Xbox Game Pass TV’ye geliyor

Microsoft, yakında cihazlarda bir Xbox Game Pass uygulamasını kullanıma sunmak için TV üreticileriyle birlikte çalışıyor. Yazılım devi, Xbox Game Pass hizmetini xCloud akış teknolojisi aracılığıyla TV’lere taşımayı planlıyor. Xbox oyunlarına erişmenin daha fazla yolunu açıyor. Bu, hem TV’lerde bir uygulama olarak hem de Microsoft’un kendi özel akış çubuğuyla ortaya çıkacak.

Microsoft’ta oyun deneyimleri ve platformları başkanı Liz Hamren, “Game Pass deneyimini doğrudan internete bağlı TV’lere yerleştirmek için küresel TV üreticileriyle birlikte çalışıyoruz. Böylece oynamanız gereken tek şey bir kontrolör olacak” dedi.


İlginizi Çekebilir: GTA 5, Xbox Game Pass’e dönüyor


Microsoft, bu Xbox uygulamasının TV’lerde tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili henüz bir detay vermedi. Ayrıca hangi üreticilerin bu uygulamayı cihazlarında paketleyeceğini açıklamadı. Xbox şefi Phil Spencer daha önce geçen yılın sonlarında TV’ler için bir Xbox uygulamasını ima etti. Spencer “bunu önümüzdeki 12 ay içinde görmeyi” beklediğini söyledi.

MICROSOFT, XBOX GAME PASS İLE İLGİLİ YAYIN TARİHLERİNİ AYRINTILI OLARAK VERMİYOR

Spencer, geçen yıl Microsoft’un kendi Xbox akış çubuğunu da ima etti. Microsoft’un ortaya çıkardığı Xbox Game Pass’ın TV’ye yakında gelecek. Hamren, “Ayrıca, bir TV’ye veya monitöre bağlayabileceğiniz bağımsız akış cihazları geliştiriyoruz. Böylece güçlü bir internet bağlantınız varsa Xbox deneyiminizi aktarma şansınız olacak” sözlerini söyledi.

Microsoft, kendi Xbox akış cihazları için çıkış tarihi veya fiyatlandırması hakkında herhangi bir ayrıntı sunmadı. Neye benzeyeceklerini bile bilmiyoruz. Microsoft, bu haftanın ilerleyen günlerinde gerçekleştireceği E3 etkinliği öncesinde özel bir basın brifinginde bu ayrıntıları açıkladı. Microsoft, 13 Haziran Pazar günü E3 vitrininde oyunlara yoğunlaşacak. Bu nedenle cihazlar gönderilmeye hazır olana kadar daha fazla ayrıntı almamız pek mümkün değil.

TV’lere yönelik bu Xbox Game Pass genişletmesi, Microsoft’un abonelik hizmetini yalnızca telefonların ve Xbox konsollarının ötesinde kullanma haline getirme çabasının bir parçasıdır. Microsoft ayrıca bugün xCloud sunucu blade’lerinde yükseltmeleri açıkladı. Aynı zamanda bu yılın ilerleyen saatlerinde Xbox konsollarında xCloud’a erişme ve kullanma becerisini duyurdu.

Exit mobile version