Windows Phone’un “Eric Cantona”sı

“Microsoft”, uzun zamandır akıllı telefon piyasasında kötü gidişat yaşıyordu. Şirketin “Bill Gates”ten sonra gelen “CEO”larının fevri davranışları ve sürekli rakiplerinin ürünlerini eleştirmesi, “Microsoft” adına kötü bir imaj oluşturuyordu. “Microsoft”, artık yeni model telefonları ile “Apple”ın akıllı telefon piyasasını ele geçirmek istiyor.

 

 

 

Akıllı telefon satışlarında yüksek satış isteyen “Micosoft”, telefonlarında “Android” işletim sistemi kullanma yoluna dahi gitti. Henüz bu modeller şimdilik piyasada olmasa da yakın bir zamanda tüm dünyada, “Normandy” modelleriyle arz-endam edecek. “Bill Gates”, akıllı telefon piyasasındaki kötü gidişatı durdurmak için eve geri dönüş yapacak. İlk olarak işe akıllı telefonları yenileyerek başlayacak olan “Gates”, işletim sistemi ve oyun konsolu tarafına el atabilir.

 

 

Eski CEO “Steve Ballmer”ın sürekli “Apple” ve “Apple” kullananları eleştirmesi, yeni CEO “Satya Nadella“nın oyunlarla arasının olmadığını söyleyip, yeni oyun konsolu “XBOX One”ın önünü kesmeye çalışacak hareketlerde bulunması hatta yeni satın aldıkları “Nokia”nın, İcra Kurulu Başkanı “Stephen Elop”un canlı yayında “iPhone”u yere atması gibi olaylar, “Gates”ın sabrını taşırmış olmalı. Artık CEO ve tüm çalışanlarından laf değil icraat bekleyeceği kesin.

 

Nokia İcra Kurulu Başkanı “Stephen Elop”un “iPhone”u fırlattığı video

 

 

“Bill Gates”in dönüşüyle “Microsoft”un şahlanacağı kesin. Akıllı telefon piyasasında büyük bir sıçrama yakalarlarsa bunu diğer bölümlere de yansıtabilir. Yeni çıkacak olan mobil cihaz işletim sistemi “Windows 8.1”de, “Cortana” özelliğini kullanacak olan “Microsoft”, tıpkı rakibi “Apple”ın “Siri”si gibi bir akıllı danışmana sahip olacak. “Cortana”nın; “Siri”den daha gelişmiş bir zekâyla donatıldığı, konuşup-cevap vermek yerine daha başka özelliklere de sahip olacağı söylentileri dolaşmakta. “Cortana” ismi “Manchester United”ın efsanevi forveti “Eric Cantona”yı çağrıştırmakta. Kim bilir “Cortana” özellikleriyle rakiplerine “Cantona” gibi uçan tekme yapıştıracak. Tüm bunları bekleyip göreceğiz.

 

Exit mobile version