Windows 11 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Windows 11 geçtiğimiz günlerde karşımıza çıktı. Fakat şirket henüz çıkış tarihini açıklamadı. Bazı sızıntılar ve tahminlere göre çıkış tarihini tahmin ediyoruz. Şirket bu konuda bizlere bazı ipuçları da bırakmayı ihmal etmedi. İşte detaylar!

Microsoft, yeni işletim sistemi için Ekim ayını işaret ediyor. Yazılım devi şirket, geçtiğimiz hafta gerçekleşen etkinliği sırasında birkaç kez Ekim ayına gönderme yaptı. Buna bir Microsoft Teams’den “11 için heyecanlıyım, Ekim’i bekleyemiyorum!” yazan mesajı da ekleniyor.

Windows 11
Windows 11

Benzer İçerik: Windows 11 İle Android Uygulamaları Bilgisayarlara Geliyor


Windows 11 Ekim ayında geliyor

Microsoft, Windows 11’in çıkış tarihi için resmi olarak sadece “tatilde” geleceğini söyledi. Ancak şirketin resmi pazarlama materyalleri, güçlü bir şekilde 20 Ekim tarihine işaret ediyor.

Bahsettiğimiz Microsoft Teams mesajı, Surface cihazlarında önemli bir mühendis olan Stevie Bathiche’den Microsoft’un Windows ve cihazlar başkanı Panos Panay’a gönderilmiş bir mesaj. Bathiche, ya Windows 11’in çıkış tarihine, ya yeni Surface donanımına ya da Ekim ayında hem Windows 11 hem de yeni Surface cihazlarının çıkışına işaret ediyor.

Söylediğimiz gibi, şirket resmi olarak Windows 11’in “bu tatilde” geleceğini söyledi. Ayrıca Microsoft herhangi bir tarih veya ay vermedi. Ancak Microsoft’un planlarına aşina olan kaynaklar, The Verge‘e şirketin Windows 11’i OEM’lerin yeni cihazlarına hazır olarak Ekim ayında piyasaya sürmeyi hedeflediğini söylüyor.

Windows 11 tanıtım fotoğrafları, 6 veya 20 Ekim tarihine işaret ediyor

Microsoft’un ipuçları, Windows için olası bir lansman tarihi olarak 20 Ekim tarihini işaret ediyor gibi duruyor. Windows 11’in basın görüntülerinin çoğu, 11:11 olarak ayarlanmış saatin yanı sıra görev çubuğunda 20 Ekim tarihini içeriyor. Başka bir pazarlama görseli de 6 Ekim tarihini içeriyor. Bu nedenle Ekim tarihinde geleceğini söylemek güvenli gibi duruyor.

Microsoft’un kendi ipuçlarının yanı sıra Walmart, şu anda sattığı çeşitli dizüstü bilgisayarlarda “Windows Ekim 2021’e ücretsiz Yükseltme” sözü veriyor. Microsoft, Windows 11’i “bu tatilden itibaren uygun Windows 10 bilgisayarlar ve yeni bilgisayarlar için ücretsiz bir yükseltme” olarak sunacağına söz verdi. Bu nedenle Walmart şimdiden olası bir Ekim tarihini tanıtıyor.

Ancak hala Windows 11’i alacak cihazların hangileri olduğu tam olarak net değil. Şirket, geçen hafta yalnızca 8. Nesil ve daha yeni cihazların yükseltilebileceğini gösteren minimum özellikleri yayınladı. Ayrıca Microsoft, yükseltme durumunu ve TPM gereksinimlerini tam olarak açıklayacağı bir blog yazısı sözü verdi.

Exit mobile version