WhatsApp Android Kullanıcıları İçin Yeni Özelliği Yayınladı

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu olan WhatsApp, Android kullanıcıları için yeni bir özellik yayınladı. Gelin bu özelliği birlikte inceleyelim...

Android için WhatsApp beta sürümü 2.21.24.11, kullanıcıların çıkartmaları hızlı bir şekilde iletmesine olanak tanıyan özel kısayolun eklendiği tespit edildi.

WhatsApp, kullanıcıların çıkartmaları kişilerine hızlı bir şekilde iletebilmeleri için yeni bir kısayolu test etmeye başladı. Değişiklik başlangıçta Android’deki beta test kullanıcıları için ortaya çıktı. Ancak önümüzdeki günlerde tüm kitlelere ulaşacaktır.

Çıkartmaları Hızlıca İletin

WhatsApp, masaüstü ve Web kullanıcıları için kolayca yeni çıkartmalar oluşturmalarını sağlayan özel bir çıkartma oluşturucuyu tanıttıktan günler sonra bu özelliği getirdi. Meta’nın (resmi adıyla Facebook) sahip olduğu anlık mesajlaşma uygulaması; bireylerin küçük görseller kullanarak kendilerini ifade etmelerini sağlamak için ana kaynaklardan biri olarak çıkartmaları kullanıyor. Ayrıca üçüncü tarafların uygulama için çıkartmalar oluşturmasına izin verdi.

WhatsApp izleyicisi WABetaInfo’nun belirttiği gibi; Android için WhatsApp beta sürümü 2.21.24.11; kullanıcıların çıkartmaları hızlı bir şekilde iletmesine olanak tanıyan özel kısayolu getirdi.

WhatsApp Bu Özelliği Şu An İçin Android Cihazlara Getirdi

İlet kısayolu, WhatsApp’ta başkalarıyla anında paylaşmanıza izin vermek için mesaj dizinizdeki etiketin yanında yer alır. Kısayolu tıklamanız ve ardından çıkartmanızı paylaşmak istediğiniz kişiyi seçmeniz gerekir. Çıkartmaya dokunup basılı tutun. Ardından kişilerinizle paylaşmak için üst çubuktan “İleri” düğmesine basın. Bu durum normal süreci daha da hızlandıracaktır.

WhatsApp’ın, benzer şekilde çalışan resimler için bir iletme kısayolu zaten vardı.

WhatsApp Beta Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Google Play Beta test programında WhatsApp için test kullanıcısı olarak kaydolduktan sonra; en son Android için WhatsApp beta sürümünü indirerek güncellemeye göz atabilirsiniz. Alternatif olarak, beta sürümünün APK dosyasını APK Mirror’dan yükleyerek değişikliklere bakabilirsiniz.

WhatsApp, Ekim 2018’de platformunda çıkartmaları tanıttı. O zamandan beri mesajlaşma uygulaması, insanların platformda çıkartmaları daha kolay ve daha aktif bir şekilde paylaşmasını sağlamak için bir güncelleme listesi getirdi. Ayrıca bu yıl Ekim ayında Ödeme Modu’nda çıkartmaları başlattı. Son zamanlarda Web ve masaüstü kullanıcılarının platformda paylaşmak için özel çıkartmalar oluşturmaya başlamasına izin verdi.

WhatsApp’ın aldığı güncelleme ile Android cihazlara getirdiği bu yeni özelliği hakkındaki düşüncelerinizi haberimizin altında yer alan “Yorum” alanında paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version