WhatsApp Web Yeni Çıkartma Özelliği Aldı

WhatsApp Web masaüstü kullanıcıları yeni özel çıkartma oluşturucu özelliği aldı. Peki bu özellik nasıl kullanılır? İşte detaylar...

WhatsApp, kullanıcıların kendi özel çıkartmalarını yapmalarına izin veren yeni bir araç tanıttı. Bu özellik, Mac ve PC’de WhatsApp Web ve masaüstü uygulaması için WhatsApp platformu kullanıcıları için kullanıma çıkıyor. Çıkartma oluşturucu özelliğine WhatsApp Web’den şu an erişilir. Ancak WhatsApp masaüstü kullanıcıları önümüzdeki hafta içinde bu yeni özelliği alacak.

Çıkartmalar birkaç yıldır platformda mevcut olsa da; kendi özel çıkartmalarınızı oluşturma yeteneği yeni bir özellik. Bundan önce, kullanıcıların WhatsApp’a göndermeden önce kendi çıkartmalarını yapmak için üçüncü taraf uygulamaları kullanmaları gerekiyordu.

iOS ve Android’e Ne Zaman Geleceği Belli Değil

Anlık mesajlaşma uygulaması, şimdilik PC ve Mac kullanıcıları için çıkartma oluşturma aracının geldiğini duyurdu. Android veya iOS kullanıcıları için ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda netlik yok. Özelliği hemen kullanmak için WhatsApp Web’in en son sürümünde olduğunuzdan emin olun. En son sürümde, özel bir çıkartma göndermek istediğiniz herhangi bir sohbete gidin. Sohbet çubuğundaki (ataş simgesi) ekle simgesine tıklayın. Ardından çıkartma seçeneğini seçin. Çıkartma oluşturucu seçeneği, hem WhatsApp Web’de grup sohbetleri hem de bireysel sohbetler için kullanma hakkına sahipsiniz.

Özellikle görüntüleri bir fare işaretçisinin hassasiyetiyle düzenlemenize izin verdikleri için; doğrudan hizmetin masaüstü ve web sürümlerine dahil olması kullanışlı bir özelliktir.

WhatsApp Web İle Yeni Çıkartma Nasıl Yapılır?

WhatsApp’ta kendi çıkartmalarınızı yapmak için aşağıda belirtilen adımları izleyin:

1- WhatsApp Web’i açın, özel çıkartmayı göndermek istediğiniz sohbete gidin.

2- Sohbet çubuğundaki (ataş simgesi) ekle simgesine tıklayın. Ardından çıkartma seçeneğini seçin.

3- WhatsApp kullanıcıları “Ekle” düğmesi aracılığıyla yeni “Etiket” seçeneğini seçtiğinde; düzenlemek ve özelleştirmek için bilgisayarlarına kaydedilen herhangi bir resmi seçin. Çıkartma olarak göndermek istediğiniz fotoğrafı seçin. Sunulan araçları kullanarak WhatsAppp’ta düzenleyin.

4- WhatsApp, çıkartma panelinizden emojiler, çıkartmalar ve metin eklemenize olanak tanır. Hatta WhatsApp kullanıcıları görselin üzerine çizim yapın. Ayrıca dilerlerse bu fotoğrafları kırpabilir. Bir düzenleme eylemini geri alma ve yeniden yapma seçenekleri de mevcuttur.

5- Özel çıkartma başarıyla düzenlenip oluşturulduktan sonra; WhatsApp kullanıcıları sohbet ekranının sağ alt kısmında bulunan “Gönder” seçeneğini seçebilir.

Exit mobile version