Xiaomi Mesaj Gönderilemedi Hatası Nasıl Çözülür?

Xiaomi mesaj gönderilemedi hatası mı alıyorsunuz? Bu sorunu çözmenizi sağlayacak yöntemleri deneyebilirsiniz.

Xiaomi mesaj gönderilemedi hatası, telefonların kullanılmasının en önemli sebebi olan iletişimin aksamasına neden oluyor. Akıllı telefonlarda sinyal olduğu sürece herkes zaman ya da mekân fark etmeksizin istediği insana mesaj gönderebilir fakat teknoloji ne kadar gelişmiş olursa olsun, zaman zaman bu tür hatalarla karşılaşılabiliyor.

Xiaomi marka akıllı telefonların kullanıcılarından gelen geri bildirimlere göre telefondan zaman zaman SMS gönderilmeyebiliyor. Siz de bu sorunla karşılaşan kullanıcılardan biriyseniz sorunun ortaya çıkmasının nedenlerini ve çözüm yollarını aşağıda bulabilirsiniz.

Xiaomi Mesaj Gönderilemedi Hatası İçin Çözüm Yolları

Xiaomi Mesaj Gönderilemedi Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Telefonu Yeniden Başlatma

Cihazı yeniden başlatmak, küçük yazılım hatalarını veya uygulama ile ilgili sorunları çözüme kavuşturmada önemli bir rol oynar. Mesajlaşma ile ilgili bir sorun yaşadığınız zaman telefonunuzu her zamanki gibi kapatın, en az 30 saniye kapalı kaldıktan sonra tekrar açın.

Bu işlemin sonunda hiçbir veriniz kaybolmaz. Verileriniz ile ilgili endişelenmenize gerek yok.

2. Sinyal Gücünü Kontrol Etme

Sinyal eğer yeterince güçlü olmazsa mesaj gönderme, arama ve diğer özellikleri kullanamazsınız. Sinyal gücünü kontrol edin, iyi sinyal almıyorsanız şebeke sorununu çözmeniz gerekebilir.

3. SIM Kartının Doğru Takıldığından Emin Olma

SIM kartı eğer düzgün takılmazsa telefonunuz kartı algılamaz. Bunun sonucu olarak şebeke sorunu yaşarsınız. Bunun size yansıması ise mesaj gönderememe gibi sorunlar olur. Telefonu kapatın, SIM kartını yuvasından acele etmeden çıkarın, geri takın ve telefonu açın.

4. Mesaj Uygulamasının Ön Belleğini Temizleme

Sorunun kullandığınız mesajlaşma uygulamasından kaynaklanma olasılığını da göz önünde bulundurmalısınız. Uygulamanın ön belleğini ve verilerini temizleyerek sorunun giderilip giderilemeyeceğini kontrol edebilirsiniz.

Bunu yapmak için ilk olarak ayarlara girin. Yüklü uygulamalardan mesajlaşma uygulamasını bulun. Verileri ve ön belleği temizleyin.

Uygulamanın verilerini sildikten sonra yeniden oturum açmanız gerekebileceğini unutmayın. Bu nedenle devam etmeden önce oturum açma bilgilerine sahip olduğunuzdan emin olun.

5. Telefonu Sıfırlama

Yukarıda yer alan çözüm yollarından hiçbiri sorununuzu çözüme kavuşturamazsa son olarak cihazı fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Bunun için ana menüden ayarları açıp “Yedekle ve Sıfırla” bölümüne gidebilir ve buradan telefonu fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.

Exit mobile version