Xiaomi 192 MP Kameralı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Xiaomi söylentilere göre toplam 192 MP kameralı bir telefon üzerinde çalışıyor. Samsung’un şuan üzerinde çalıştığı 200 MP sensörü ilk kullanan telefonun Xiaomi’nin olmasını bekliyoruz. Ancak bunlar şimdilik söylentilerden ibaret. İşte diğer detaylar.

Samsung şuanda 200 MP sensör üzerinde çalışıyor. Tahminlere göre bu sensörü göreceğimiz ilk telefon Xiaomi’nin cihazlarından biri olacak. Ancak bunun yanında, Digital Chat Station’un sızdırdığı son bilgilere göre şirket kendi 192 MP kameralı telefonu üzerinde çalışıyor.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Honor Magic3 Serisi Yeni Snapdragon 888+ İşlemcisini Kullanacak


Xiaomi, Samsung’un 200 MP sensörünü kullanacak

Her ne kadar yüksek MP iyi fotoğraf demek olmasa da, yüksek MP özellikli kameralar kullanıcıların dikkatini çekiyor. Kaynağın verdiği bilgilere göre bu yeni telefonun en önemli özelliği, Qualcomm Snapdragon SM8450’ye yapılan işlemci yükseltmesi. Ek olarak, aynı zamanda yüksek kaliteli çift kavisli tek delikli bir ön kamera taşıyacak olması. Samsung’dan gelecek bu 200 megapiksel ana kamera lensi, Samsung ve Olympus işbirliğinin ürünü olacak.

Yeni 192 MP Xiaomi telefonu, Snapdragon 888+ işlemcisinden güç alacak

Aynı zamanda bu cihazın çok yakın bir zamanda çıkan Qualcomm Snapdragon 888+ işlemcisini kullanacağı da söylentiler arasında. Qualcomm başkanı, lansman etkinliğinde, Qualcomm X65 temel bantlı cihazların bu yılın sonunda resmi olarak piyasaya sürüleceğini söyledi. Yani Snapdragon 888+ işlemcisinden güç alan telefonları çok yakın zamanda görmeye başlayacağız.

Xiaomi 108 MP
Xiaomi 108 MP

Şimdilik elimizdeki bilgilerden telefonun hangi seriye ait olacağı bile belli değil. İlk 108 MP telefon, deneysel Mi Mix Alpha olmuştu. Bunu dünya çapında Mi Note 10 Pro modeliyle piyasada gördük. Ancak bu telefon bir amiral gemisi işlemcisine değil, orta sınıf Snapdragon 700 serisi yonga setine sahipti.

Fakat bu telefon yüksek ihtimalle bu yıl çıkmayacak. Ancak Aralık veya Ocak aylarında telefonun ilk tanıtımlarını görebiliriz. Şirket, Mi 11 modeli için de bu yolu izlemişti. Ek olarak bazı kullanıcılar, Xiaomi’nin 200 Megapiksel amiral gemisinin Mi 12 olduğunu tahmin ediyor. Bunun doğru olup olmadığını ise bekleyerek göreceğiz.

Exit mobile version