Yapay Zeka Ses Oluşturma Uygulamaları

Yapay zeka ses oluşturma uygulaması mı arıyorsunuz? Aralarından seçim yapabileceğiniz en iyi araçları bir arada topladık.

Yapay Zeka Ses Oluşturma Uygulamaları

Her geçen gün sayısı artan yapay zekâ araçları sayesinde video ya da fotoğraf oluşturmak her zamankinden daha kolay hâle geldi fakat bunları daha da kusursuz hâle getirmek için iyi bir ses kullanmak gerekiyor. Bu noktada ise devreye yapay zeka ses oluşturma uygulamaları giriyor.

Son birkaç yıl içinde çok sayıda yapay zekâ destekli ses üreticisi piyasaya sürüldü. Bunların büyük bir kısmı, insan sesi ile çok benzer bir sesle herhangi bir yazıyı okuyabiliyor.

Çoğu ses oluşturma aracı, sesin daha doğal olmasını sağlamak için farklı ses modelleri, aksanlar, diller arasında seçim yapmanızı mümkün kılar. Bunların içinde ücretsiz seçenekler de epey fazladır.

Tabii, sayılarının fazla olması seçim yapmanızı zorlaştırabilir ama merak etmeyin, en iyi yapay zekâ destekli ses oluşturucularını sıralayarak bu seçim sürecinizi kolaylaştıracağız.

Yapay Zeka Ses Oluşturma Araçları Listesi

Size yapay zekâ tarafından oluşturulan ses sunacak kaliteli uygulama arıyorsanız bunların listenizde olduğundan emin olun. Dilerseniz bunun nedenini aşağıdan her uygulamayı tek tek ele alarak öğrenelim.

ElevenLabs

ElevenLabs, aralarında seçim yapabileceğiniz onlarca ses modeli içeren gelişmiş bir araçtır. Yapay zekâ tarafından oluşturulan sesler insana çok benziyor fakat özelleştirme bakımından seçenekleriniz biraz sınırlıdır.

Kendi sesinizi kullanarak yeni bir ses bile yaratmanız mümkündür. Oluşturulan sesi daha sonra indirebilirsiniz. Kullanımı kolay bir arayüzü vardır. Nasıl kullanılacağını öğrenmeniz çok zaman almayacaktır.

PlayHT

Yazıyı sese çevirmek için gelişmiş bir yapay zekâ aracı arıyorsanız o hâlde seçeneklerinizin arasında mutlaka PlayHT’nin de bulunması gerekiyor. Öyle ki sesin yapay zekâ tarafından oluşturulduğunu bilmeseniz gerçek bir insan tarafından seslendirildiğine inanabilirsiniz.

Duraklamalar olsun, sesin doğallığı olsun, bunların tamamı sesi yapaylıktan uzaklaştırıyor. Kullanıcılar ayrıca farklı ses modelleri arasında da geçiş yapabiliyor. Sesin hızını, hissiyatını ve benzerlerini de ayarlayabiliyorsunuz.

Listnr

Listnr, listenin en çeşitlilik sunan araçlarındandır. Bu araç 800’den fazla ses, 100’den fazla dil seçeneği sunuyor. Aksan konusunda da çeşitliliğini konuşturuyor.  Tabii, ücretsiz seslerin biraz yapaylık içerdiğini belirtmek gerekiyor. Yine de amacınız sadece ses oluşturmak ise kullanımı son derece kolay olan bu aracı tercih edebilirsiniz.

Voicemaker

Voicemaker, yazıyı sese çevirme konusunda oldukça iyi bir iş çıkarıyor. Dil, cinsiyet, perde, hız, duygu gibi birçok özelleştirme yapmanıza olanak tanıyor.

Exit mobile version