Yaza Fit Girmenizi Sağlayacak 17 Tekno-Öneri

Teknoloji odağında fit olmanıza yardımcı olacak cihazlar, mobil uygulamalar ve daha fazlasıyla tekno-öneri karşınızda.

Young attractive sport girl running with dog in park

Yaza girmeden sizi fit olarak hazırlayacak 17 tekno-öneri ile karşınızdayız. Teknoloji hayatımızın her anına dokunup, dönüştürüyor. İşimizi ve günlük yaşantımızı kolaylaştırıyor. Teknoloji ile yaza girerken fit olmak da mümkün.

İşte Size 17 Tekno-Öneri

1- Withings Body Cardio Wi-Fi

Withings Body Cardio Wi-Fi Akıllı Tartı; ağırlığı, vücut bileşimini (vücut yağ ve su oranı, kas ve kemik kütlesi), BMI’yı ve ayaktayken ölçülen nabız değerini takip ederek sağlığınızı iyileştirmeniz için size güç verir. Tüm veriler akıllı telefonunuzdaki Withings Health Mate uygulamasıyla eşzamanlanır. Bu uygulamayı kullanarak eğilimleri görebilir, hedefler belirleyebilir ve ekstra motivasyon kazanabilirsiniz.

2- Tangram Factory Smart Rope ROOKIE Atlama İpi

Tangram Factory Smart Rope ROOKIE atlama ipi, atlamalarınızı sayarak SmartRope uygulaması aracılığıyla sonuçları gösteren bağlı manyetik sensörleri sayesinde kardiyo antrenmanlarınızı daha etkili hale getirmenize yardımcı olur. İki bilyalı yatak kusursuz ve doğal bir hareket sağlar.

Kullanımı çok kolay; Smart Rope ROOKIE’yi SmartRope uygulamasıyla eşleştirin. Atlama ipinin her tam dönüşünü bir atlama olarak doğru şekilde kaydeder ve yakılan kalori miktarını ve egzersiz sürelerini izler.

Smart Rope uygulaması aralıklı antrenman önerilerinde bulunur ve ödüllerin kilidini açıp sizi arkadaşlarınızla yarışmaya teşvik ederek motivasyonunuzu korur.

3- Powerbeats Pro

Yaza fit girmenin yollarından biri de uygun şekilde asiste edilmek. Bunu birçok uygulamayı ya da YouTube videolarını takip ederek sağlamak mümkün. Bu noktada öne çıkan gereklilik ise yayınları spor anında en verimli şekilde dinlemek. İşte Powerbeats Pro bunun için biçilmiş kaftan. Kulaktan düşmesi neredeyse imkansız olan kablosuz çözüm, bu sayede ne kadar hareket ederseniz edin sizinle. Şık tasarımı ve ideal performansıyla da dikkate değer.

4- H2OPal Smart Bottle Hydration Tracker

Akıllı şişeye ihtiyacınız var mı? Eğer yeteri kadar su tüketmiyorsanız yanıtı kesinlikle evet. Su, bilindiği gibi kilo kaybının olmazsa olmazı. Zira vücuttaki fazla yağın dışarı atılmasını mümkün kılan yegane içecek. H2OPal Smart Bottle, iki ayrı parçadan oluşuyor; doğal bir şişe ve elektronik parçaları içeren, böylelikle su tüketimini izleyen ikinci kısım.

Android ve iPhone’da H20Pal uygulaması üzerinden kullanılabilir. Ayrıca Fitbit ve Apple Health uygulamaları ile Apple Watch uyumluluğu da mevcut.

5- Smart Spoon by Slow Control

Hızlı şekilde yemek yemenin doyma hissi henüz yerleşmeden gereğinden fazla tüketime neden olduğu bilinir. Yavaş çiğnemek, yemek yeme süresini uzatmak fit bir vücut için en önemli gereklilikler arasında. Bariatric Pal tarafından geliştirilen akıllı kaşık, doğru yeme ve çiğneme temposunu doğal olarak benimsemeye yardımcı.

