WhatsApp, Hindistan için hamle yaptı

Mesajlaşma hizmeti WhatsApp, hızla gelişen sektörde genişlemeye devam ederken, iki kaynak Reuters’e verdiği demeçte, WhatsApp’ın Hindistan için ödeme işini yönetmek adına üst düzey bir Amazon yöneticisini işe aldığını söyledi.

Kaynaklardan biri Cuma günü yaptığı açıklamada, Amazon Pay’de yaklaşık yedi yıldır çalışan Manesh Mahatme’nin yakında WhatsApp’ın ödeme hizmetine katılacağını söyledi.

WhatsApp ve Amazon Pay yorum için hemen hazır değildi. Mahatme yorum yapmaktan kaçındı.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G İnceleme

WHATSAPP HİNDİSTAN KULLANICISI OLDUKÇA FAZLA

500 milyondan fazla kullanıcısı olan WhatsApp, Hindistan için en büyük pazar olduğunu kabul ediyor ve Hindistan’ın dijital ödeme sektörüne en yeni giriş yapan PwC ve Hintli endüstri kuruluşu ASSOCHAM, 2023 yılına kadar 135 milyar dolar değerinde olacağını söylüyor.

WhatsApp, geçen yıl Hindistan’da ödeme sisteminin başlatılması için çok gecikmeli bir onay aldı, ancak şu ana kadar 20 milyon kullanıcıyla düzenleyiciler tarafından kullanıma sunuldu.

Ancak Facebook’un geçen yıl milyarder Mukesh Ambani’nin Jio Platformları dijital birimine 5,7 milyar dolar yatırım yapma konusunda büyük hedefleri ve anlaşması var, WhatsApp’ın milyonlarca anne-baba mağazasına ödeme hizmetleri sunmasına olanak tanıyacak.

iPhone mu yoksa Android telefonlar mı daha çok satın alınıyor? İşte o anket

WHATSAPP HİNDİSTAN PAZARI İÇİN SIKI ÇALIŞIYOR

Kaynaklardan biri, “Mahatme sıkı bir ödeme uzmanı, WhatsApp için eksik bağlantı bu” dedi.

Amazon Pay, kullanıcılara giderek artan bir şekilde çevrimiçi fatura ödemeleri sunuyor ve aynı zamanda e-ticaret devinin Hindistan web sitesinde dijital cüzdan hizmeti olarak da görev yapıyor.

LinkedIn profili, Mahatme’nin bir yönetici olarak Amazon Pay’de kıdemli ürün, mühendislik ve iş geliştirme liderlerinden oluşan bir ekibi yönettiğini gösteriyor.

Hindistan lideri Abhijit Bose, geçen yıl WhatsApp’ın emekli aylığı ve sigorta gibi finansal hizmetler sunmak için bankalarla ortaklığını derinleştirmeyi planladığını söyledi.

Exit mobile version