Xbox 360 ve PS3 için Grand Theft Auto Online kapanıyor

Grand Theft Auto Online yakında PlayStation 3 ve Xbox 360’taki oyuncular için çevrimdışı olacak. Rockstar Çarşamba günü yaptığı açıklamada, oyunun 16 Aralık’ta bu konsollarda resmi olarak kapatılacağını duyurdu.

Bir blog yazısında Rockstar, PS5 ve Xbox Series X/S için GTA Online’ı başlatmaya hazırlanıyor. Son nesil konsollar için hizmeti kapatma kararı aldığını söyledi.


İlginizi Çekebilir: GTA Online yükleme süresini yüzde 70 azaltan ayar!


ROCKSTAR GAMES GRAND THEFT AUTO ONLINE İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Rockstar, resmi web sitesinde oyunun neden eski platformlarda kapatılacağını ayrıntılı bir açıklama ile duyurdu:

GTA Online’ın PlayStation 4, Xbox One ve PC sürümleri için güncellemeler ve destekle ilerleyecek. Ayrıca Grand Theft Auto V ve Grand Theft’in yeni genişleyen ve gelişen sürümlerinin bu sonbahardaki lansmanlarına hazırlanırken PlayStation 5 ve Xbox Series X|S’de GTA Online’ın PlayStation 3 ve Xbox 360 sürümleri, 16 Aralık 2021’de resmi olarak sona erecek. Ayrıca, Shark Cash GTA Online için kartlar, 15 Eylül 2021’den sonra artık PS3 ve Xbox 360 sürümleri için satılmayacak.

ESKİ OYUNCULARA NE OLACAK?

Rockstar, gönderisinde Rockstar Games Social Club etkileşimleriyle diğer eski oyunlara ne olacağını da açıkladı. Grand Theft Auto 5 gibi oyunlar için Hikaye Modları iyi olacak ve çalışmaya devam edecek. Ancak, çevrimiçi hizmete dayanan istatistik takibi 16 Eylül’de ortadan kalkacak. Bu değişiklik özellikle Max Payne 3 ve L.A. Noire’ı etkileyecek.

Rockstar, 2015 yılında, bu makinelerin kaldırabileceği teknik kapasiteyi açıklamıştı. Bu makinelerin sabit disklerine indirebileceğiniz veri miktarına ulaştığını söylediğinde, PS3 ve Xbox 360 için GTA Online’a yeni içerik eklemeyi bıraktı.

GTA 5 11 KASIM’DAN İTİBAREN TÜM PLATFORMLARDA MEVCUT OLACAK

Grand Theft Auto 5 ve Grand Theft Auto Online’ın yeni gelişen, güncel nesil sürümleri 11 Kasım’dan itibaren PlayStation 5 ve Xbox Series X için mevcut olacak.

Exit mobile version