Daha iyi bir sindirim için daha iyi çiğneme, kilo kaybı ve yemeğin tadını çıkarmayı vadeden ürün, çok hızlı yemek yendiğinde kapasitif algılama teknolojisi sayesinde bunu tespit edip ışıklı uyarı almanız şeklinde bir işleyişi esas alıyor. Temelde kaşığın başı ağızla teması algıladığında, bir hesap makinesi son ısırmadan bu yana geçen sürenin yeterli olup olmadığını kontrol ediyor. Ard arda iki ısırık arasındaki aralık yeterliyse bir şey söylemiyor.

6- Moment

Akıllı telefona bağlı yaşam yerine harekete geç! Moment, telefonunuzda ne kadar zaman geçirdiğinizi takip etmenize ve bu süreyi yönetmenize yardımcı olacak basit bir uygulama. Moment üzerinden kendinize günlük kullanım limitleri belirleyebiliyorsunuz. Eğer limiti aşarsanız size bir uyarı mesajı geliyor. Ayrıca uygulama üzerinden otomatik kapanmayı da etkinleştirebilirsiniz. Uygulama ayrıca kullanıcıların bulunduğu konumları ve kat ettiği mesafeleri de kayıt altına alıyor. Arka planda çalışan uygulama örneğin aile üyelerinizin özel arama sınırlamalarını otomatik olarak yönetiyor.

7- Flipd

Akıllı telefon kullanım verilerinizi analiz eden, aşırı kullanım gerçekleştirdiğinizde belirli bir süre söz konusu uygulamayı kilitleyerek ekran süresini sınırlamanıza yardımcı olan Flipd üretkenliğinizi artıracak başarılı uygulamalardan biri. Örneğin sosyal medya kullanımınızı azaltmak istediğinizde, bu platformları haddinden fazla kullandığınızda Flipd sizin belirlediğiniz süre boyunca bu uygulamaları kilitliyor, zamanlayıcı sona erene kadar kullanamıyorsunuz. Bu esnada arama ve SMS alabiliyorsunuz.

Yine kullanım süresi bakımından limitin altında kaldığınızda bu defa kazandığınız zamanı size ileterek ne kadar kazançlı olduğunuzu bildiriyor ve sizi motive ediyor. Uygulama ayrıca öz denetimi ödüllendirmek için çeşitli hediye kuponları da sunuyor. Uygulamanın telefon kullanım alışkanlıkları tarafında bilimsel verilerden faydalandığını da ekleyelim.

8- Goodnight Chrome

Uyku düzeni ile kilo arasında önemli bağlar var… Goodnight Chrome adı üstünde web tarayıcısı Chrome kullanıcıları için geliştirilmiş bir eklenti. Bilgisayar başından bir türlü kalkmayanlar için hayat kurtarıcı bir servis olabilir. Yükledikten sonra yapmanız gereken tek şey, Chrome’un o gün ne zaman kapanmasını istediğinizi belirtmek. Uygulama kurduğunuz saatten sonra Chrome’a üzerinden web’e erişiminizi engelleyecek.

9- AntiSocial

AntiSocial uygulaması, telefonunuzla daha az vakit geçirmenize yardımcı olabilecek uygulamalardan bir diğeri. En basit ifade ile AntiSocial, telefonunuzda yüklü uygulamalara ne kadar zaman harcadığınızı analiz eden bir sosyal medya izleme uygulaması. Bu uygulamayı kullanarak çevrimiçi davranışlarınız hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Okuması kolay bir grafikle Facebook, Instagram, e-postalar, oyunlar ve diğer uygulamalarda harcadığınız süreyi görüntüleyebilirsiniz. Kullanıcılar her uygulama için günlük bir sınır belirleyebiliyor.
Örneğin uygulamadan 30 dakika zaman harcadıktan sonra Facebook’u kapatmasını isteyebiliyorsunuz. Uygulama ayrıca, kullanımınızın ne kadar ‘normal’ olduğunu ölçmenize yardımcı olmak için kullanımınızı diğer uygulama kullanıcılarıyla karşılaştırıyor ve sizi motive ediyor.

