çizgisini devam ettiren yeni nesil tasarımıyla yollarda dikkat çekecek. Hafif hibrit  teknolojisiyle performans ve verimlilik konusundaki beklentileri fazlasıyla karşılayacak. Ayrıca düşük karbon emisyonu ile sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak. Qashqai’y 4 farklı donanım paketi ve 4×4 çekiş sistemi seçeneği ile, 626 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunduk”dedi. Türkiye’de 14 yıldır 209 bin SUV model sattıklarını kaydeden Doğueri önümüzdeki aylarda yeni X Trail, e Power ve elektrikli Arya modellerini de pazara sunacaklarını ifade etti.

Intelligent Mobility Özellikleri

Yeni Qashqai’de sınıfında ilk kez kullanılan, Önsezili Akıllı Çarpışma Sistemi, öndeki üç araca kadar algılayıp araçlardan birisi fren yaptığında sürücüyü uyarıp, çarpışmayı engelleyebiliyor. Bunun dışında Qashqai’de ilk kez kullanılan Akıllı Hız Sabitleme Sistemi, Direksiyon Destekli Şerit Takip Asistanı, Akıllı Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Akıllı Kör Nokta Önleme Sistemi yolcuların güvenliğini maksimum seviyeye çıkarıyor.Nissan yeni Qashqai’nin motorunda daha fazla verimlilik sağlayan ve karbon emisyonunu azaltan hafif hibrit (mild hybrid) teknolojisini kullandı. Hafif hibrit teknolojisinde, benzinli motor 12V elektrik sistemi ve lityum-iyon batarya desteği mevcut. Lityum-iyon batarya, enerji geri kazanım sistemi sayesinde frenleme esnasında açığa çıkan enerjiyi depoluyor ve gerektiği zaman elektrik motoruna göndererek benzinli motoru destekliyor. Yeni Qashqai, 270 Nm (CVT) ile segmentindeki en yüksek tork değerlerinden birini veriyor.

4×4 Çekiş Sistemine Sahip

Benzinli hafif hibrit teknolojisini 4×4 çekiş sistemi ile sunan Qashqai, daha geniş bir kullanıcıya ulaşıyor. 4×4 çekiş sistemi, XTRONIC CVT şanzıman ve arka bağımsız süspansiyonla kombine ediliyor. Arka bağımsız süspansiyon otomobilin yol tutuşuna katkı sağlıyor ve özellikle arka koltukta oturan yolcular için maksimum konfor sunuyor.Araçta 3 farklı sürüş modu standart olarak sunuluyor: Eco, Standard, Sport. 4×4 çekiş sistemi tercih ederseniz özellikle ilk kalkışta kilit fonksiyonunu devreye alarak optimum çekiş sağlayan 2 sürüş modu daha  geliyor. Bunlar Off-road ve Kar. Yeni X-Tronic CVT otomatik vites üzerinde, hafif hibrit (mild hybrid) teknolojisine entegre olmak üzere çeşitli yükseltmeler yaptı.

Exit mobile version