Yandex Disk Dosya Engellendi Hatası Nasıl Çözülür?

Yandex Disk dosya engellendi hatası mı veriyor? Sorunu çözmek için o dosyayı indirmenizi sağlayacak bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yandex Disk Dosya Engellendi Hatası Nasıl Çözülür?

Yandex Disk, dosya engellendi hatası yüzünden belirli dosyaları indirmenizin ya da ön izlemesini görüntülemenizin önünde bir engel mi oluşturuyor? Bu sorun ile çok sayıda internet kullanıcısı karşılaşıyor.

Hata büyük bir çoğunlukla dosyanın Yandex’in politikalarına aykırı olması nedeniyle kaldırılmakta olsa da bazen diğer nedenlerden ötürü de dosyaya erişilemeyebiliyor. Sorunun nedenini anlamak ve ortadan kaldırmak için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Yandex Disk Dosya Engellendi Hatası Nasıl Düzeltilir?

Yandex Disk üzerinden bir dosya indirmeye çalışırken bir hata ile karşılaşmanız durumunda yukarıda yer alan yöntemlere başvurursanız sorun ortadan kalkacaktır. Bu çözüm yolları ayrıca sorunun neden meydana geldiğini de anlamanıza yardımcı olacaktır.

Dosyanın Herkese Açık Olduğundan Emin Olma

Yandex Disk’te barındırılan dosyalar, kullanıcılar tarafından yüklenir. Bu dosyaların zaman zaman sadece belirli kişilerle paylaşılması istenebilir. Yandex, bu gibi durumlar için kullanıcılara dosya erişilebilirliğini belirli kişilerle sınırlı tutma seçeneği sunuyor.

Dosyayı yükleyen kullanıcı da eğer dosyanın herkes tarafından değil de sadece belirli kullanıcılar tarafından görüntülenip indirilmesini istiyorsa böyle bir yola başvurmuş olabilir.

Tabii ki her zaman kullanıcı faktörü söz konusu değildir. Yandex, gün içinde bir dosyanın birden fazla kez indirilmesi durumunda indirme sınırı uygulayabilir. Dosyanın yeniden indirilebilmesi için bir gün beklemek gerekir.

Dosyanın Erişime Kapatılıp Kapatılmadığını Kontrol Etme

Yandex’in platformu güvende tutmak için belirlediği bir politikası vardır. Kullanıcılar eğer politikalara aykırı bir şekilde hareket ederek istenmeyen dosyalar yüklerse Yandex de ilgili dosyaları kaldırıp tekrarlanması durumunda da hesaba yaptırım uygulama yoluna gidebilir. Dosyanın içeriğine bağlı olarak direkt hesabın askıya alınması da söz konusu olabilir.

Dosyanın Kaldırılmadığından Emin Olma

Dosya, onu yükleyen kullanıcı tarafından kaldırılmış da olabilir. Bu durumda dosyayı yükleyen kişi ile iletişime geçmekten başka bir seçeneğiniz yoktur.

Dosya Bağlantısını Gözden Geçirme

Dosya bağlantısını girerken yapılan küçük bir hata, dosya indirme sayfası yerine hata sayfası ile karşılaşmanıza neden olabilir. Bu nedenle bağlantıyı doğru girdiğinizden emin olun.

Exit mobile version