Yazın kullanılabilecek suya dayanıklı cihazlar

Birkaç yıl önce, su geçirmez olan şık ve kaliteli bir telefon bulmak için zorlanırdınız, su geçirmez telefonların çoğu orta seviye özelliklere sahipti. Ancak bu günlerde, çoğu üst düzey amiral gemisi ürün suya karşı bir düzeyde koruma sağlıyor. LG G7’nin yanı sıra, Samsung, Apple ve Google da IP67 (veya daha yüksek) standardı sağlayan su geçirmez telefonlara sahipler.
Birçok şirketin bu özelliği sunmasıyla, suya dayanıklılık kısa süre sonra endüstri standardı haline gelebilir ve sonsuza kadar suya dayanıklı kaplamalar ve contaların hantal, dayanıklı telefonlara yol açtığı günler gelir. Bunun yerine, bir cihazın diğerinden ne kadar daha fazla koruma sağladığına bakılabilir.
Ancak, her telefon su dostu olana kadar, telefonlarımız için korkmadan, hatta plaja, havuz partilerine, rafting gezilerine ve su parklarına gidebileceğimiz günleri bekliyoruz.
Burada size akıllı telefonlardan fotoğraf makinelerine kadar, suya dayanıklılık gerektiren koşullarda rahatlıkla kullanabileceğiniz cihazlardan bir seçme sunacağız.

Samsung Galaxy S9 ve S9+

Fiyatları: 3,650 ve 5,200 ₺

Galaxy S9, günümüzde herhangi bir el cihazında bulabileceğiniz kadar iyi olan IP68 derecesinde suya dayanıklıdır. Neyse ki, Samsung da bunu mümkün kılmak için kulaklık jakını ortadan kaldırmak zorunda kalmadı. Hem 5.8 inçlik Galaxy S9 hem de 6.2-inçlik Galaxy S9+, Qualcomm’un Snapdragon 845 yonga seti ve küçük bir modelde çok miktarda RAM’i içeriyor. Bu, havuza düşen telefonunuzdan bir sonraki sefere alacağınız performans konusunda kafanızın rahat olması anlamına gelir.

iPhone X

Fiyatı: 5,360 ₺

Birçok su geçirmez telefon var, ama hiçbiri Apple’ın cihazı gibi değil. iPhone X IP67 suya dayanıklılık derecesine sahip, yani 30 dakikadan fazla olmayan bir süre için 1m derinliğinde suya dayanabiliyor. Bu size talihsiz bir olayda 5.000 TL’lik yatırımınızın suya düşmesi durumda olacaklar konusunda bir parça fikir verir. Fakat iPhone X diğer sebeplerden dolayı da dikkate değer. Cihazın şeklini takip eden ince çerçeveli muhteşem bir 5.8 inç OLED ekrana sahiptir. Yüz tanıma yeteneğine sahip bir derinlik algılama kamerası var. Piyasadaki en güçlü akıllı telefonlardan biri olarak iPhone 8 ve 8 Plus ile kıyaslanabilir.

Sony Xperia XZ2


Xperia XZ2, IP68 seviyesinde su geçirmez, bu da onu en son iPhone cihazlarından biraz daha dayanıklı hale getiriyor, ancak Galaxy S9’a eşit durumda. Sony’nin son amiral gemisi, 18: 9 en-boy oranına sahip 5,7 inç LCD ekran, 4GB RAM ile birlikte bir Snapdragon 845 işlemci ve uzun ömürlü 3,180 mAh’lık bir pile sahip. Qualcomm’un en son yüksek kaliteli yonga seti ile lanse edilen en hızlı modellerden biri. Özellikle Sony’nin yeni Dynamic Vibration özelliği kullanışlı, ama Xperia XZ2, tasarım açısından önceki modellerden daha iyi ve bugün alabileceğiniz en iyi suya dayanıklı telefonlardan biri. Ayrıca 5 inç Xperia XZ2 Compact ile daha küçük bir boyutta da geliyor.

Sony 4K FDR-X3000R

Fiyatı: 1,800 ₺

Tüm aksiyon kameraları artık 30 fps’de 4K’lık bir gelecek vaad ediyor, ancak Sony’nin çabası sadece çözünürlük ve kare hızından çok daha fazlasını ifade ediyor. FDR-X3000R’nin en büyük iddiası, tüm çözünürlüklerde ve kayıt modlarında çalışan Dengeli Optik SteadyShot (B.O.SS) görüntü sabitlemesidir. Aynı zamanda, su altı muhafazasını da içermekte (aksiyon kameralarında nadirdir) ve giyilebilir, monte edilebilen canlı görüntü uzaktan kumandası, FDR-X3000R’nin uzaktan kumanda edilmesini ve görüntülerin gerçek zamanlı olarak önizlenmesini sağlayan akıllı saat boyutunda bir mekanizma ile geliyor.

