Yeni iPad’ler Android Rakiplerine Karşı

Tablet rekabetinde uç noktalardayız… Klavyeli formu iyiden iyiye benimseyen üreticiler, birbiri ardına iddialı ve yenilikçi modeller sunmaya devam ediyor. Bu arada Apple’ın iPad serisinin uçtan uca yenilendiği 2020 yılında çıtayı da en üste çekişine tanıklık ettik. Diğer yandan Android tabletler de hiç olmadığı kadar güçlü, üstelik fiyatlarıyla rekabetçi çizgiyi daha da zorlamaya devam ediyorlar.

iPad Pro

Sonucu abartmamak için baştan bir itirafta bulunalım, ‘o’ gezegendeki en iyi tablet bilgisayarlar arasında. Ultra Geniş kameraya ve stüdyo kalitesinde mikrofonlara sahip yeni iPad Pro, son teknoloji derinlik algılama özelliği sunan LiDAR Tarayıcısı ile daha profesyonel iş akışlarına imkân tanıyor, profesyonel düzeyde fotoğraf ve video uygulamalarını destekliyor. Hem 11 inç hem de 12.9 inç boyutlarında yer alan tüm kenarlara kadar uzanan Liquid Retina ekran, en gelişmiş mobil ekranlar arasında. P3 geniş renk yelpazesini destekleyen ekran, kullanıcıların fotoğrafları, videoları, uygulamaları ve oyunları canlı ve gerçeğe yakın ayrıntılarla görebilmesini sağlıyor.

Her şeyin dakikalar içerisinde sonuç bulmasına iyiden iyiye alışan günümüz dijital insanı için hız artık her şey. Neyse ki iPad Pro’da hıza dair beklentiler çok iyi şekilde karşılanıyor. 4K video kurgulama veya 3D model tasarlama gibi en zorlu görevler için tasarlanan iPad Pro, yeni A12Z Bionic çip ile performansını daha da artırıyor. 10 saate kadar pil ömrü, daha hızlı Wi-Fi bağlantısı sayesinde kullanıcılar üretkenliklerini ve yaratıcılıklarını gün boyu koruyabilecekler.

8. Nesil iPad

Değişim tablet ekosistemini de sardı… Uzun yıllar boyunca akıllı telefonun bir büyüğü olarak anılan tabletler artık gerçek anlamda notebook’lara da alternatif oluşturuyor. Bu noktada geliştirilmiş model, 10.2 inç Retina ekran, gelişmiş kameralar ve tüm gün süren pil ömrüyle dikkat çekiyor. Ayrıca hemen aklınızdaki soruya yanıt verelim, bu model neden mi mütevazı? Çünkü, Neural Engine birimini giriş seviyesindeki iPad’e ilk kez getiren güçlü A12 Bionic çipe sahip sekizinci nesil iPad, son derece bütçe dostu fiyatlara sahip.

Her şeyin dakikalar içerisinde sonuç bulmasına iyiden iyiye alışan günümüz dijital insanı için hız artık her şey. Neyse ki 8. Nesil iPad’de hıza dair beklentiler çok iyi şekilde karşılanıyor. Donanımın yanında iPadOS 14, iPad’in benzersiz özelliklerinden, büyük Multi-Touch ekranından ve çok yönlü aksesuarlarından yararlanan yeni özellikler ve tasarımlar sunuyor.

iPadOS 14, iPad deneyimine Apple Pencil’ı entegre ederek daha iyi not alma özellikleri ve el yazısı notlarla çalışmanın yeni yollarını sunuyor. 8. Nesil iPad’de not alınırken, Akıllı Seçim el yazısını çizimlerden ayırmak için aygıt içi yapay öğrenmeyi kullanıyor.

iPad Air

Apple’ın uzun yıllardır çok yüksek bütçeleri zorunlu kılmayan bir iPad ürün hattı sunduğunu biliyoruz. Bu sayede çok daha genel bir kitleye hitap eden serinin mütevazı modellerinden bir diğeri de iPad Air. Üstelik onu artık gri ve siyah gibi fazlasıyla alışılmış renklerin dışında deneyimlemek mümkün hale geldi.

