Xiaomi Mi Router 4A AC1200 Giga

Kablosuz modemlerin çekim gücünü artıran ve kablolu modemleri de kablosuz modeme çeviren router cihazlar birçok alanda hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu cihazlar arasında uygun fiyatı ve kalitesiyle dikkat çeken Xiaomi’nin Mi Router 4A AC1200 Giga modeli inceleme konuğumuz oldu. Bridge yani köprü modunu destekleyen modemlerde kullanılabilen router cihazlar arasında birçok kişinin tercihi olan Mi Router üst düzey özellikleri ile dikkat çekiyor.

128 MB belleği olan ve 128 cihaza kadar destek sunan Mi Router 4A AC1200 giga versiyonu üzerinde 2 Ethernet ve 1 WAN portu bulunuyor. Cihazın ilk versiyonu 100mbps destekliyordu, giga versiyonu ise 1000mbps desteği sunuyor. Accespoint özelliği bulunan router’da ayrıca Qos özelliği ile de bağlı olan cihazlara hız sınırı koyulabiliyor.

Mi Router 4A AC1200 Giga kurulum işlemleri oldukça kolay bir şekilde halledilebiliyor. Bridge destekli modemler ile kullanılabilen cihazı modem ile eşleştiriyorsunuz. Daha sonrasında modemin kablosuz özelliğini kapatarak router’ı kablo ile modeme bağlıyorsunuz. Güvenlik duvarı ayarlarında WAN engellemenin kapalı olması gerekiyor. Bu işlemlerin ardından Mi Router 4A router’ı prize bağlayarak açmak yeterli. Kablosuz kullanımda doğruda aktifleşen router aygıtını kullanmak için telefonunuz ve bilgisayarınız üzerinden Mi Router’a bağlanarak ağ adı ve şifre girişlerini yapabilirsiniz.

Herhangi bir uygulama kurmadan kolay bir şekilde ayarları yapılabilen Mi Routerın kurulum işlemleri bittikten sonra wan/internet girişine Ethernet kablosunun bir ucunu, kablonun diğer ucunu da modemin Ethernet girişine bağlamanız gerekiyor. Tüm bu işlemlerin arından cihaz üzerinde 2 mavi ışık yanarak router’ın çalıştığını ve internetin bağlı olduğunu bildiriyor.

Router üzerinden internette bağlandıktan sonra ayarlara erişmek için 192.168.31.1 IP adresini tarayıcınız üzerinden açabiliyorsunuz. Burandan router arayüzüne erişerek şifre ve diğer işlemleri yapabiliyorsunuz. Ayrıca bağlı cihazların isimlerini, bellek kullanım oranını ve işlemci yükünü de kolay bir şekilde takip edebiliyorsunuz.

Dualband yayınını destekleyen router hem 2.4 GHz hem de 5 GHz yayın yapabiliyor. Dualband özelliği aktif olduğunda bunları ayrı ayrı seçmek yerine modeme yakınlığınıza göre en iyi hızı otomatik olarak seçiyor. Bu da router’dan alınan performansın üst düzeye çıkmasını sağlıyor.

Router 50Mbps ortalama bir internet hızında çok az kayıp yaşatarak 40 ile 50Mbps arasında hız vermeyi başarıyor. Ortalama bir kullanımda 5-6 adet cihazın bağlı olduğu durumlarda bu hızda herhangi bir kayıp yaşanmıyor.

Tüm bu becerileri ile Mi Router 4A AC1200 Giga satın alınma amacını yerine getirerek kablosuz internet bağlantı gücünü ve kapsama alanını arttırmayı başarıyor. Uygun fiyatı ile kolay ulaşılabilir olan cihazı kablosuz modeminin performansından memnun olmayan kişiler gönül rahatlığı ile tercih edebilir.

Artılar

Fiyat

Performans

Kolay kurulum


 

Exit mobile version