GoPro Hero5 Black

Fiyatı: 1,700 ₺

Yeni Hero6 Black tarafından gölgelenmiş olabilir, ancak Hero5 Black’in hala sunabileceği çok şey var. 30 fps’e kadar 4K çekimi yaparken, video çekimi inanılmaz derecede akıcı, yine de raw formatında fotoğraf çekebilme özelliği daha da fazla esneklik sağlıyor. Koruyucu bir kutuya gerek olmadan 10 metreye kadar su geçirmez, kullanımı kolay, dokunmatik arka ekran, ses kontrolü ve GPS, onu halihazırda mevcut olan en özellikli kameralardan biri haline getiriyor.

Olympus Tough TG-Tracker

Fiyatı: 1,160 ₺

TG-Tracker’ın fütüristik tasarımı ultra geniş 204 derecelik bir lensle hareketi atlamayı zorlaştırıyor. Video çözünürlükleri 30 fps’de 4K, 60 fps’de 1080p ve yavaş çekim için 720p’de 240 fps’dir. Bu, herhangi bir şey için hazır bir aksiyon kamerası ve dahili küçük bir LED video ışığını da içeriyor. GPS, pusula, hızlanma sensörleri ve kompakt kasanın içinden tüm verileri yakalayan bir barometre ve termometre ile sensörler, Tracker için çok önemli. Dahası, 30m’ye kadar su geçirmez, yerleşik stabilizasyon özelliği var ve -10C’ye kadar sıcaklıklara dayanabilir.

Logitech K310

Fiyatı: 184 ₺

Yıkanmayı seven bir klavye; kir, toz, kireç, hayat boyu birikir, ancak bu klavye bu işleme hazır. Onu oldukça ıslatabilirsiniz. Temizlenmesi, elle yıkanması kolaydır ve uzun süreli tuşlarla tasarlanmıştır, bunların arasında istediğiniz her şeyi yapmanıza olanak veren tek dokunuşlu tuşlarda vardır.

Ultimate Ears Wonderboom 

Fiyatı: 368 ₺

Bundan daha sevimli görünümlü bir su geçirmez hoparlör bulmak için zorlanırsınız. Çok sayıda renk kombinasyonu ile hazır olan kompakt hoparlörün sesi bir harika. Mükemmel kalitede 360 derece ses, derinlikler için iki aktif ses sürücüsü ve iki pasif radyatörün keyfini çıkarın.
Bir Wonderboom’un yeterli olmaması durumunda, daha da büyük bir ses deneyimi için çiftini kullanabilirsiniz. Cihaz, bir batarya şarjı ile 10 saate kadar kablosuz olarak çalışabilir.

Bose SoundLink Revolve+ 

Fiyatı: 2,067 ₺

Siyah veya gümüş renkte mevcut olan Bose’un SoundLink Revolve + Bluetooth hoparlörü IPX4 suya dayanıklıdır ve ayrıca inanılmaz derecede şıktır (harika kulpuna bir bakın). Cihaz, tek bir şarjla oldukça şaşırtıcı bir şekilde 16 saate kadar mükemmel kalitede 360 derece ses sağlayabilir. Ayrıca şık Bose uygulamasıyla birden fazla hoparlör bağlama seçeneği de var.

Samsung Gear Sport

Fiyatı: 850 ₺

Samsung Gear Sport 50 metreye kadar su geçirmezlik özelliğine sahip ve bu sayede yüzme için uygun olan bir akıllı saat. Adından da anlaşılacağı gibi bu akıllı saat, dahili bir kalp atış hızı monitörü, GPS ve geniş bir eğitim ve izleme uygulamaları yelpazesi ile fitnes için tasarlanmış. 1.2″ Gorilla Glass 3 renkli dokunmatik ekranı ile birlikte dönen bir çerçeve ve yan düğmeler navigasyonu kolaylaştırıyor. NFC özelliği (diğer sağlam akıllı saatlerde olmayan bir özellik), Samsung Pay nakitsiz işlemlerini mümkün kılıyor. Google’ın Wear OS’u gibi olmasa da, Tizen İşletim Sistemi de binlerce kullanılabilir uygulamaya sahip. Gear Sport, siyah veya mavi silikon kayışlarla alınabilir.

