WiFi şifresi nasıl değiştirilir?

wifi şifresi nasıl değiştirilir

İlk modeminizi kurduğunuzda ya da bir süre sonra şifrenizi yenilemek istediğinizde izleyeceğiniz yolu adım adım anlattık…

Wi-Fi şifrenizi değiştirmek için ilk olarak modem ya da router’ın arayüzüne bağlanın. Eğer kurulumu ilk kez yapıp varolan şifreyi bilmiyorsanız, bu noktada modemin belgeleri içerisinde yazan şifre bilgisini bulmanız gerekmektedir. Varolan şifrenizi yenilemek isterseniz de bilgisayarımız kablosuz ağa bağlanmış durumdayken tarayıcınıza giriş yapıp adres çubuğuna 192.168.1.1 yazmalısınız. Enter komutu ile birlikte diğer yandan modem ya da router’ın arayüzüne girmiş olmalısınız. Arayüze giriş yapmak için ihtiyacınız olan kullanıcı adı ve şifre, bütün marka ve modellerde farklılık gösterebilmektedir. Bu aşamada Google‘dan destek alabilirsiniz. Modem arayüzünün şifre bilgisini unutanlarsa cihazın üzerinde bulunan reset tuşuna basarak, ayalarını sıfırlayabilir.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak bahsettiğimiz arayüze erişemediyseniz; Windows’ta “Çalıştır” bölümüne girip “ipconfig” yazmanız gerekmektedir. Burada bulunan “Varsayılan Ağ Geçici”ne bakarak, yerel IP adresinizi bulabilirsiniz. Bir şekilde modem/router arayüzüne ulaştıktan sonra “Kablosuz” yazan kısımdan kablosuz ağ ayarlarına, oradan da “Kablosuz Ağ Adı (SSID)” bölümünden mevcut şifreyi yenileyebilirsiniz.Şifreniz 8 karakterli, küçük ve büyük harflerin yanı sıra rakam ve semboller de içermelidir.

Exit mobile version