10- Quality Time

Android için sunulan bu dijital detoks uygulamasının sloganı benim dijital diyetim. Quality Time’da kullanıcılar herhangi bir uygulamada günlük olarak ne kadar zaman harcamak istediklerine dair sınırlar belirleyebiliyorlar. Belirlediğiniz limite ulaştığınızda ise uygulama size süre aşımı hakkında bir hatırlatma gönderiyor.

11- Fitness ve wellbeing akıllı bilekliği Fitbit Luxe

Sağlık ve fitness odaklı verileri bileğe temas eden sensörler sayesinde toplayıp size çeşitli argümanlar eşliğinde sunan akıllı bileklikler, Türkiye’de ilginin arttığı şaşırtıcı teknolojik çözümlerden. Bu noktada öne çıkan markaların başında Fitbit geliyor; uzun yıllardır giyilebilir teknolojiler geliştiren markanın merakla beklenen en yeni modeli de nihayet görücüye çıktı. Fitbit Luxe adıyla gelen akıllı bileklik, “son moda fitness ve wellbeing (zindelik ve esenlik) ürünü.

Luxe, otomatik aktivite, uyku takibi ve stres yönetim araçları gibi birçok özelliği sade ve şık bileklik tasarımıyla birleştirerek bugünün dünyasında kullanıcıların sağlıklı ve zinde kalabilmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri motivasyonu sunmayı hedefliyor. Akıllı bileklik ayrıca artan stres veya yorgunluktan kaynaklanabilecek değişimlerin tespit edilmesini sağlamak üzere Fitbit uygulamasındaki Sağlık Ölçümleri panosu aracılığıyla sağlık durumu hakkında kullanıcılara bilgi veriyor.

12- Apple Watch Series 7

Apple Watch söz konusu kategorinin olmazsa olmazı. Gerek rakipsiz tasarımı gerekse teknik gücü ile lider giyilebilir teknoloji alternatifleri arasında. Eğer bir Apple Watch sahibiyseniz öncelikle modaya sınırsız uyum sizinle. Bu aygıtlar geniş bir kordon seçeneği yelpazesi ile geliyor, neredeyse her anınız için farklı tasarıma sahip kordonlar kullanabiliyor, böylelikle ‘onu her şeye uyduruyorsunuz!

Zarif ve hafif tasarımıyla dikkat çeken bu popüler giyilebilir teknoloji, aynı zamanda spora yönelik özelliklere dair çeşitliliğin yıldızları arasında. Çığır açıcı yeni sensör ve uygulamayla kanınızdaki oksijen düzeyini ölçebileceğiniz Apple Watch, ayrıca dilediğiniz an dilediğiniz yerde EKG çekebilmenizi de mümkün kılıyor. Gelişmiş Hep Açık Retina ekranla tüm fitness ölçümlerinizi bir bakışta görebiliyor; daha sağlıklı, daha aktif ve hep bağlantıda kalıyorsunuz.

Apple Watch Series 7’deki Aktivite Halkaları ile daha az oturmak, daha çok hareket etmek ve biraz egzersiz yapmak için sürekli motive oluyorsunuz. Aktivite Paylaşımı özelliği ise aktivite halkalarınızı aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşıp birbirinizi teşvik etmenizi sağlıyor.

13- Apple Watch Series 7 Nike

Nike’ın özel arayüz ve uygulaması ile gelen model, spor tutkunlarının gözdesi. Hafif özellikteki alüminyum kasası uzay endüstrisi standartlarında yüzde 100 geri dönüştürülmüş bir alaşımdan yapılıyor. Ayrıca Nike Spor Kordon, dayanıklı ve yüksek performanslı floroelastomerden üretiliyor ve basınçlı kalıplama yöntemiyle açılan delikler bileğin daha fazla hava almasını sağlıyor. Her türlü egzersizi takip edebileceğiniz bu çok özel seçenek, standart Apple Watch Series 7 ile aynı başlangıç fiyatına sahip. Koşu için en iyi akıllı saatler arasında.

