Xiaomi FlipBuds Pro Kulaklığının Özellikleri ve Fiyatı (İnceleme)

Üst segment kablosuz kulaklık modeli Xiaomi FlipBuds Pro, tüm yönleri ile mercek altında. İşte özellikleri ve fiyatı...

Işıl ışıl tasarımı ile görür görmez farklı hisler uyandıran Xiaomi FlipBuds Pro, teknoloji şirketinin üst segment kulaklık modeli. 11mm sürücülerle gelen kulaklık, aynı zamanda Qualcomm imzası taşıyan ses çipi ve gerçek aktif gürültü engelleme teknolojisini bir arada sunuyor.

Taşıma ve şarj kutusu gayet kompakt. Cepte rahatlıkta taşınabiliyor. Kutulu ağırlığı 60 gram. Kutu, şaşırtıcı uzunluktaki Type-C bağlantı noktası ve mini LED göstergelere sahip. Bazı üreticilerin kulaklık şarj kablolarını birkaç santim uzunlukta verdiği günümüzde Xiaomi, uzun kablosu ile kullanıcı dostu bir adım atmış. Kutusunda iki farklı boyutta silikon başlıkların bulunduğunu da belirtelim.

İşte Xiaomi FlipBuds Pro’nun Özellikleri

Kulaklığa gelince üst kısmında bir adet tuş dikkatimizi çekiyor. Bu tuşa 2 saniye kadar basarak Bluetooth bağlantısını sağlıyoruz. Xiaomi marka telefonlarda otomatik bağlantı oluyor, diğer markalara ait modellerde ve Windows bilgisayarınızda ise ilgili noktaya basılı tutmanız gerekiyor. 10 metreye kadar bağlantının kesintisiz olduğunu söyleyebiliriz. Genel itibarıyla sorunsuz ve kesintisiz bir akış sağlanıyor.

Uyumlu başlığı seçmeniz halinde kulağınızda sağlam bir şekilde konumlanıyor. Hissiyat gayet iyi. Hareketli anlarda rahatsızlık vermiyor.

Ses performansı genel itibarıyla ‘pro’ seviyede. 11mm sürücülerle birlikte detaylı sesler, çok iyi baslar ve tizler kulaklarınızda. Enstrümantal ve vokal müziklerde ayrıntılar muazzam. Diğer yandan sesi çok açarsanız yakınınızdaki kimseler muhtemelen duyacaktır, buna dikkat etmenizi öneriyoruz. Yüksek ses, sağlığınız için de iyi bir şey değil.

Aktif Gürültü Engelleme Modu Yer Alıyor

Kulaklık, dokunmatik özelliklerle geliyor. Sap kısmına dokunarak çeşitli mekanizmaları aktif hale getirebilirsiniz. Örneğin bir süre basılı tuttuğunuzda aktif gürültü engelleme modu açılıyor. Tekrar basarsanız moddan çıkılıyor. Aktif görültü engelleme, kalabalık ortamlarda dış sesi neredeyse sıfırlıyor. Sadece dinlediğiniz podcast’e veya müziğe odaklanabiliyorsunuz.

İki kez dokunduğunuzda gelen aramalara yanıt verebiliyor veya müzik dinliyorsanız sonraki şarkıya geçiş yapabiliyorsunuz. 3 kez dokununca önceki şarkıya geçiş yapıyor. Sesi yükseltme alçaltma fonksiyonlarını da dokunmatik kontrollerle yapabiliyoruz, burada Xiaomi’nin kulaklık arayüzü üzerinden bazı işlemler yapılması gerekiyor.

Dış mekan ve iç mekanda gerçekleştirdiğimiz testlerde çağrı kalitesinin yüksek olduğunu deneyimledik. Kopma yaşanmadığı gibi seste dijitalleşme gibi sorunlarla da karşılaşmadık.

Şarj tarafında beklentileri çok iyi şekilde karşıladığının altını kalın şekilde çiziyoruz. Zira tek şarjla 7 saate kadar kullanım sunuyor. Burada ANC özelliği açık olduğunda şarj süresinin 2 saat kadar daha kısa olacağını da hatırlatalım. Şarj kutusu yanınızdaysa doluyken 28 saate kadar kullanım imkanı sağlanıyor. Beğendiğimiz bir özellik olarak sadece 5 dakika boyunca tek kulaklığı şarja taktığımızda 2 saat kadar kullanım mümkün hal alıyor. Bu kadar kısa sürede şarjın bu şekilde dolması harika. Kulaklık 1.999 TL’den Mi Store’da satışa sunuluyor.

Xiaomi FlipBuds Pro Kulaklığının Artıları

Exit mobile version