WhatsApp Arama İle Hesap Onaylama Özelliği Geliyor

WhatsApp, yeni özelliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Popüler sohbet uygulaması, yakında karşımıza hesap onayı için arama yapma özelliği ile gelebilir. Geçtiğimiz günlerde de Mark Zuckerberg, platforma gelecek yeni özellikleri açıklamıştı. İşte detaylar!

WABetaInfo‘nun verdiği bilgilere göre uygulama, Android 2.21.11.7 güncellemesi için beta sürümünde Flash Calls adlı yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde hesabınızı doğrulamak daha hızlı ve basit olacak. Uygulama geçtiğimiz günlerde yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de hızlı arama özelliğine göz atalım.


Benzer İçerik: WhatsApp Çoklu Cihaz Desteği İle Geliyor


WhatsApp, hesap doğrulama için hızlı arama özelliğini getiriyor

Bu otomatik doğrulama yöntemini kullanarak uygulama, telefon numaranızı arayacak ve ardından aramayı otomatik olarak sonlandıracak. Böylece telefonunuzun kayıtlarındaki son telefon numarasının size 6 haneli kodu veren numarayla aynı olduğunu doğrulayacak. Bu numaralar her zaman farklı. Bu nedenle güvenli bir deneyim sağlamak için bu yöntemi kandırmanın bir yolu mevcut değil.

WhatsApp doğrulama için arama özelliği ile geliyor
WhatsApp doğrulama için arama özelliği ile geliyor

Uygulamanın, arama yapmak ve yönetmek için telefonunuzun günlüğüne erişmesi gerekiyor. Şirket de neden izne ihtiyacı olduğunu açıklamak için özelliğin bir tanıtımı üzerinde çalışıyor. Bu özelliğin gelecek güncellemelerde karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

Özellik isteğe bağlı olarak kullanılacak

Ancak bu özellik sadece Android kullanıcılarına açık olacak. Çünkü iOS, uygulamaların telefon arama geçmişine erişmesine izin vermiyor. Aynı zamanda bu özellik sadece isteyen kullanıcılar için olacak. Yani aramayla otomatik doğrulama yapmak istemezseniz eski yöntemle SMS olarak gelen kodu girebilirsiniz.

Aynı zamanda uygulama, aldığı bilgileri herhangi başka bir amaçla kullanmayacağına da dikkat çekiyor. Fakat WhatsApp’ın geçtiğimiz günlerde gizlilik konusunda kullanıcılara çok güven verdiğini söyleyemeyiz. Şirket bu konuda uzun bir süredir tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde de bahsettiğimiz yeni özelliklerle birlikte uygulama, hız kesmeden yeniliklerine devam ediyor. Bu özelliğin en iyi yönü de isteğe bağlı olması olabilir. Önümüzdeki haftalarda yenilikler hakkında daha detaylı bilgiler almayı bekliyoruz.

Exit mobile version