Windows 10 Salı Güncellemesi Tarihin En Büyüğü Oldu

ücretsiz Windows 10

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden bir tanesi olarak bilinen Windows 10 salı güncellemesi ile birçok güvenlik açığını kapattı.

Bildiğiniz üzere Microsoft şirketinin çalıştırdığı Windows 10 işletim sistemi birçok güvenlik açığına sahip. Özellikle de bazı güvenlik açıkları adeta kritik boyutta. Normal şartlarda bu platform üzerinden yapılan işlemler güvenli olarak görülüyor. Ancak güvenlik açıkları nedeniyle durum biraz değişebiliyor. Bazı zamanlarda şirket birçok kullanıcısının siber saldırılara maruz kaldığını üzüntüyle görüyor.

Windows 10 güncellemeleri güvenlik açıklarını gideriyor

Microsoft şirketinin yapmış olduğu Windows 10 güvenlik arttırma işlemleri ile birlikte bazı yeni özellikler eklenmiş oldu. Bu özellikler daha çok güvenlik ile ilgili. Şirket şimdilerde güvenliğe çok ayrı bir önem veriyor.

Windows 10 platformu bildiğiniz üzere her ayın ilk salı gününde mutlaka güvenlik güncellemesi gerçekleştiriyor. Bu durum işletim sisteminin çok daha güvenli hale gelmesi için oldukça önemli. Bu seferki yayınlanan güvenlik güncellemesi ile birlikte 115 farklı güvenlik açığı kapatıldı. Bunlardan 28 tanesi oldukça kritik görülüyordu. Bu 28 kritik güvenlik güncellemesi giderilmeseydi siber saldırganlar uzaktan herhangi bir kod göndermeden bilgisayarınıza erişebilirdi. Şirket bunu yeni güncelleme ile engelledi.

Bazı kullanıcılar Windows 10 işletim sisteminin şu anda biraz yavaşladığını söylüyor. Eğer sizler de bu tür problemler yaşıyorsanız bunları yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Exit mobile version