Word Sayfa Numarası Ekleme Nasıl Yapılır?

Word sayfa numarası ekleme adımları nelerden oluşuyor? Word'de sayfalar en kısa yoldan nasıl numaralandırılır? İşte izlenebilecek adımlar!

Word sayfa numarası ekleme adımlarını takip ederek Microsoft Word üzerinden hazırladığınız bir sunumdaki sayfaları otomatik olarak numaralandırabilirsiniz. Word’de sayfaları nasıl tıpkı kitaplarda olduğu gibi numaralandırabileceğinizi bilmiyorsanız aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Word Sayfa Numarası Ekleme Adımları Neler?

  1. “Ekle > Sayfa Numarası” yolunu takip edin. Word’ün İngilizce sürümünü kullananlar “Insert > Page Number” yolunu takip edebilir.
  2. Açılır pencerede sayfanın başı (top of page) ve sayfanın sonu (bottom of page) gibi seçeneklerden herhangi birinin üzerine gelerek istediğiniz numaralandırma biçimini seçebilirsiniz. Sayfanın başı, sayfanın üzerine numara eklemenize olanak tanırken sayfanın sonu ise tahmin edilebileceği üzere sayfanın altına numara eklemenize olanak tanır.
  3. Birinci maddedeki aynı yolu takip ederek sayfa numaralarını biçimlendirme seçeneğine tıklayabilir, numaralandırma biçimini “Sayı Biçimi” bölümünden değiştirebilirsiniz. Seçenekleriniz arasında “1, 2, 3”, “-1, -2, -3”, “A, B, C” ve “a, b, c” gibi çeşitli numaralandırma biçimleri vardır. Bunları kullanarak sayı biçimini değiştirmeniz mümkündür.

Word sayfa numarası ekleme adımları, yukarıdaki adımlarla sınırlıydı. Görevlerinizi daha kısa süre içerisinde tamamlamak için en sık kullanılan Microsoft Word kısayollarına da göz atabilirsiniz.

Word Sayfa Numarası Ekleme - 1

 

Bilinmesi Gereken Microsoft Word Kısayolları

Bir Microsoft Word kullanıcısı olarak programı kullanırken işlerinizi daha kısa sürede tamamlamak için aşağıdaki klavye kısayollarını kullanabilirsiniz.

Microsoft Word Dosya Kısayolları

En Gerekli Microsoft Word Kısayolları

Microsoft Word Sekme Kısayolları

Exit mobile version