14- Sensoria Smart Sock V2.0

Koşu dostu kumaştan üretilen bu akıllı çoraplar, teknolojiyi ayağınıza getiriyor. USB üzerinden şarj edilebilen Sensoria Core adlı sensör, takılıp çıkarılabiliyor ve Sensoria Fitness adlı uygulama üzerinden akıllı telefonunuzla eşleştirilip gerçek zamanlı sesli ipuçları veriyor, böylelikle size koşu sırasında rehberlik ediyor. Aynı zamanda adım sayma, hız, kalori, irtifa ve mesafe takibinde üstün doğruluk sunan teknolojik çoraplar koşudan alınan verimi maksimuma çıkaran yönergeleri sesli şekilde aktarıyor. Sakatlanma ihtimalini azaltıp, koşu tekniğinizi adım adım geliştirerek verimliliğinizi artırmayı vadediyor.

15- Garmin Vivosmart 4

Akıllı bileklik dendiğinde öne çıkan markalardan biri de Garmin. Garmin’in Vivosmart 4 modeli kompakt tasarımına karşın oldukça iyi teknoloji argümanları sunuyor. Silikon bantla gelen modelde sizi, diğer birçok modele göre daha stilize bir görünüm karşılıyor. Koşu verilerinizi, kat ettiğiniz mesafeyi göstermek gibi temel özelliklere ek olarak Pulse Ox özelliği ile geliyor. Bu özellik, sağlığınız için detaylı veriler sunuyor. Uzun bir pil ömrüne sahip olan akıllı bileklikte 7 güne varan şarj dayanıklılığı son derece iyi.

16- Nike Adapt

Şimdi sırada koşuyu farklı şekilde akıllandıran süper-inovatif bir çözüm var. Nike Adapt, adeta spor ayakkabıda benzersiz yeniliğin adı. Akıllı telefonla Nike Adapt uygulaması üzerinden eşleştikten sonra özelleştirilebilir beş adet sesli komutla ayakkabı bağcıklarınızı sıkı veya daha az sıkı formda ‘tam otomatik’ şekilde bağlıyor.


Siri veya Google Voice üzerinden çalışan sistem, rahatlık veya aktivite olmak üzere iki farklı ‘bağlama’ seçeneğinden birini sesli komutla yönetmenize izin veriyor.

‘Ne gerek var ki’ diyor olabilirsiniz ama bitmedi; Nike ayakkabılarda bilek ve taban bölümünü bilirsiniz; burası için her ayakkabıda farklı renk seçenekleri vardır. İşte Nike Adapt ile tam 13 farklı renkten birini seçip uygulayabiliyorsunuz. 13 ikonik rengi ayrı günlerde uygulayabiliyorsunuz özetle.
Elbette bu özellik genellikle akşam koşuları için, dilerseniz sade görünüme yönelik olarak tüm ışıkları kapatmanız da mümkün. Bizce de fütüristik…

17- Fiziksel/Ruhsal bütünlük ve dinginlik uygulamaları

Gerçekliğe ve naif olmaya saygımızı şekillendiren sofistike aktivitelerin başında gelir yoga. Pilates de benzer formu kusursuz bir doğallık ekseninde yaşatır. Aslında aktivite diyoruz ama genel itibarıyla minimum hareketliliğin olduğu alanlardan söz ediyoruz.

Hasbelkader aşina olanların bileceği gibi yoga ve pilates, belli başlı hareketler ekseninde sizi ilerleten, diğer deyişle taşıyan ruhsal bir bütünlük arayışı. Üstelik bu arayışı destekleyen mobil uygulamaların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla.

Exit mobile version