WHATSAPP’TA GRUP OLUŞTURMADAN TOPLU MESAJ GÖNDERİMİ

WhatsApp

WhatsApp, anlık mesajlaşma ve görüntülü arama özelliği ile insanlar arasındaki iletişimi kolaylaştıran popüler bir uygulama. Özellikle toplu mesaj gönderme ve grup kurma yenilikleriyle de kullanıcılarına daha rahat bir iletişim için seçenekler oluşturuyor.
Günlük yazışmalardan iş planlamalarına kadar pek çok insanın hayatında önemli bir yere sahip olan WhatsApp, grup oluşturma özelliği sayesinde hayatımızı kolaylaştırıyor. Toplu mesajları kısa yoldan grup aracılığıyla insanlara iletebilmek, zamandan da tasarruf sağlıyor. Burada atlamamanız gereken nokta e, toplu mesaj göndermek için grup kurma zorunda olmadığınızı bilmeniz olacaktır. Çünkü birbirinden farklı ve birbirini tanımayan insanların aynı gruba alınması her zaman hoş karşılanmayabilir. Böyle ihtiyaç anlarında göndermek istediğiniz mesajı kopyala/yapıştır yöntemiyle tek tek yollamak hem sizi yoracak hem de zamanınızı boşa harcayacaktır.
Bunun yerine istediğiniz mesajı kolay bir şekilde tek seferde göndermeniz mümkün. Hem de onlarca kişiyi aynı WhatsApp grubuna almanıza gerek kalmadan… Bahsedeceğimiz adımları takip ederek WhatsApp’ta grup oluşturmadan toplu mesaj gönderme işlemini öğrenebilirsiniz.

GRUP KURMADAN TOPLU MESAJ NASIL GÖNDERİLİR?

İlk olarak hem iOS hem de Android işletim sistemine sahip cihazlarınızda uygulamayı açmalısınız. Sohbet ekranına geldiğinizde ise Android işletim sistemini kullananlar ekranın sağ üst kısmında bulunan ve üst üste duran üç nokta komutuna dokunmalı. Açılan menüde karşınıza çıkan “Yeni toplu mesaj” seçeneğine tıklayarak rehberiniz açılır ve toplu mesaj göndermek istediğiniz kişileri kolayca seçebilirsiniz. iOS işletim sistemini kullanan bireyler ise ilk olarak uygulamayı açıp Sohbet ekranına gelmeli. Burada bulunan Toplu Mesaj Listeleri alternatifine tıklayarak istediğiniz kişileri seçili hale getirip mesajınızı yazabilirsiniz. Göndermiş olduğunuz toplu mesajlar ya da size gelen toplu mesajlarda küçük bir megafon simgesinin olduğunu da unutmayın. Mesajı gönderdiğiniz kişiler bunun toplu mesaj olduğunu anlayacak ama başka kimlere gönderildiğini göremeyecek. Toplu mesaj listenizi 256 kişiye kadar oluşturabilir, kurduğunuz bu listeye sizin için özel bir isim de verebilirsiniz.

Exit mobile version