En İyi Yabancı Komedi Filmleri

Yüzünüzü güldürecek yabancı komedi filmleri mi arıyorsunuz? Sizin için birbirinden harika önerilerimiz var. Bu filmlere mutlaka göz atın.

Yabancı komedi filmleri, pazar günlerinin olmazsa olmazıdır. Bu zamana kadar çok sayıda aşırı komik film izlediğinizi, bu nedenle de artık izlenecek iyi bir film kalmadığını düşünüyorsanız size harika bir liste hazırladık.

Listede mutlaka sizin de çok sık gördüğünüz ancak bir türlü açıp izlemediğiniz filmler vardır. Bunların nasıl bir film olduğunu aşağıda detaylı bir şekilde aktardık. Bu bilgiler, fikrinizin değişmesine yardımcı olabilir.

Dilerseniz önce filmleri sıralayalım, sıralamanın hemen ardından filmleri açıklamaya başlayalım.

En Beğenilen Yabancı Komedi Filmleri

3 Idiots

1. 3 Idiots

Five Point Someone adlı kitaptan uyarlanan bir Bollywood filmi olan 3 Idiots, Hindistan’ın en iyi okulundaki üç arkadaşın hayatını anlatıyor. Bununla birlikte eğitim sistemine de eğlenceli bir yaklaşım izleyerek eleştiride bulunuyor.

2. Deadpool

Deadpool, Marvel’ın umursamaz ve keyfine düşkün anti kahramanıdır. Eskiden bir asker olarak görev yapan Wilson, üzerinde yapılan deneyin bir sonucu olarak özel güç kazanır. Özel gücü ise yenilmezliktir. Hangi uzvu koparsa kopsun, isterse bedeni paramparça olsun, iyileşebilir.

Ana karakter, dördüncü duvarı yıkarak izleyici ile konuşuyor. Bu, filmin her dakikasında çok net bir şekilde görülebilse de özellikle final sahnesinde resmen seyirciye filmin bittiğini ve artık gitmesini söylüyor.

Filmi beğenirseniz devam filmini de izlemenizi tavsiye ederiz.

3. 50 First Dates

50 First Dates, Henry Roth adında bir kişinin sıradan hayatının Lucy Whitmore ile tanışması ile nasıl değiştiğini gösteren romantik komedi filmidir. Henry de Lucy de aralarındaki ilişkinin ciddi bir boyut kazanmaya başladığını fark eder ve kendilerini buna hazırlamaya başlar.

4. Shaun of the Dead

Shaun of the Dead veya Zombilerin Şafağı, zombi türüne farklı bir bakış açısı ile yaklaşan sayılı filmlerdendir. Film, kendinden önceki zombi filmlerindeki klişelerle alay etmekten de çekinmiyor.

5. Shazam

Shazam, küçük yaşta evlat edinen bir çocuğun ailesini aramak için çıktığı yolda beklenmedik bir şekilde süper güçler kazanması ile kazandığı düşmanların karşısında durarak dünyayı kurtarmaya çalışmasını konu alıyor.

6. Truman Show

Truman, herkesin hayalini yaşayan biridir. Hayatını mükemmel bir adada sürdürüyor ya da en azından o böyle düşünüyor. Truman’ın çevresinde ne varsa hepsi sahtedir. O ise bütün bunlardan habersizdir. Kendisini doğumundan geldiği yaşa kadar tüm dünya izler.

7. Home Alone

8 yaşındaki bir çocuk, ailesinin tatile çıkması ile evde yalnız başına kalır. O evde yalnızken hırsızlar evi soymaya yeltenir ama bilmedikleri bir şey vardır: Kevin McCallister adlı çocuk, onları eve girdiğine pişman edecektir.

8. The Mask

Stanley adlı sıradan bir memur, bir gün değişik bir maske bulur ve onu ne olduğunu bilmeden yüzüne takar. Bu maske, onu süper güçlere sahip birine dönüştürür.

9. Duplex

Genç bir çift olan Nancy ve Alex, hayallerindeki evi bulmuştur. Tek yapmaları gereken tatlı olduğu kadar inatçı yaşlı bir kadın ile anlaşmaktır.

Siyah beyaz filmlerden hoşlanır mısınız? Daha önce bununla ilgili bir liste oluşturmuştuk. Dilerseniz göz atabilirsiniz.

Exit mobile version