WhatsApp Telefon Değiştirme Nasıl Yapılır?

WhatsApp telefon değiştirme, kişi listesindeki kullanıcılara yeni telefon numarasını bildirme işleminin nasıl yapılacağını açıkladık.

WhatsApp telefon değiştirme hâlinde numaranızı da yeni kişilere bildirmenizi sağlayacak bir özelliğe sahiptir. Hesabınızda mevcut telefon numarasını yeni bir numara ile değiştirirseniz sizinle sohbet geçmişini görüntüleyecek olan kişi, yeni numaranızı görüntüleyebilir.

Elbette ki insanlarla yeni numaranızı paylaşmanız için öncelikle numaranızı değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

WhatsApp Telefon Değiştirme Adımları Neler?

WhatsApp’ta telefon numarasını değiştirmek için takip etmeniz gereken adımlar bunlarla sınırlıdır. Numaranızı değiştirmeniz hâlinde adınız, soyadınız, profil fotoğrafınız, sohbetleriniz, grup sohbetleriniz vb. telefon numaranızı taşıdığınızda da geçerli olmaya devam eder.

Eski telefon numaranızın geçerli olduğu hesap ise silinir. Kişileriniz böylece WhatsApp kişilerinde eski telefon numaranızı görememeye başlar.

Bu kişilere telefon numaranızı bildirmeyi seçerseniz sohbet geçmişinde numaranızın taşındığına ilişkini bir bildirim görürler. Bu bildirimde yeni telefon numaranız da yer alır. Böylece WhatsApp kişiler listenizde yer alan kişiler eğer isterse yeni numaranızı kaydedip sizinle iletişime geçebilir.

WhatsApp Telefon Değiştirme Adımları Neler?

WhatsApp’ın söz konusu özelliği, eskiden her numara taşıma sonrasında kişilerimizle iletişime geçip yeni numaramızı tek tek bildirmemize gerek bırakmıyor. Anlık mesajlaşma uygulaması, sizin yerinize insanlarla yeni numaranızı paylaşıyor. Kişileriniz ise yeni numaranızı görüp kaydedebiliyor ve sizinle iletişime kaldığı yerden devam edebiliyor.

Tabii ki bunu yapmadan önce bilmeniz gereken bir nokta var. Telefon numaranızla birlikte telefonunuzu da değiştirirseniz sohbet geçmişinizi kaybedersiniz. Bunu önlemek için WhatsApp’ı yedeklemeniz gerekir. WhatsApp’ı yedeklerseniz sohbet geçmişini kolaylıkla yeni telefonunuza aktarabilirsiniz.

Mesajlaşma uygulamasının yedekleme yapmasını istemiyorsanız WhatsApp yedekleme kapatma rehberine de göz atabilirsiniz. Bu rehberdeki adımları takip ederek mesajlarınızın bulut depolama hizmetine yedeklenmesini engelleyebilirsiniz.

Yedekleme kapatma adımları, işletim sisteminden işletim sistemine değişiklik gösteriyor. Bu nedenle söz konusu rehberde iOS ve Android kullanıcılarının takip etmesi gereken adımları ayrı ayrı sıraladık.

Exit mobile version