WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi İçin Yeni Karar!

WhatsApp gizlilik sözleşmesi, Rekabet Kurumu’ndan gelen habere göre Türkiye için geçerli olmayacak. Yani Türkiye kullanıcıları, sözleşmeyi kabul etmek zorunda kalmayacaklar. Böylece kabul etmeyenler için herhangi bir yaptırım da olmayacak.

Rekabet Kurumu, bir soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturma kapsamında da şirketten bilgi ve belgeler istemişti. Sonun da uygulama yetkilileri, bu sözleşmede Türkiye’de geri adım attı.


Benzer İçerik: WhatsApp ‘Kaybolan Mesajlar’ özelliği geliyor


WhatsApp gizlilik sözleşmesinde Türkiye için geri adım attı

Açıklamada şu cümleler yer alıyor:

“WhatsApp tarafından Kurumumuza yapılan bilgilendirme çerçevesinde güncellemenin, 15 Mayıs 2021 tarihinde Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceği ve tüm kullanıcıların WhatsApp’ı tam işlevsellikle kullanmaya devam edebilecekleri, bu kapsamda Türkiye’deki kullanıcıların, güncellemeye onay vermelerini talep eden bildirimler almayacakları anlaşılmıştır. Dolayısıyla bu aşamada WhatsApp’ın güncellemeye yönelik küresel politikasından Türkiye’yi hariç tuttuğu söylenebilecektir. Bununla birlikte WhatsApp’ın ilerideki günlerde konuya ilişkin olarak Türkiye’deki kullanıcıları bilgilendirmesinin faydalı olacağını tahmin ediyoruz.”

WhatsApp geri adım attı
WhatsApp geri adım attı

Bu açıklamaya göre, yeni gizlilik sözleşmesi ülkemiz için geçerli değil. Türkiye kullanıcılarının herhangi bir sözleşmeyi kabul etme zorunlulukları yok. Eski haberlerimizde bahsettiğimiz gibi, bu sözleşme iptal olmasaydı bunu kabul etmeye mecbur kalmıştık.

WhatsApp kullanmak için sözleşme kabul etmenize gerek kalmadı

Uygulamayı kullanmaya devam etmek için WhatsApp’ın bu sözleşmeyi önce zorunlu tutmasına şahit olduk. Sonra da zorunluluğu kaldırdı. Fakat sözleşmeyi kabul etmeyenler uygulamayı kullanamayacaktı. Önce mesaj listenize erişiminizi, sonra da aramalara erişiminizi kaybedecektiniz.

Ancak şimdi Rekabet Kurumu’nun yeni kararına göre, Türkiye bu sözleşmeden muaf olacak. Yani eğer WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek istiyorsanız herhangi bir sözleşme zorunluluğu olmadan kullanmaya devam edebileceksiniz.

Açıklamada aynı zamanda, “Diğer taraftan, WhatsApp’ın konuya ilişkin olarak ileri zamanlarda atacağı adımların geçici tedbir kararına ilişkin yaptırımın uygulanıp uygulanmaması noktasında belirleyeceği olacağını düşünüyoruz.” sözleri de yer aldı.

Exit mobile version