Yapay zeka alanında özellikle son birkaç yıl içinde inanılmaz bir yol katedildi. Birçok girişim oldukça büyük yatırımlar aldı ve bu sayede projelerini hayata geçirme imkânı buldu. Bunlar en çok da internet kullanıcılarına fayda sağladı. Örneğin bugün ücretsiz olarak yapay zeka seslendirme yapılabiliyor.
Seslendirme için kullanıcı hiçbir şekilde konuşmuyor. Bunun yerine sadece yazı yazıyor ve ses seçiyor. Ardından yapay zeka yazıyı okumaya başlıyor. Bu ses daha sonra video hazırlama ve benzeri amaçlarla kullanılabiliyor.
Peki, yapay zekayı kullanarak yazıyı sese dönüştürmek için hangi adımları takip etmek gerekiyor? İşte bu yazıda tam da bu soruya yanıt vereceğiz. Bununla birlikte kullanabileceğiniz çeşitli web sitelerini de sizinle paylaşacağız.
Yapay Zeka Seslendirme Yapma Adımları
- Cloud TTS sitesine gidin.
- Kutunun içine yapay zekanın seslendirmesini istediğiniz metni yazın.
- “Language” kısmından dili seçin.
- “Voice” kısmından kullanmak istediğiniz sesi seçin.
- “Sliders” kısmındaki speed seçeneği ile konuşma hızını, volume ile ses seviyesini ayarlayın.
- “Speak” butonu ile metni dinleyin.
- Seste herhangi bir sorun yoksa “Record” butonuna basarak sesi indirin.
Yapay zeka ile yazıyı sese çevirmek için Cloud TTS sitesini kullanabilirsiniz. Ücretsiz olarak text to speech (metinden konuşmaya) hizmeti veren bu web sitesini kullanmak son derece kolaydır.
Kutunun içine metni yazdıktan sonra language kısmından dili seçebilirsiniz. Voice kısmında ise bu dil için sunulan sesler yer alır.
Bazı dillerde çoklu dil desteğine sahip sesler vardır. Bunların yanında “Multilingual” ifadesi yer alır. Örneğin “American English” seçeneğinde “Microsoft AvaMultilingual Online (Natural)” sesini kullanarak Türkçe yazı da seslendirebilirsiniz.
Dil ve sesi seçtikten sonra hemen aşağıda yer alan “Sliders” bölümünde iki ayar göreceksiniz. Speed, konuşma hızını ayarlarken volume ise ses seviyesini belirlemenize olanak tanır.
Bu önemli ayarlamaları yaptıktan sonra “Speak” butonuna basarak sesi dinleyebilirsiniz. Sesi beğenirseniz “Record” butonuna basarak kaydedebilirsiniz.
Yapay Zeka ile Yazıyı Sese Çevirme Siteleri
- ElevenLabs: Doğal sesler üretmekte oldukça gelişmiş modellere sahiptir. Ücretsiz planda 10 bin karaktere kadar yazıyı sese çevirmek mümkündür.
- Microsoft Clipchamp: Bir video düzenleme uygulamasıdır. Web tarayıcısından da kullanılabilir. Videolarına text to speech yöntemi ile ses eklemek isteyenler için harika bir seçenek olabilir.
- CapCut: Clipchamp gibi bu da bir video düzenleme uygulamasıdır. Yazıları ücretsiz olarak sese dönüştürmenize olanak tanır. Web sürümü de vardır.
- Google Cloud Text-to-Speech: Google’ın ücretli hizmetidir. Yeni kullanıcılar ücretsiz olarak deneme imkânına sahiptir.