Fitbit Ionic

Fiyatı: 1,503 ₺

Fitbit, daha çok spor izleyicileri ile yaygın olarak tanınır ve kısa bir süre önce, Fitbit İşletim Sistemi’ni çalıştıran bilek tabanlı bir kalp atış hızı monitörüne de sahip, renkli dokunmatik ekranlı Ionic ile akıllı saat pazarına da girdi. Ionic, 50 metreye kadar suya dayanıklı ve tur sayısı, süresi ve yakılan kalorilerle yüzme antrenmanlarını da izleyebiliyor. Bir Fitbit ürünü olarak, yerleşik GPS de dahil olmak üzere, beklediğiniz tüm çok sporlu fitnes ve tüm gün izleme özelliklerine sahip. Ayrıca 300 şarkı kaydetme ve Bluetooth bağlantılı kulaklıklarla çalma yeteneğine de sahip. Diğer akıllı saat özellikleri, akıllı telefon uygulamalarından gelen sesli bildirimlerin yanı sıra çağrı, metin ve takvim için akıllı telefon bildirimlerini içeriyor. Diğer fitnes dışı akıllı saat uygulamaları da mevcut.

Garmin Vivoactive 3

Fiyatı: 2,049 ₺

Garmin’in yeni Vivoactive 3 ürünü, tüm gün kullanılmak üzere onu önceki modellere göre daha çekici hale getiren daha şık bir yuvarlak tasarıma sahip. Diğer Vivoactive modelleri gibi, 50 metreye kadar suya dayanıklı ve yüzme izleme özelliğini içeriyor. Optik kalp atış hızı monitörü ve dahili GPS ile donatılmış olan Vivoactive 3, fitnes ve antrenmanları konusunda ciddi olanlar için sağlam bir seçim. Connect IQ uygulama mağazası, metin mesajı yazma, sosyal medya güncellemeleri ve müzik çalma kontrolü gibi özelliklerle daha çok ana akım kullanıcılarına hitap ediyor. Yeni Garmin Pay özelliği, ödeme kartının çalışacağı her yerde saatin ödeme yapmasını sağlıyor. Vivoactive 3, 7 gün süren etkileyici bir pil ömrüne sahip.

Bragi The Dash Akıllı Kulaklık

Fiyatı: 1,674 ₺

Hayatı bir Kickstarter projesi olarak başlayan şey artık pazarda ciddi bir oyuncu ve bunun nedenini görmek kolay. Kurulumu sorunsuz ve hızlı, tamamen kablosuz kulak içi kapsüller her iki tarafı da kulaklarınıza güvenli bir şekilde yerleştirildiğinde otomatik olarak açılıyor. İnanılmaz bir ses seviyesi, hatta sualtında bile, 4GB’lık bir oynatıcıda tek bir şarjla beş saat müzik çalabilen yüksek pil ömrü nedeniyle etkileyici. Uyumu inanılmaz derecede rahat, su geçirmez. 30 dakika veya daha uzun bir süre suda kaldığında bile IPX7 derecesiyle ilgili bir sorun yaşanmıyor ve seyyar haldeyken beş kez şarj edebilecek bir taşıma çantasıyla geliyor, bu nedenle havuz için hazır olmayan çalma listeleriniz için endişelenmenize gerek kalmıyor.

Nabaiji Swimmusic MP3 çalar

Fiyatı: 130 ₺

Hobi amaçlı ve düzenli olarak yüzerken müzik dinlemek isteyen kullanıcılar için tasarlanan, su geçirmez MP3 çalar, rahatlamanız ve dinlenmeniz için yüzerken size eşlik eder. 2 metreye kadar su geçirmez olan Nabaiji Swimmusic, 10 saate kadar pil ömrü sunuyor ve USB kablosuyla kolayca şarj ediliyor. 2GB hafızasıyla yüzerken müzik arşivinizden 300’den fazla şarkı size eşlik edebilir. Ürünü kullanmadan önce, yüzerken rahat etmeniz için farklı kulaklık uçlarını deneyerek size en uygun olanı seçebilirsiniz.


Bu yazı, Newtech dergisinin Haziran sayısından alınmıştır.

Exit mobile version