Yeni iPhone Lansmanında Dolandırıcılık Faaliyetleri Tespit Edildi

Her yıl olduğu gibi bu tür etkinlikleri yalnızca Apple hayranlarını ilgilendirmiyor. Aynı zamanda dolandırıcıları da ilgilendiyor. Birkaç yıldır Kaspersky uzmanları, uzun zamandır beklenen Apple sunumları arasında yoğunlaşan dolandırıcılık faaliyetlerini tespit ediyor. 

Kaspersky araştırmacıları, dolandırıcıların hangi yöntemlere başvurduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için araştırmalar yaptı. iPhone’un yeni sürümünün yanı sıra en çok satan AirPods ve Apple Watch’un önceki seri ürünlerini satın almayı teklif eden çok sayıda kimlik avı sayfasını analiz etti. 

 

 

Bu sitelerin çoğu, cihazları özel bir fiyata satın almayı teklif eden sahte sayfalar olma özelliğini taşıyor. Uygun bir fırsat yakaladığını düşünen kullanıcılar dolandırıcılara para gönderir. Böylece, satın aldıklarını düşündükleri kulaklık onlara ulaşmaz. 

Ayrıca, resmi satıştan önce yeni iPhone satın almak için özel bir fırsat sunan kimlik avı sayfaları da var. Bu örnekte ise kullanıcılar, sipariş vermek için kimlik bilgilerini dolandırıcılara gönderiyor. Bundan sonra ise dolandırıcılar bu tür verileri kötü amaçlarla kullanmaya başlayabilir veya Dark Web’de satabilir. Bu dolandırıcılık şeması oldukça popüler ve bazı durumlarda dolandırıcılar teslimat ücreti de talep ediyor. Bu nedenle kullanıcılar yalnızca kişisel verilerini paylaşmakla kalmıyor, aynı zamanda para da kaybediyorlar.  

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Tatyana Shcherbakova şu sözleri ifade ediyor: “Apple sunumları, dolandırıcıların kötü niyetli faaliyetlerde bulunmaları için her zaman popüler ve beklenen bir etkinlik olmuştur. Birkaç yıldır dolandırıcıların yeni iPhone sürümünün etrafındaki dedikoduları nasıl kullandığını görüyoruz. Ayrıca, kötü niyetli faaliyetleri yaymaya başlıyor. Bu bize dolandırıcıların, kullanıcıların dikkatini çeken her şeyden kolaylıkla faydalanmaya çalışacağını gösteriyor.” 

Dolandırıcılık Kurbanı Olmamak için Kaspersky Kullanıcılara Şu Tavsiyeleri Öneriyor:

Exit mobile version