Rengarenk yeni model, şimdiye kadarki en güçlü, çok yönlü ve ‘renkli’ iPad Air olarak lanse edildi. Beş farklı renk seçeneğiyle sunulan iPad Air, daha büyük 10.9 inç Liquid Retina ekranıyla tam ekran tasarıma, daha gelişmiş kamera ve ses özelliklerine, üst düğmede yeni entegre Touch ID sensörüne ve çok daha yüksek bir performans sunarak bugüne kadar üretilmiş en güçlü ve yetenekli iPad Air olmasını sağlayan güçlü A14 Bionic’e sahip.

Ön yüzünde 7 MP FaceTime HD kamera bulunan iPad Air, daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve 4K video çekimleri için iPad Pro’da da kullanılan 12 MP arka kameraya sahip. iPad Air’in yeni tasarımında, kullanıcıların video seyrederken daha geniş stereo sesin keyfini yaşayabilmeleri için ses deneyimini üst seviyeye çıkaran yatay modda stereo hoparlörler de bulunuyor.

HONOR ViewPad 6

Kullanıcılarının her zaman bağlantıda olmasını kolaylaştıran yeni tablet HONOR ViewPad 6, Kirin 985 5G SoC barındırıyor ve Wi-Fi 6+ teknolojisini destekliyor. Android ekosistemine katılalı çok uzun süre olmayan model, sofistike tasarımıyla ön plana çıkmayı biliyor. Zarif hatları ve kullanıcı dostu portları ile dikkat çekiyor.

Hem iş yaparken hem de oyun oynarken gecikmesiz bir performans sunan HONOR ViewPad 6, 2K FullView Ekran, akıllı bir bölünmüş ekran seçeneği ve sıra dışı HD stereo ses kalitesi sunuyor. Tablet, ekran-gövde oranı ve ilgi çeken tasarımıyla kullanıcıların yaratıcılıklarını açığa çıkarmalarına yardımcı oluyor. Uzaktan çalışanlara da hitap eden model, gerçek bir iPad Air alternatifi.

Samsung Galaxy Tab S7 ve S7+

Samsung’un 2020 yılı ortalarında sunduğu sofistike Galaxy Tab S7 ve S7+ için bir bilgisayarın gücünü, bir tabletin esnekliğini ve bir akıllı telefonun bağlantısını bir araya getiren çok yönlü tabletler demek mümkün. Daha az zamanda daha fazlasını yapmanızı sağlayan güçlü bir işlemci, geliştirilmiş klavye deneyimi (Klavye, Klavyeli Kılıf olarak ayrı satılıyor) ve Galaxy Note20 serisiyle benzer özelliklere sahip geliştirilmiş bir S Pen sayesinde, Galaxy Tab S7 ve S7+’da üretkenliği PC düzeyinde deneyimleyebilirsiniz.

Galaxy Tab S7 ve S7+, daha fazla eğlence için 120 Hz yenileme hızına sahip sürükleyici bir ekrana sahip. Böylece yüksek çözünürlüklü içerikten tam olarak yararlanabilirsiniz veya geliştirilmiş çoklu görev yetenekleriyle her ikisini de aynı anda yapabilirsiniz.

Galaxy Tab S7+, çalışmak, oyun oynamak ve üretmek için daha fazla ekran alanı isteyen kullanıcılar için ekstra geniş 12.4” Super AMOLED ekrana sahip. Ayrıca bu tabletler, birden fazla cihazda çalışmayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Yakındakiyle Paylaş özelliği ile dosyaları yakındaki kişilere kolayca aktarabilirsiniz.  Bu tabletlerde ihtiyaç duyacağınız her şeyin yanında eğlence de dorukta!

