WhatsApp Geri Adım Atıyor!

WhatsApp, son aylarda yeni gizlilik sözleşmesi ile gündemdeydi. Son kararlara göre, sözleşmeyi kabul etmeyenler için uygulama yavaş yavaş kullanılamaz hale gelecekti. Fakat şimdi, şirket bu kararından vazgeçtiğini açıkladı. İşte detaylar!

Bu yılın başlarında WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi yenilendi. Şirket, ilk başlarda bu sözleşmeyi kabul etmek için bir son kabul tarihi verdi. Ancak bu tarihi sonradan uzattı ve sonunda kaldırdı. Bunun yerine en son, sözleşmeyi kabul etmeyenler için uygulamanın özelliklerini sınırlayacaktı. Fakat şimdi bu karardan vazgeçtiğini öğreniyoruz.


İlginizi Çekebilir: Facebook ve Instagram İçin Beğeni Gizleme Özelliği Geldi


WhatsApp gizlilik politikalarını kabul etmeyenler uygulamayı kullanmaya devam edecek

Kullanıcıların bu sözleşmeye tepki gösterme sebebi ise, verilerini Facebook ile paylaşmak istememeleriydi. Bildiğiniz gibi Facebook, 2014 yılında WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın almıştı.

Kullanıcılar, bu yeni sözleşmeye oldukça büyük tepki gösterdi. Şirket, sözleşmeyi çıkardığı andan itibaren büyük bir tepkiyle karşılaştı. Bu son zamanlara kadar devam etti. Çünkü kullanıcılar, verilerini paylaşmak istemiyordu. WhatsApp’ın bu sözleşmeyi kabul ettirmek için uyguladığı bazı yöntemler oldu. En son da uygulama özelliklerini kısıtlayacaklardı.

WhatsApp geri adım attı
WhatsApp geri adım attı

Bir uygulama yetkilisi, TheVerge adlı siteye açıklama yaptı. Yetkili, bu açıklamada aldıkları tepkiler ve yetkili kişilerle yaptıkları görüşmeler sonucunda, uygulamayı sınırlandırmamaya karar verdiklerini açıkladı. Yetkili, kullanıcıların çoğunun bu sözleşmeyi kabul ettiğini söyledi. Bu yüzden, kabul etmeyenler için kısıtlama getirmeyecekler. Fakat hala sözleşmeyi kabul etmek için bildirim alacaksınız.

WhatsApp daha fazla kullanıcı kaybetmek istemiyor

WhatsApp’ın bu kararı almasının sebebi oldukça açık. Son aylarda kullanıcılar, özellikle de sözleşmeyi kabul etmek istemeyenler, Signal, Telegram ve diğerleri gibi rakip uygulamaları kullanmaya başladılar. Şirket görünüşe göre daha fazla kullanıcı kaybetmek istemiyor. Bu yüzden de artık geri adım attılar ve sadece bildirim göstermekle yetinecekler.

Aynı zamanda, hatırlatmamız gerekirse, WhatsApp’tan hesabınızı silmek isterseniz tüm gruplarınızı, sohbetlerinizi ve sohbet yedeklerinizi kaybedeceğinizi unutmayın. Fakat sözleşmeyi kabul etmeden de artık uygulamayı kullanabilirsiniz.

Exit mobile version