Xiaomi Mi Band 5

Bir önceki Mi Band 4 modeliyle dünya genelinde çok ciddi satış rakamlarına ulaşan, kullanıcıların beğenisini kazanan, sayısız akıllı bileklik aksesuarlarının ve özelleştirme yazılımlarının ortaya çıkmasına vesile olan Çinli üretici Xiaomi şimdi de Mi Band 5 akıllı bilekliği ile test merkezimizin konuğumuz oldu. Peki bu yeni akıllı bileklik bizlere neler sunuyor?

Xiaomi Mi Band 5’in kutusundan cihazın kendisi, bir ucu USB Type-A ve diğer ucu mıknatıslı iki metal pimden oluşan, yeterli uzunlukta siyah renk bir şarj kablosu ve kullanma kılavuzuyla beraber geliyor. Piyasada sadece siyah renk seçeneğiyle satın alınabilen bu bileklik 12 grama yakın bir ağırlığa sahip, bu sayede kolunuzdaki varlığını neredeyse hiç hissetmiyorsunuz. 1,1 inç genişliğinde ekranı ve konforlu lastik kayış tasarımı da öne çıkan tasarım detayları arasında yer alıyor.

1.1 inç büyüklüğünde 126×294 piksel çözünürlüğe sahip AMOLED ekranla beraber geliyor. Ekranın ayrıca 2.5D kavisli bir yapıda olduğunu ve bilekliğin üzerinde bir damla şeklinde konumlandığını söyleyelim. Ekranın kullanışlı alanı dikdörtgen yapıda olmasına rağmen Xiaomi, bilekliğin üst ve alt kenarlardaki oval tasarımıyla siyah rengi uyumlu hale getirerek sonsuz ekran algısı yaratmayı başarmış.

Xiaomi Mi Band 5, akıllı telefonunuza kuracağınız Mi Fit isimli uygulamayla yönetiliyor ve güncelleniyor. Adımsayar, egzersiz plânlayıcısı, uyku kalitesi, kalp atışı, stres ölçümü, nefes egzersizleri ve menstürasyon (regl) döngüsü takibi için kullanılabiliyor. Bildirimleri görüntüleyebildiğinizi ve gelen aramaların bildirimlerini takip edebildiğinizi de ilave edelim.

Akıllı bileklik üzerinden telefon görüşmesi yapılamıyor olsa da bu durum kendi fiyat segmenti ve kullanım amacı için gayet normal. Xiaomi Mi Band 5’i kullanarak Spotify, Deezer gibi popüler müzik uygulamalarını yönetebilirsiniz.

Önceki nesil Mi Band 4’e göre daha büyük ekrana, güncel Bluetooth 5.0 teknolojisine ve geliştirilmiş bir arayüze sahip olan Xiaomi Mi Band 5, üzerindeki dahili pili sayesinde hiç şarj edilmeden iki haftaya ulaşan kullanım süresi sunuyor. Dahili GPS’i sayesinde yürüyüş rotanızı ve hızınızı görme ve konuma dayalı hava durumu gösterimi de Mi Band 5’in özelliklerinden sadece bazıları. Ürünün 50 metre suya dayanıklılığı olduğunu ve ayrıca toza karşı da dayanıklı olduğunu ekleyelim. Yüzme sırasında ya da ellerinizi yıkarken bilekliğinizi çıkarmanıza gerek kalmıyor.

Xiaomi Mi Band 5, özellikle sağlık uygulamaları yönünden pek çok seçeneğe sahip. O yüzden, biraz evvel bahsettiğimiz sağlık uygulamalarını daha detaylı anlatmamız gerekiyor. Akıllı bilekliğinizi kullanarak, içerisindeki adımsayar ile günlük adım sayınızı ölçebilir ve belirlediğiniz günlük antrenman değerine ulaşıp ulaşmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Stres ölçümünü kullanarak, anlık stres durumunuzu ölçebilir; yüksek çıkması durumunda yine bileklik üzerinde yer alan nefes egzersizlerini uygulayarak stresinizi azaltabilirsiniz. Dahili GPS’i kullanarak yürüme/koşma hızınızı ölçebilirsiniz.

Artılar:

Fiyat

Ekran

Tasarım

Sağlık özellikleri

Bütçe dostu bir çözüm arayan kullanıcılar için Xiaomi Mi Band 5 önemli seçenekler arasında konumlanıyor.


 

Exit mobile version