HUAWEI MatePad T 10s

Tabletlerin büyük ekranda sunduğu ergonomi, kullanım kolaylığı ve bir nevi ‘bilgisayara rakip’ durumdaki özellikleri öne çıkarken farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler de önem kazandı.

Bu kapsamdaki HUAWEI MatePad T 10s, Full HD ekranıyla film izlerken veya oyun oynarken güçlü bir çift hoparlörlü ses sistemi ile birlikte çalışarak tüm ayrıntıların ortaya çıkmasını sağlıyor. Tablet, güçlü performansı ve EMUI 10.1’in sunduğu bir dizi akıllı ve aile dostu özelliği destekleyen Kirin 710A içeriyor. HUAWEI MatePad T 10s, aile boyu eğlence için üretildi. Çocukların da rahatça kullanabilmesi için yeterince hafif olan tablet, birinci sınıf bir metal gövde içeren basit ama pratik bir tasarıma sahip.

HUAWEI MatePad T 10s, ön tarafta ideal bir simetri oluşturarak ekranı çevreleyen ince çerçevelerle güçlü bir geometrik tasarım dili kullanıyor. Tabletin kenarları ele rahatça oturması için kavisliyken, güçlendirilmiş kenarlar, küçük darbelerden kaynaklanan düşme hasarı ve şoklara karşı ek koruma sağlıyor. HUAWEI MatePad T 10s, 1920×1200 çözünürlüğü ve NTSC renk gamının yüzde 70’ini destekleyen bir Full HD IPS panele sahip. 10,1 inçlik 16:10 ekran, herhangi bir görüntü veya videodaki ayrıntıların netlikle sunulmasını sağlamak için 224 ppi’lik yüksek piksel yoğunluğu içeriyor.

TCL 10 TABMAX

TCL 10 TABMAX, NXTVISION ile inovatif görüntüleme teknolojisine sahip olarak en canlı renkleri ve zengin detayları sunuyor. 10.36 inç FHD+ ekran, 8.3mm ince çerçeve ve geniş ekranla yaratıcı işler herhangi bir sınırlama olmadan açığa çıkıyor.

Kullanıcılar TCL Stylus ile tıpkı kağıt ve kalemle olduğu gibi resim çizmenin yanında yazı yazabiliyor veya karalama yapabiliyor. Ultra uzun bekleme süresiyle, doğal el tutuşu ve zarif tasarımıyla TCL Stylus, bu tablet için en uygun parça haline geliyor.

TCL 10 TABMAX, kullanıcının sesini yakalayan gelişmiş çift mikrofon sistemi ve sesleri sorunsuz bir şekilde aktaran gürültü azaltma özelliğiyle yüksek çözünürlüklü video aramalarını kolayca yürütebiliyor. Çift hoparlörlü kurulum da daha doğal bir toplantı deneyimi sunarken, 8MP ön kamera da grup iletişiminin daha verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Klavyeli kılıf ve 4G bağlantısı, kullanıcının hareket halindeyken bağlantıda kalmasına yardımcı olurken, Google ve Microsoft’un yazılım çözümleri de kullanıcının verimliliğini hep yüksek seviyede tutuyor.

Tablet aynı zamanda fotoğrafları, hava durumunu ve trafiği gösteren akıllı ev ekranı olarak da kullanılabiliyor. Google Assistant ile olan entegrasyonu sayesinde işler kolayca halledilebiliyor ve tek bir ses komutuyla müzik başlatılabiliyor.

Büyük ekranda sundukları ergonomi, kullanım kolaylığı ve bir nevi ‘bilgisayara rakip’ özellikleri ile tabletler artık çok daha iyi.

Tabletler altın çağına geri döndü! Uzun yıllar yatay seyirde izleyen satış grafikleri evde çok daha uzun saatler hatta günler boyu kalınması gereken ayların yoğun etkisiyle değişti.


 

Exit mobile version