WiFi Şifremi Unuttum, Nasıl Öğrenirim?

WiFi şifremi unuttum, bağlı olduğum ağın şifresini nasıl bulurum? Bu gibi soruları oldukça ayrıntılı bir şekilde cevapladık.

WiFi şifremi unuttum, bağlandığım WiFi ağının şifresini nasıl öğrenirim gibi sorularınız varsa şifrenizi öğrenmenin oldukça az bir zaman aldığını bilmelisiniz. Bu makalenin devamında unuttuğunuz bir Wi-Fi şifresini nasıl bulacağınızı öğreneceksiniz.

Bağlandığınız ağın şifresini öğrenmenin adımları oldukça kısadır. Bu nedenle endişelenmenize hiç gerek yoktur. Bununla birlikte aşağıdaki adımlar yalnızca Windows işletim sistemli bir bilgisayar kullanan kişilere yardımcı olacaktır.

WiFi Şifremi Unuttum, Hangi Adımları Takip Etmeliyim?

Şuna dikkat etmelisiniz ki yukarıdaki adımlar sadece bağlı olduğunuz bir Wi-Fi ağında çalışır. Sağ alt köşede eğer WiFi simgesi yerine bilgisayar simgesi görüyorsanız internete Wi-Fi üzerinden değil ehternet kablosu ile bağlısınız demektir. Bu da yukarıdaki adımların işe yaramayacağı anlamına gelmektedir.

Yukarıdaki yöntem elbette ki modem evinde olmayan kişilerin kullanabileceği bir yöntemdir. Modem eğer evinizde ise aşağıdaki yöntemi de kullanabilirsiniz. Aşağıdaki yöntemlere geçmeden önce modem arayüzüne erişiminiz varsa modem arayüzüne girerek de Wi-Fi şifrenizi değiştirebileceğinizi unutmayın.

Her modem arayüzü farklılık gösterdiği için arayüzün kullanım kılavuzunu inceleyerek sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

WiFi Şifremi Unuttum - 1

Modem Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Modemler fabrika ayarına sıfırlanabilir. Bununla birlikte bunu yapmanın bazı istenmedik sonuçları olabilir. Ne de olsa sıfırlama işlemi, modemi kapatıp açmak kadar basit bir işlem değildir. Nasıl ki bilgisayarınıza format attığınızda ya da akıllı telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırladığınızda içindeki tüm veriler sıfırlanıyorsa modemi sıfırladığınızda da bütün verileriniz silinir.

Modemi sıfırladığınız zaman tıpkı modemi yeni almışsınız gibi yeniden kurulum yapmanız gerekir. Eğer nasıl kurulum yapacağınızı bilmiyorsanız modemin üreticisi ile iletişime geçmeniz ya da kurulum kılavuzunu okumanız önerilir.

Wi-Fi şifrenizi yeniden oluşturmak için modemi sıfırlama yoluna başvurmak istiyorsanız bunları göz önünde bulundurarak şu adımları takip edin:

Yukarıdaki adımları, kurulum kılavuzuna bağlı kalarak gerçekleştirmeniz hayati öneme sahiptir. Ayrıca teknik destek ile iletişime geçerek de bu zorlu sürecin üstesinden gelebilirsiniz.

WiFi şifremi unuttum, ne yapmalıyım gibi soruların yanıtı kısaca bu şekildedir. Bu yöntemler eğer işinize yaramazsa modeminizin üreticisi ile mutlaka iletişime geçin.

Exit mobile version