Xiaomi, Mi TV Webcam Adlı TV Kamerasını Duyurdu

Xiaomi bugün, akıllı televizyonlar için ürettiği webcam ürününü duyurdu. Mi TV Webcam adını alan bu cihaz ile akıllı televizyonunuzdan sevdiklerinizle görüntülü görüşme imkanınız olacak. İşte diğer detaylar!

Mi TV Webcam, insanların sevdikleriyle doğrudan akıllı TV’lerinden sanal olarak iletişim kurmasını sağlamak için 24 Haziran Perşembe günü Hindistan’da piyasaya çıktı. Yeni cihaz, 25 fps’de full HD (1080p) videolar çekebiliyor. Web kamerası ayrıca 71 derecelik görüş alanı ile birlikte geliyor ve çift uzak alan mikrofonu içeriyor.


Benzer İçerik: Huawei MatePad T 10 piyasaya sürüldü


Xiaomi Mi Tv Webcam özellikleri

Ayrıca, yalnızca Mi TV ve Redmi TV modelleriyle değil, aynı zamanda Windows ve macOS bilgisayarlarla birlikte bir dizi başka Android TV tabanlı akıllı TV ile bağlantı mümkün. Genel olarak, Mi TV Web Kamerası, bu ayın başlarında piyasaya sürülen OnePlus TV Kamerası ile aynı duruyor.

Xiaomi Mi TV Webcam
Xiaomi Mi TV Webcam

Mi TV Web Kamerası, Google Duo üzerinden görüntülü aramalara olanak tanıyor. 25 fps’de 1080p video kaydını destekleyen 2 MP sensöre sahip olarak geliyor. Ayrıca kamera dört metreye kadar mesafeden ses yakalayabilen çift stereo mikrofonla birlikte geliyor. Ek olarak, resim grenini azaltmak için lanse edilen bir 3D görüntü paraziti azaltma algoritması mevcut.

Mi TV Web Kamerası, kamera kullanılmadığında bir kaydırma hareketiyle lensin üzerinden kaydırılabilen fiziksel bir deklanşör ile birlikte geliyor. Bağlantı için bir USB Type-C bağlantı noktası da mevcut. Ayrıca kutudan 1,5 metrelik bir USB-A – USB Type-C kablosu ile çıkıyor.

Mi TV Webcam bilgisayara da bağlanabiliyor

Akıllı TV’ye veya bilgisayara bağlanan ayarlaması kolay manyetik tabanı sayesinde kameranın kurulumu kolay duruyor. Bağlandıktan sonra, kullanıcıların görüntülü arama yapmak ve almak için yapması gereken basit bir işlem var. Kullanıcıların TV uygulama mağazasından Google Duo uygulamasını yüklemesi ve kamerayla eşleştirmesi gerekiyor.

Xiaomi’nin Mi TV Web Kamerası, Android TV 8 ve üstü ile uyumlu olacak. Ayrıca tüm Mi TV ve Redmi TV modelleri tarafından destekleniyor. En az Windows 7 işletim sistemli masaüstü bilgisayarlarla da uyumlu olarak geliyor. Cihaz 80x35x67mm ölçülerinde ve 45,6 gram ağırlığında.

Cihazın fiyatı 25 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Mi TV Webcam şimdilik Hindistan pazarında satışa çıktı. Önümüzdeki günlerde diğer pazarlara da gelmesini bekliyoruz.

Exit mobile version