Xbox Series X ve Series S Türkiye fiyatları düştü

Microsoft‘un son oyun konsolu Xbox Series X ile Xbox Series S’nin Türkiye fiyatları düştü. Ülkemizde alınan ilave gümrük vergisindeki yüzde 50’lik oranın yüzde 20’ye düşürülmesi, teknoloji ürünlerinden etkisini göstermeye başladı. Oyun severlerin oldukça hoşuna gidecek bir haber Microsoft’tan geldi.

Yazılım devi Microsoft, son oyun konsolları olan Xbox Series X ve Series S’nin fiyatlarında indirime gitti. Daha önceki Türkiye fiyatı 8.299 TL olan Xbox Series X’in son fiyatı 7.499 TL oldu.

Xbox Series S’nin fiyatı ise 5.399 TL’den 4.899 TL’ye düşürüldü.

Uzun süredir kayıp olan bu Tomb Raider remake’i artık oynanabilir

PLAYSTATION 5’İN ARDINDAN XBOX SERIES X’İN TÜRKİYE FİYATI DÜŞMÜŞTÜ

Microsoft’un Xbox Series X oyun konsolu Türkiye’de ilk olarak 9.299 TL fiyatla çıkmıştı. Ancak Sony’nin PlayStation 5’i 8.299 TL fiyat etiketiyle çıkarması Microsoft’u da Xbox Series X’te indirime gitmesine neden olmuştu. Teknoloji devi, konsolun fiyatında ilk indirimi 8.299 TL’ye çekerek gerçekleştirmişti.

XBOX SERIES X ÖZELLİKLERİ

Xbox Series X, 8 çekirdekli AMD Zen 2 işleciyle birlikte gelecek. İçinde bulunan 8 çekirdeğin her biri 3.8 GHz frekansına sahip. Bunun yanı sıra 7 nm teknolojisi ile üretilen ve 12 TFlops güce sahip olan AMD RDNA 2 ekran kartından güç alacak. 16 GB GDDR6 belleklere sahip olduğunu da belirtelim. Tüm bunların dışında 1 TB NVME SSD ile önceki konsollarda bulunan bekleme problemlerinin önüne geçecek.

Konsolun içinde bulunan 16 GB’lık bellek farklı şekillerde kullanılacak. 3.5 GB’lık kısım standart bellek için, 2.5 GB’lık alan işletim sistemi için, geri kalan 10 GB ise ihtiyaç durumunda konsol tarafından kullanılacak. Xbox Series X’te USB 3.2 HDD desteği ve 4K Blu-Ray sürücü bulunacak. Ayrıca 4K 60 ve 120 FPS görüntü performansı sunacağı da belirtildi.

XBOX SERIES S ÖZELLİKLERİ

Xbox Series S, 4 teraflop gücünde bir GPU taşıyor. 10 GB GDDR6 RAM ile gelen ancak oyun geliştiricilere 7,5 GB RAM alanı veriyor denilen konsol, gücünü sekiz çekirdekli 7 nm AMD Zen 2 işlemciden alıyor. Konsol, 1440p 60 FPS oyunculuğu mümkün kılacak 20 CU (Compute Unit) birimli Navi RDNA 2.0 GPU‘ya sahip.

 

Exit mobile version