WhatsApp Sohbet Kilitleme Özelliğini Duyurdu

WhatsApp sohbet kilitleme özelliği ile kullanıcılarına çok daha fazla gizlilik ve güvenlik seçenekleri sunmaya başlıyor.

WhatsApp Sohbet Kilitleme Özelliğini Duyurdu

WhatsApp sohbet kilitleme özelliğini tanıttı. Kullanıcıların belirli konuşmalar için güvenliği üst düzeye çıkarmasına yardımcı olması beklenen özelliğin nasıl çalıştığı hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Hâlihazırda tüm konuşmaları güvende ve gizli tutmak için biyometrik doğrulama özelliğine sahip olan anlık mesajlaşma uygulamasında sadece belirli sohbetleri kilitlemek de mümkün oluyor. Bu özellik sayesinde mesajlaşma uygulamasını kullanırken gizli kalması istenen konuşmalara başkaları tarafından erişilmesi engelleniyor.

WhatsApp Sohbet Kilitleme Özelliği Ne İşe Yarayacak?

Sohbet kilidi özelliği, belirli konuşmaları “Sohbet” bölümünden kaldırıp kilitlenmiş sohbetler bölümüne taşıyor. Kullanıcının kilitlenmiş sohbetlerin bulunduğu bölüme erişebilmesi için parmak izi ve yüz taraması gibi biyometrik doğrulama sistemlerini kullanarak erişmesi gerekiyor.

Hangi doğrulama sistemini kullanılacağının belirlenmesinde kullanıcının tercihi önemli bir rol oynayacak. Kullanıcı hangi doğrulama yöntemini kullanmak istiyorsa onu tercih edebilecek.

WhatsApp’a göre bu özellik bazen telefonunu başka birisine vermesi gereken kişilerin cihazı başka birinin elindeyken kendisine gelen özel mesajların okunmasının önüne geçmesini sağlayacağı için çok kullanışlı bir özellik olacak.

Sohbetleri kilitli sohbetler bölümüne taşımak ise oldukça kolay görünüyor. Bir sohbeti kilitlemek isteyen kişilerin grup ya da bire bir sohbetin adına dokunup kilitleme seçeneğine basması yeterli olacak. Bu sohbetlerin kilidini açmak için gelen kutusunu yavaş bir şekilde aşağa çekip şifre girmek veya biyometrik doğrulama işlemini gerçekleştirmek gerekiyor.

Konuşmaları kilitleme özelliğinin üzerinde çalışılmaya devam ediliyor. WhatsApp’ın planlarında şu an her sohbet için özel şifre oluşturma gibi çeşitli özellikler sunmak var.

Exit mobile version