WiFi 7’nin Yüksek Hızına Zyxel Networks ile Ulaşmak Mümkün

Kablosuz ve yüksek hızlı internet, günümüzün en önemli ihtiyaçları arasında bulunuyor. Tüm iş kolları günümüzde IoT, yapay zekâ, Endüstri 4.0, görüntülü toplantılar, AR ve VR gibi teknolojileri kullanıyor. Bu sayede tasarım, üretim, nakliye, depolama, pazarlama gibi alanlarda önemli kazanımlar elde ediyor ve rekabette öne geçiyorlar. Bunun için de yüksek kaliteli internet ve bulut tabanlı ağ altyapılarına ihtiyaç duyuluyor. Günümüzde kablosuz internetin hızı ve kalitesi de iş hayatı üzerinde doğrudan etki gücüne sahip durumda. WiFi 7 ise bugüne kadarki en yüksek ağ hızına sahip olma özelliğini taşıyor. Zyxel Networks Türkiye Ülke Müdürü Ömer Faruk Erünsal’dan WiFi 7 teknolojisi ve Zyxel Networks’ün kurumlara sunduğu avantajlar hakkındaki görüşlerini aldık.

Ömer Faruk Erünsal: WiFi 7, yeni nesil kablosuz internet ağ standardı olarak internet kullanımını ve iş yapış şekillerini köklü biçimde değiştiren bir teknolojiye sahip. WiFi 7, WiFi 6 / 6E tarafından sunulan 9.6 Gbps’den beş kat daha hızlı olan 46 Gbps’ye kadar şaşırtıcı maksimum hızlar sunuyor. WiFi 7, daha yüksek kapasite, daha düşük gecikme süresi ve daha geniş menzil sağlamak için yenilikçi teknolojiler sunarak yalnızca günümüzün yüksek bant genişliği tüketiminin taleplerini karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda sürükleyici AR/VR, çevrimiçi oyunlar ve yapay zekâ destekli uygulamalar gibi yeni ortaya çıkan teknolojilerin gelişimini de hızlandırıyor.

WiFi 7 sayesinde okul, hastane ve turizm zincir grupları, KOBİ’ler, üniversiteler, AVM’ler ve Ar-Ge ile laboratuvar gibi alanlardaki internet kullanımı daha kaliteli hale gelirken, internet ihtiyaçları da tam olarak karşılanabiliyor. Zyxel Networks, EEE 802.11be olarak da bilinen WiFi 7 yeni nesil WiFi standardının ülkemizde de rahatça kullanabilmesi için bu devrim niteliğindeki teknolojik gelişmeyi, şimdiye kadarki en hızlı WiFi’yi tüm kurum ve kuruluşların hizmetine sunuyor. Zyxel Networks, özellikle kurumsal düzeyde WiFi 7 bağlantısı için Security Firewall, L3 Omurga Switch, 10G PoE++ Switch ve WiFi 7 Access Point ile uçtan uca önemli bir bulut tabanlı ağ altyapısı oluşturuyor.

Aynı zamanda Nebula çözümü ile kullanıcıların ağlarını kolayca kurup yönetmelerine olanak tanıyan sezgisel bir web arayüzü ve mobil uygulama sunuyor. Böylece WiFi Yardımı ve Wireless Sağlığı gibi özelliklerle Nebula, otomatik wireless ağ yönetimini ve optimizasyonunu sağlayarak mümkün olan en iyi WiFi kullanıcı deneyimini sağlıyor ve bu benzersiz özellikler ağınızın performansını ve güvenilirliğini artırırak olağanüstü bir WiFi deneyimi yaşatıyor.

Bunun yanında Zyxel’in Nebula bulut ağ platformuyla, Zyxel’in Bağlan & Koru hizmetinin etkin olduğu bir Access Point’e (AP) bağlı kullanıcılar, tehlikeli veya kötü amaçlı internet trafiğine karşı gelişmiş korumanın keyfini çıkarabilirler.

Exit mobile version